Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még mindig nem lélegezhet fel Ausztrália: meghosszabbították a szükséghelyzetet

MTI

2020.01.09. 11:15

Egyre több jel utal arra, hogy a tűz keletkezése mögött emberi okok állnak, és kiterjedése nagyban köszönhető a zöldek felelőtlen erdőgazdálkodásának.
  • A délkelet-ausztráliai Victoria államban csütörtökön 23 tűzfészket tartottak nyilván.
  • Eddig több mint 13 ezer négyzetkilométernyi terület égett le, és 244 otthon semmisült meg a lángokban.
  • Egyre több jel mutat arra, hogy a bozóttüzek oka mesterséges: már 183 gyújtogatót kaptak el, közülük többen környezetvédők.
  • A tüzek terjedésének sebességét jelentősen megnöveli, hogy az államot irányító zöldek az elmúlt években betiltották a biztonsági tarvágásokat a tartományban.

Az előrejelzések szerint visszatér a nagy hőség és ezzel a rendkívüli bozóttüzek veszélye a délkeleti Victoria államban. A szükséghelyzetet ma meghosszabbították, mert a következő napokban visszatérő hőhullám miatt jelentősen megnőhet a bozóttüzek száma.

Az államban a múlt csütörtökön hirdettek szükséghelyzetet a rendkívüli tűzveszély miatt. A bozóttüzek miatt leginkább veszélyeztetett övezetekben a hatóságok most is felszólították a lakosságot, hogy vonuljon biztonságos helyekre.

A szükséghelyzetben a helyi hatóságok jogköreinek egy része átszáll a regionális tűzoltó-parancsnokság vezetőjére, aki saját hatáskörében mozgósíthat újabb forrásokat és rendelheti el az emberek és a vagyontárgyak azonnali kimenekítését, utakat zárhat le az állam területén, és kiiktathatja a távközlési hálózatokat, szüneteltetheti az áram-, a gáz- és vízszolgáltatást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére