Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

László Tibor Zoltán: Az Agrárminisztérium kiemelt feladata a környezeti nevelés

888.hu, MTI

2021.04.22. 16:40

Az Agrárminisztérium kiemelt feladata a környezeti nevelés, a tárca számos programja segíti a környezettudatos gondolkodásmód kialakulását, a szemléletformálást és a fenntartható életmód alapelveinek megtanulását.

 

László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár a somogyi megyeszékhely Festetics Karolina Központi Óvodájában egy komposztáló átadásakor újságíróknak példaként a vízfolyásokban található makroszkopikus élőlényeket a gyerekeknek bemutató BISEL-programot, az országos iskolakert-fejlesztési és a legkisebbek környezet iránti érzékenységet növelő zöldóvoda-programot említette – írja az MTI.

Az iskolakert-fejlesztési kezdeményezésnek már három üteme volt, hamarosan kiírják a negyediket, a zöldóvoda-programnak immár 1036 tagja, köztük több mint 200 örökös tagja van – mondta az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Kaposváron.

Hozzátette, hogy a Föld napja alkalmából két új, a beporzók védelméről szóló meseíró- és egy fotópályázatot hirdettek meg.

László Tibor Zoltán a Festetics Karolina Központi Óvodát méltatva azt mondta, az intézmény a környezettudatos nevelési szemléletével is bizonyítja: a jelen kihívásainak éppúgy meg tud felelni, mint az alapításkori céljának.

A komposztáló segítségével megtaníthatók az óvodások arra,

hogyan kerülhetnek vissza a természet körforgásán keresztül a talajba azok a növényi maradékok, amelyek egy érési folyamat után kielégítik a talaj tápanyagszükségletét

– fogalmazott.

Szabóné Rácz Mária, az intézmény óvodapedagógusa az MTI érdeklődésére elmondta, hogy az óvodakert kialakítására, a komposztáló beszerzésére egy nyertes pályázatnak köszönhetően nyílt lehetőség, s egy kertészet eszközökkel támogatta a kertpedagógiai nevelést.

Pásztor Patrik, a komposztálót üzembe helyező Humusz Maximusz Kulturális Hulladékhasznosító Környezetvédelmi Egyesület elnöke arról beszélt, hogy az iskolakert-fejlesztési programhoz csatlakozva

tavaly szeptember óta 110 iskolába és első óvodaként a kaposvári Festetics óvodába juttattak el komposztálóberendezést.
A cél az, hogy minden magyarországi oktatási, nevelési intézményben legyen komposztáló, ahol azt igénylik”

– fogalmazott.

Kovács Katalin, a kaposvári önkormányzat környezetfejlesztési igazgatója arról beszélt, hogy a városban már nemcsak a polgármesteri hivataltól, hanem önállóan a helyi intézményektől is indulnak környezetvédelmi kezdeményezések.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére