Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Jobbik mint a "birodalmiság" lelkes kiszolgálója

Bertha László

2019.03.13. 13:58

Aki az idegen birodalmiságnak drukkol a történelmi múltban, az elõbb-utóbb a jelenben is ezt fogja tenni.

Ezt írja nekem egy olvasóm:

„Pozsonyi úr, maga egy zseni!” (Mivel a Gmail előtt ültem, s nem holmi nyilvános rendezvényen vagy valóságshow-ban, így nem csináltam úgy, mint aki szerényen elpirul, hanem bólintottam, hogy hát igen, a víz vizes, majd olvastam tovább.)

„Ezelőtt sok évvel írt a Pozsonyi úr valami olyasmit egy cikkében, hogy aki az idegen birodalmiságnak drukkol a történelmi múltban, az előbb-utóbb a jelenben is ezt fogja tenni.”

A Jobbikkal kapcsolatban írtam mindezt, jó rég, még abban az időben, mikor az átverőshow vezetősége a metafizikai tradíció névre hallgató, a gyakorlatban semmire nem használható, de legalább roppant fölényes és nagyképű spirituális bohóckodás felé kacsintgatott.

A metafizikai tradíció nevezetű filozófia valami olyasmiből állt – ezt most a neojobbikosoknak magyarázom, akik esetleg azt hiszik, hogy a jobbikosság lényege mindig csak annyiból állt, hogy momentumos meg LMP-s arcokkal kell fotózkodni valami haladó szellemű, emberjogista tüncikén –, hogy mindaz, ami az ember ösztöneiből fakad, az „baloldali”. (Azért írom múlt időben, hogy „állt”, mert eme szellemi onanizáció képviselői minden bizonnyal ma is hirdetik tanaikat, de szerencsére a jelenben már a kutyát sem érdekli mindez, s ifjú bétahím követői minden bizonnyal azóta belátták, hogy hiába szajkózzák Evola vagy László András mondatait a férfi felsőbbrendűségről, éppoly szerencsétlen és életre alkalmatlan vesztesek maradnak, s azóta vélhetően beiratkoztak valami PUA-tanfolyamra, ahol persze éppúgy nem tanulnak meg csajozni – ez ugyebár nem tanulható, ahogy a tehetség vagy zenei érzék se –, de legalább ezt a bénázást nem unalmas, nagyképű öregemberek társaságában teszik.)

A tradicionalizmus szerint „baloldali” a nemzetállam – még a nemzeti királyság is baloldali –, baloldali kokárdát kitenni, baloldali, ha az embernek jókedve van és nevet, baloldali dolog randizni egy nővel – utóbbi kettőt konkrétan nem mondták, de az érzés ez volt –, és aki igazán jobboldali, valóban jobboldali, igazán valóban jobboldali és ultradextro conservative, az azonkívül, hogy ha kell, ha nem latin szavakat használ, mint pl. sacra meg imperium, az elsősorban ő császári fenségét dicsérgeti 24 órában, nyakában egy Haynaut ábrázoló képpel, s ha valaki belép mellé a liftbe, ő lelkesen elrikkantja magát: „Petőfi rossz! Baloldali!”

Mindezt lehetőleg idegen nyelven, mert a nacionalizmus rossz, ellenben egy birodalom tartományának lenni piszok jó.

Amilyen lelkesen nyaltak ezek egykor filozófiai szinten a bécsi kancelláriának, képviselték az osztrák vagy német-római érdeket – Rákóczi rossz, Haynau jó –, most éppoly lelkesedéssel képviselik az EU és a brüsszeli birodalom érdekeit.

(Bana Tibor jobbikos képviselő egy Facebook-posztja szerint azt is megtiltaná, hogy kritikus tartalmak jelenjenek meg Soros György amerikai spekulánsról a közösségi médiában. Sorost szidni minden bizonnyal éppoly nacionalista dolog, mint elszavalni a Nemzeti dalt, hisz szembemegy a „birodalmiság” eszméjével.)

Hogy mindezt miért írta meg most nekem az olvasóm? A jóember kiakadt azon a videón, melyen a jobbikos Potocskáné Kőrösi Anita Vadai Ágnes és Szél Bernadett társaságában nyomja a feminista propagandát, valamint aggodalmát fejezi ki a genderszak jövőjét illetően.

Én amúgy nem értem min akadt ki. Mirkóczki „amit 2010 előtt mondtunk, az volt a nem igaz" Ádám mögé állt nemrég a teljes ellenzék Egerben. Saját pártja mellett az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum is támogatja. Nincs itt semmi új. Lehet továbbhaladni. Na, de a lényeg a tételem bölcs igazsága a birodalmiságról.

„Aki az idegen birodalmiságnak drukkol a történelmi múltban, az előbb-utóbb a jelenben is ezt fogja tenni.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére