Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kormány tartja magát környezetvédelmi vállalásaihoz: elindult a magyar zöld kötvény Japánban is

Békési Marcell

2020.09.11. 08:03

Az új típusú kötvények bevételeit a kormány vállaltan csak környezetvédelmi célokra költi, többek között a nagyvárosok tömegközlekedési flottájának fokozatos lecserélését elektromos járművekre.

Nemsokára véget ér a BLM-idény antifa körökben,és elkezdődik a rasszizmus-helyett-a-Földért-aggódás szezonja. Az utcákat elárasztják majd az idiótára kimázolt vegán-zombik Extinction Rebellion (XR) lobogókkal, és az megint senkinek nem tűnt fel, hogy

az egyik legimpozánsabb környezetvédelmi vállalást Európában a magyar kormány tette meg januárban, és ezt az üzemterv szerint tartja be a koronavírus-járvány ellenére is.

Elrajtol a klímavédelmi akcióterv

Elrajtol a Klíma- és természetvédelmi akcióterv, amelynek intézkedései megfelelnek a klímapolitika három elvárásának, miszerint hozzájárulnak a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez, alkalmazkodást jelentenek az éghajlatváltozáshoz, valamint szerepük van a szemléletformálásban. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szerdai sajtótájékoztatóján ismertette, hogy az akcióterv szerint július 1-jével megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását, és egyúttal létrehozzák a Hulladékgazdálkodási Hatóságot.

Az impozáns terv megvalósításához az összeget egy szintén ötletes új állampapírral oldják meg: a zöld kötvénnyel, ami egyébként egy sima államkötvény, csak a kormány vállalja, hogy ezek forrásait igazoltan környezetvédelmi, klímavédelmi fenntarthatósági célokra fogja fordítani.

A kötvények kibocsátása most Japánban is megkezdődött:

ezzel Magyarország az első külföldi szuverén kibocsátó, aki a szigetországban eredményesen lépett a jen zöld kötvények piacára.

A pénzügyminiszter bejelentette, hogy Japán jenben denominált, úgynevezett szamuráj kötvényekkel jelent meg az ázsiai piacon az Államadósság Kezelő Központ, 3 és 5 éves hagyományos, valamint 7 és 10 éves futamidejű zöld kötvényt bocsátott ki.

Mint mondta:

a zöld kötvények futamideje a japán piacon hosszúnak számít, így a papírok népszerűsége azt bizonyítja, hogy a befektetők Ázsiában is bíznak a magyar gazdaságban és az ország klímavédelmi törekvéseiben.

 

A pénzügyminiszter elmondta: az állampapírt megvásárlók 80 százaléka japán, míg 20 százaléka más országokból érkező befektető.

Magyarország korábban június 2-án, ötszörös befektetői érdeklődés mellett, sikeresen bocsátott ki zöld kötvényeket, 1,5 milliárd euró értékben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére