Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olyan nagy az igény a kormány gazdaságzöldítő pályázataira, hogy új programot kell indítani a kiszolgálócégek felfuttatása érdekében

Békési Marcell

2020.02.25. 14:00

4 milliárd forint értékben indít új programot a kormány a növekedésre képes vállalkozások számára, amelyek az ipar zöldítését végzik.

György László államtitkár Székesfehérváron elmondta, hogy a zöld gazdaságfejlesztési pályázattal a megújuló energiával és energiahatékonysággal kapcsolatos vállalkozásokat segítik majd.

A kormány már korábban hirdetett meg vállalkozásoknak energiahatékonysági programot 32 milliárd forintos kerettel, azonban nincs az országban elegendő mennyiségű olyan cég, mely ezt az igényt ki tudná elégíteni, emiatt van szükség a négymilliárd forintos zöld gazdaságfejlesztési programra. Az új pályázatok célja, hogy az ilyen vállalkozásokat segítse.

György László arról is beszélt: arra, hogy a vállalkozások növelni tudják az egy főre eső termelékenységet, több mint 40 milliárd forint áll rendelkezésre.

A tavaly indult Magyar multi programról elmondta: éves szinten 10-12 milliárd forint értékben támogatja a kormány évente több mint ötven magyar vállalkozás fejlesztését.

György László tájékoztatása szerint a programban olyan társaságokat keresnek, amelyek az elmúlt években bizonyították, hogy nagy növekedésre képesek:

  • három egymást követő évben legalább évi húsz százalékkal növekedtek,
  • vagy exportjukat éves átlagban ötven százalékkal növelték.
Ezek a vállalkozások lesznek évtizedes távlatban azok a cégek, amelyek Magyarországon a tartós gazdasági fejlődés alapját biztosíthatják, mert a jövő magyar, high-tech és zöld lesz

– fogalmazott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére