Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Greta Thunberg helyett még több Boyan Slatet

Békési Marcell

2019.10.06. 19:00

Szavak helyett a tetteket választotta.

Van a 16 éves svéd lány, Greta Thunberg, akit az egész világ ismer. És van a 25 éves holland srác, Boyan Slat, akiről jóval kevesebben hallottak. Ő más útját választotta a küzdelemnek, és a szavak helyett a tettekkel is bizonyított.

Tinédzserként tűnt fel Boyannak egy görög nyaralás alkalmával, hogy több műanyag szeméttel találkozott, mint hallal. Ez adta neki az ihletet a The Ocean Cleanup rendszer megteremtéséhez. A rendszer lényege, hogy hatalmas úszó „partokat” csinálnak a tengerbe különböző hálók kimerevített rendszeréből, ezt ráteszik az áramlatokra, és néha kiszállítják a partra az összegyűjtött hulladékot újrahasznosítani. Mivel az áramlatban úszó szemét lassabban halad, mint az áramlat és szél által is hajtott hálórendszer, így egy idő után minden szemetet ki tud szűrni, és extra energia sem kell a működtetéséhez.

Fotó: AFP

Boyan először csak TEDx előadásokat tartott az ötletéről, amihez nemsokára támogatók is csatlakoztak. Mára ott tartunk, hogy 2020-ra a világ legnagyobb óceántisztító projektjévé válhat.

Lehet ezt másképp is csinálni, nem csak hisztivel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére