Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyar környezetvédelmi kezdeményezést díjazott az EU

MTI

2020.10.21. 18:30

Más országban is alkalmazható a FIRELIFE nevű program.

 

Az Európai Unió LIFE környezetvédelmi és éghajlat-politikai uniós díjában részesült mások mellett a magyar erdőtűz-megelőzési kezdeményezés – közölte az Európai Bizottság szerdán.

A tájékoztatás szerint a magyarországi Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Erdészeti Igazgatósága által megvalósított

FIRELIFE erdőtűz-megelőzési kezdeményezés az éghajlatvédelmi kategóriájában szerzett elismerést.

A projektcsapat tagjai pedagógusok, szociális munkások, mezőgazdasági termelők és erdőtüzek megelőzésével foglalkozó szakértők számára tartottak képzéseket országszerte az erdőtüzek megelőzésének témájában. Ennek eredményeként

az erdőtüzek száma közel harmadával, a károsodott területek mérete pedig közel 90 százalékkal csökkent.

A FIRELIFE ellenőrzőlistája más országok számára is eszközül szolgálhat saját tűzvédelmi rendszereik és eszközeik kidolgozásához – közölték.

A magyar éghajlatvédelmi kezdeményezés mellett idén egy szlovén természetvédelmi, és egy portugál környezetvédelmi projekt részesült az elismerésben. A jelenlegi járványhelyzetre tekintettel az unió különdíjat is kiosztott, melyet egy, a koronavírus-válsághoz történő alkalmazkodást segítő olasz projekt nyert el.

Az indoklás szerint a nyertes kezdeményezések azért érdemelték ki az elismerést, mert

„rendkívüli mértékben előmozdítják” a környezeti, gazdasági és társadalmi fejlődést,

és az általuk kiváltott hatás, a megismételhetőség, a szakpolitikai relevancia, a határokon átívelő együttműködés és a költséghatékonyság szempontjából is kimagaslók.

A programról itt olvashatnak bővebben:

Letölthető anyagok

Az alábbi linkeken a projket keretében készült erdőtűzmegelőzési anyagokat találod. Azért készítettük, hogy mindenkihez eljusson az erdőtűzek megelőzéséhez kapcsolódó ismeretanyag. Ha bármelyik anyagunkra más formátumban van szükséged írj nekünk. Előre is köszönjük hogy felhasználod anyagainkat vagy annak egy részét.

A LIFE-program fő elemei között van a körforgásos gazdaságra való átállás támogatása és az éghajlatváltozás fokozottabb mérséklése, a víz és a levegő minőségének védelme és javítása, valamint az EU 2030-ig szóló éghajlat- és energiapolitikai keretének végrehajtása és az éghajlatváltozásról szóló Párizsi Megállapodás értelmében vállalt uniós kötelezettségek teljesítése. Az Európai Unió a környezetvédelmi és éghajlat-politikai programja által támogatott innovatív és hatékony projekteket jutalmazza a díjjal.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére