Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kapitány a jéghegy felé tart

Bohár Dániel

2021.12.20. 12:00

Úgy tűnik, hogy beigazolódni látszik az a politikai alapvetés, miszerint nem szerencsés választók millióit ostobának nevezni menetrendszerűen. Október 17-én dőlt el, hogy Márki-Zay Péter lesz a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zaynak két hónap alatt sikerült teljesen lejáratnia magát.

 

Gyurcsány Ferenc kapitánya Márki-Zay Péter egy elszabadult hajóágyú. Alapvető politikai szabályokat sem ismer. Ezek közül az egyik és esetében talán a legfontosabb , hogy tilos a választók minősítgetése. A baloldal miniszterelnök-jelöltje erre képtelen. Szinte nincs olyan megnyilvánulása, amely során ne nevezne minimum ostobának több millió magyar embert. Ugyanis szerinte azok, akik támogatják a kormány migrációs politikáját és a rezsicsökkentést ostobák. A sorozatos vállalhatatlan viselkedés meg is tette a hatását.

Márki-Zay lényegében két hónap alatt teljesen lejáratta magát. Biztosan emlékeznek még a kedves olvasók, amikor októberi megválasztását követően a baloldal és a balliberális sajtó a “messiásról” beszélt, aki végre képes lehet Orbán Viktort leváltani. El is kezdték a független-objektívek a munkát és olyan PR-cikkeket és videókat forgattak Márki-Zaynak, hogy csak na. Az első kijózanító pofont talán október 23-án kapta Márki, amikor úgynevezett tüntetést hívott össze, de helyette csak páran lézengtek az Andrássy úton.

Az igazi lejtmenet viszont csak ezek után következett. Márki-Zay nem állt le, hanem országot járt és interjúkat adott, beszélt, beszélt és beszélt. És Márki-Zay Péter megítélésére nincs károsabb, mint az, amikor beszél. Ugyanis Péter hülyeségeket beszél, de azt olyan meggyőzéssel, hogy ki sem lehet zökkenteni.

Márki-Zay az a fajta politikus, aki egyik mondatában állít valamit, majd a másikkal ütő az előbbi állítását és amikor erre felhívod a figyelmet, akkor még ő fog hülyének nézni.

Márki-Zay Péter a szinte minden közvélemény-kutatás szerinti fej-fej melletti eredményből két hónap alatt csinált 14%-os fölényt a Fidesznek, legalábbis ha elhihetjük azt az adatot, amelyet néhány nappal ezelőtt a 444 publikált. Az a 444, amelyet kormánypártisággal aligha lehetne vádolni. A teljes lakosság 46%-a támogatná a jelenlegi kormánypártokat és csak 32% a baloldali összefogást.

Úgy tűnik, hogy a kapitánynak sikerült pontosan egy jégheggyel szembe állítani a baloldal hajóját. A kérdés, hogy Gyurcsány mikor kapja ki a kezéből a kormányt. Friss baloldali források szerint ez hamarosan megtörténhet, sőt vannak akik már Donáth Anna nevét emlegetik, mint új miniszterelnök-jelölt.

Véleményem szerint ugyanakkor borzasztóan kellemetlen lenne, hogy hónapokig húzták az embereket ezzel az előválasztásos játékukkal, aminek az eredménye lett Márki-Zay győzelme. Ha Márkit leszednék, akkor ismét a választóikat köpnék szembe.

Mindenkinek felhívom a figyelmét, hogy ez a káosz most csak egy kampány körül zajlik. Nem az ország irányítása vagy a jövőnket meghatározó kérdések körül. A magyar baloldal arról sem tud megegyezni, hogy milyen színű legyen a szórólapjuk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére