Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A progresszívek le vannak maradva egy évvel

Tóth Dalma

2019.07.09. 10:57

Mi tartott eddig?

Több mint egy éve indítottuk el Ökojobb című rovatunkat, majd nem sokkal később külön Facebook-oldalt készítettünk, ahol kizárólag környezetvédelemmel, állatvédelemmel, fenntartható fejlődéssel és a klímaváltozással kapcsolatos témákkal foglalkozunk. Mert úgy tartjuk, hogy a környezetvédelem nem egy baloldali dolog. Világnézettől függetlenül mindenki felelősséggel tartozik a környezete iránt, ezért nem hagyjuk, hogy a baloldal kisajátítsa a zöldtémát.

Az Ökojobb rovatban már számos témakörrel foglalkoztunk. Írtunk arról, hogy Magyarországról eltűnhet a bükk, a fecskék is kihalófélben vannak, az Alföldet pedig a sztyeppesedés fenyegeti. Rendszeresen írunk a műanyag hulladék jelentette veszélyekről, de olyan remek kezdeményezésekről is beszámolunk, mint például, hogy találtunk egy olyan helyet itthon, ahol szeméttel lehet fizetni pénzt helyett. Sőt felelevenítjük a régi hagyományokat is, amik segítenek egy élhetőbb jövőt teremteni. Facebook-oldalunkon pedig még ennél is több érdekes hírt olvashattok. Például igyekszünk naprakészen tájékoztatni titeket arról, melyik áruházakban tudtok az egyszer használatos műanyag zacskók helyett többször használatos hálókat választani. De olyan képeket is megosztunk, amelyekhez szinte szavak sem kellenek, mert elárulják, mekkora a baj.

Mindezek fontosságára a magát progresszívnek kikiáltó Index is rájött. Habár több mint egy évvel lemaradva, de elindították a Zöld Indexet, ahol mostantól ők is kiemelten foglalkoznak a fentebb említett témakörökkel. A kérdés már csak az: mi tartott eddig?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére