Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez lett a sorsa a buddhista templomból kimentett tigriseknek

Tóth Dalma

2019.09.15. 20:39

Vírusfertőzésben pusztult el a hírhedt thaiföldi Tigris Templomból kimentett nagymacskák több mint fele a helyi média szerint.

A hatóságok az állatvédők nyomására 2016-ban kobozták el a majdnem 150 tigrist a Bangkoktól nyugatra fekvő Kancsanaburi tartomány egy távoli zugában található, Tigris Templom nevű buddhista szentélyből.

A nagymacskák több mint fele azért esett a vírusok áldozatául, mert immunrendszerük a beltenyészet miatt gyenge volt – írták a helyi lapok. Az állatvédők már 2001 óta tiltakoztak, mert a szerzetesek embertelen körülmények között, illegálisan tartották a tigriseket. A 2016-ban az összes nagymacskát állami rezervátumokba vitték, ahol gyorsan kiderült, hogy a tigrisek érzékenyek az elsősorban kutyákat sújtó szopornyicára – mondta el a nemzeti parkokért, a vad- és növényvédelemért felelős minisztérium képviselője.

Amikor átvettük a tigriseket, megállapítottuk, hogy a beltenyészet miatt alig működik az immunrendszerük. Ahogy a betegség tünetei jelentkeztek, igyekeztük meggyógyítani őket

– részletezte Prakit Vongszrivattanakul miniszterhelyettes az állami MCOT csatornán a hétvégén.

Nem közölte, hogy hány tigris pusztult el. Egy másik thai csatorna, a PBS szerint

a 147 megmentett állatból 86 esett a fertőzés áldozatául.

A szentély évtizedeken át rezervátumként hirdette magát, a hatóságok azonban illegális vadállat-kereskedelem és állatkínzás miatt indítottak nyomozást. A tigrisek elkobzása és a templom átkutatása után negyven tigriskölyöktetemet találtak, a maradványokat egy eddig azonosítatlan folyadékban tartósították és üvegekben tárolták, melyre nem volt engedélyük. A szerzetesek ellen vádat emeltek.

Fotó: AFP

A szentély népszerű turistacélpont volt, tízezrével keresték fel a látogatók, hogy szelfizzenek a tigrisekkel, pórázon sétáltassák őket és üvegből etessék a kölyköket.

A helyszín állítólag élőben nem volt vidám hely. Egy szurdokban feküdt tucatnyi tigris, mindegyik láncra verve. Milyen élet ez egy vadállat számára, aki szabadnak született? Ha valaki rákérdezett arra, miért ilyen lusták a tigrisek, a papok mindig azt válaszolták, hogy túletetik őket, de este aktívabbak, csak akkor már nem jöhetnek be látogatók. Minden valószínűséggel drogokkal kábították a nagymacskákat, hogy nyugodtak maradjanak.

Akik jártak a helyszínen meglepődtek, hogy 147 tigris koboztak el, mert az állatoknak csak a töredékét lehetett látni a templomban. Voltak ugyan vasketrecek, de még azokkal együtt is nehéz volt elképzelni hogy a szurdokban fekvő tucatnyi tigrist is beleszámítva, ilyen nagy lehet a számuk.

Fotó: AFP

A National Geographic magazin egy 2016-os riportja szerint

a Tigris Templomnak évente nagyjából 2,8 millió dollárnak (789 millió forint) megfelelő összegű bevétele származik a turistákból, akik azért érkeznek a templomhoz, hogy megsimogassák és megetessék a tigriskölyköket, valamint pórázon sétáltassák és közös szelfiken örökítsék meg a felnőtt példányokat.

És hogy mire költötték azt a sok pénzt, ami a turizmusból folyt be? Jó kérdés. Arról nincsenek részletes információk, hogy az etetésre és nagy valószínűséggel a kábításra mennyi pénz ment el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére