Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Tisza egy kilométeres szakaszán több mint 1000 zsáknyi szemetet szedtek össze

Tóth Dalma

2019.03.05. 14:17

Több mint ezer zsák hulladékot szedtek össze a Felsõ-Tisza magyarországi szakaszának egy kilométerén - közölte az Országos Vízügyi Fõigazgatóság (OVF) kedden az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: a vízügyi igazgatóságok lassan állandósuló problémája az árhullámokkal érkező és a hullámtereket elborító kommunális hulladék kezelése.

Különösen sok PET-palack érkezik a Felső-Tisza magyarországi szakaszára a Tiszán Ukrajna, illetve a Szamoson, Krasznán Románia területéről.

A nagy mennyiségű hulladék minden évben jelentős kiadással járó munkát ad az érintett vízügyi igazgatóságoknak. A 2017. évi jeges árvízzel érkező hulladék eltávolítására a nyíregyházi Vízügyi Igazgatóság 39 millió forintot költött. A szolnoki Vízügyi Igazgatóságnak pedig évente 12-14 millió forintba kerül ugyanez a munka.

Most a nyíregyházi vízügyesek az önkéntesekkel közösen csaknem egy kilométernyi szakaszt tisztítottak meg az elmúlt három napban. Az összegyűjtött PET-palackokat Tiszaszalkára szállították. Itt szétválogatták az összegyűjtött 1340 zsák hulladékot és bálázták a PET-palackokat. Az összegyűjtött hulladékot az orosi hulladéklerakóba vitték.

Az OVF kitért arra is, hogy a vízügyi ágazat a problémát új eszközökkel is kezeli. A Felső-Tiszán elkezdődött egy olyan rendszer kiépítése, amelyben a kijelölt beavatkozási helyszíneken parti létesítmények kialakítása mellett terelőuszály és gyűjtőhajó segítségével a kivezetett hulladékot a mederből gépekkel kiemelik és a partra juttatják. A hulladékot válogatás után szakcéghez viszik újrahasznosításra, illetve ártalmatlanításra. Ennek során a Tisza három (Tivadar, Vásárosnamény, Aranyosapáti) és a Szamos egy pontján, Olcsván lehetővé válik az úszó hulladék kiemelése és elszállítása – írta közleményében az OVF.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére