Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A felböfögött parizer, avagy Jakab Péter bukása

Bohár Dani

2021.10.05. 18:20

Kitűnő érzés olyan országban, élni ahol erre a Jakab péteri legalja stílusra 14,10% szavazat jut.

Nem tartom valódi versenynek ezt az egész baloldali előválasztósdit, ugyanis jól kirajzolódó forgatókönyv szerint alakulnak az események. Éppen emiatt érdemes némi fenntartással kezelni a “voksolás” adatait. Ezt a csalással kapcsolatos botrányok jól mutatják, ugyanakkor ha nem is hisszük el a szavazás pontos számait azt azért feltételezem a baloldali pártokról, hogy nem futnak lyukra, ami a miniszterelnök-jelölteket illeti.

Több közvélemény-kutató és azt mérte, hogy Jakab Péter az egyik legnépszerűbb baloldali politikus. Sőt, elnézve a Jobbik elnökének közösségi média aktivitását és erős követőbázisát gondolhattuk volna, hogy tényleg vannak mögötte emberek.

Mára kiderült, hogy a like nem egyenlő a szavazattal.

Szóval szkeptikus vagyok az előválasztással kapcsolatban, ugyanis pontosan minden úgy történik, ahogy Gyurcsány Ferenc akarja és a DK elnöke láthatóan nem osztott lapot Jakab Péternek. Vélhetően azért mert Gyurcsány is felismerte, hogy Jakab tevékenységének vannak korlátai. Az utóbbi időkben a korábban csak magát a “melósok” védőszentjének bemutató Jobbik elnöke olyan szintre süllyedt, aminek nem a Parlamentben, hanem egy restiben sincs helye. A helyzet az, hogy Jakabban ennyi van.

A voksok 14,10%-a azaz 86 909 szavazat érkezett az előválasztás 2021 hivatalos oldala szerint Jakab Péterre. Most, hogy ez pontosan igaz vagy sem lényegtelen, ha azt vizsgáljuk, hogy körülbelül ekkora igény van a jobbikos hőbörgésre.

És ez jó!

Kitűnő érzés olyan országban élni, ahol erre a Jakab péteri legalja stílusra 14,10% szavazat jut.

A Jobbik elnöke történelmi tettet hajtott végre, ugyanis az egykor legnagyobb támogatottsággal bíró ellenzéki pártból egy baloldali minipártot sikerült összehoznia, amely olyan szinten van Gyurcsány Ferenc zsebében, hogy a bukott pártelnök a veresége óta is azt keresi hogyan járhatna a DK kedvében. Azért amikor a Jobbik elnöke arra biztatja a választóit, hogy szavazzanak Dobrev Klárára az az elvtelenség eddig nem ismert szintje.

Jakab korábban azt hangoztatta, hogyha nem sikerül leváltania Orbán Viktort, akkor lemond ugyanis nem “bohócnak jött”. Ez a lemondás még elmaradt, de türelmesen várjuk. A Jobbik elnökének valódi bátorságát az is mutatja, hogy a csúnya bukta utáni első parlamenti ülésnek csak arra a részére mert bemenni, amikor senki nem volt ott. Abba az épületbe, ahol két hete még arról beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnökre milyen sors vár a börtönben.

Nehéz pontos dobogót felállítani, de Jakab Péternél visszataszítóbb politikai szereplő kevés létezik a mai magyar kínálatban.

Egy dolog nyugtat, hogy már nem sokáig kell nézegetni a parizeres krumplis lecsó majszolót, ugyanis Gyurcsány úgy szedi ki alóla a pártját, mintha az sosem lett volna.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére