Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyar ellenzék EP-kampánya már nagyrészt csak politikai kannibalizmus

Vincze Viktor Attila

2019.05.08. 18:00

Hogy mennyire senkit és semmit sem képviselnek a magyar ellenzék pártjai, arról beszédesen árulkodik az, hogy ezek a pártok a Facebookon és az egyéb közösségi médiafelületeken egyfajta politikai kannibalizmust végrehajtva már csak a konkurens ellenzéki pártok szavazóinak az elszipkázására hajtanak.

A pártok Facebook-hirdetéseinek a targetálásából, azaz a hirdetések célcsoport-meghatározásának a nyilvánosan elérhető adatai alapján egy meglehetősen lesújtó kép rajzolódik ki a magyar ellenzéki pártok értékelvűséget teljesen nélkülöző politizálásáról, valamint az ellenzék által képviselt és képviselni akart választói köröknek a szűkösségéről.

A jelenlegi magyar ellenzéki pártok ugyanis az EP-választási kampányukban az értékelvű politikai üzenetek megfogalmazása, illetve magyar társadalomnak, a szavazók lehető legszélesebb rétegeinek a megszólítása helyett már csak a konkurens ellenzéki pártok szimpatizánsaiból álló csoportokat célozzák meg az üzeneteikkel, amelyekből lehetségesnek tartják a szavazók átcsábítását magukhoz.

Az ellenzéki pártok közötti látens helyosztó harc részeként a DK például az MSZP szimpatizánsait célozza meg a reklámanyagaival a Facebookon. Az MSZP érdekes módon a HVG olvasóit is hirdetésekkel bombázza, míg az MSZP hátán lógó Párbeszéd pedig a DK és Gyurcsány Ferenc iránt érdeklődő facebookozókat célozza meg. A Momentum önálló célcsoportként tekint a Forbes olvasóira, valamint a Wizz Air utasaira is. A Mi Hazánk és az LMP pedig egyaránt a Jobbik szavazóit akarja elérni reklámjaival.

A nagy ellenzéki összefogás fennen hirdetett kötelező szentségével szemben tehát a valóságban az ellenzéki pártok az egyre szűkülő ellenzéki szavazóbázis politikai kannibalizmusába kezdtek. Kannibalizmus ez, mert az ellenzéki pártok már látványosan nem próbálják elérni sem a magyar szavazópolgárok többségét, sem pedig a Fidesz szavazótáborát a – nagyrészt üres ígéretekből és gyűlölködésből álló – politikai üzeneteikkel.

Ez nyilvánvalóan annak a következménye, hogy mostanra beérett az ellenzéknek az elmúlt egy évben folytatott teljesen értelmetlen, kontraproduktív, agresszív, ugyanakkor tartalmatlan politizálása. Teljes a politikai teljesítményük csődje. Az egyre csak csökkenő szavazói támogatottság miatt pedig már szemmel láthatóan a pánik lett úrrá azon az ellenzéki politikusi rétegen, amely a tehetségtelenségével, ötlettelenségével, valamint az ellenzéki összefogósdi önsorsrontó mantrázásával eltüntette a ballib ellenzéki pártok értékelvűségének és hitelességének a legutolsó maradékát is.

Nagy a baj az ellenzéki oldalon, mivel a május 26-ai uniós választáson az MSZP-re rátelepedett – és amúgy csak papíron létező – Párbeszéden kívül minden ellenzéki párt külön fog megmérettetni, ami azt jelenti, hogy biztos, hogy ezen a voksoláson sok ellenzéki párt elvérzik majd. Most feketén-fehéren kiderül, hogy kinek mekkora a támogatottsága, vannak-e szavazói vagy sem.

Ezért van az, hogy az ellenzéki pártok most már egy olyan kétségbeesett, utolsó vészforgatókönyvet hajtanak végre, ami semmi másról nem szól, mint hogy a többi ellenzéki erő lehető legnagyobb kárára bejussanak, illetve bent maradjanak a pártpolitikai rendszerben.

Ebben a harcban semmi sem szent a ballib pártok számára. Bangóné ás Ujhelyi elfogadhatatlan és megengedhetetlen politikai megnyilvánulásai mind a balliberális oldalon dúló küzdelemről és az ezzel járó pánikhangulat meglétéről árulkodnak.

Egy, az LMP számára készült közvélemény-kutatás szerint bőven van miért aggódniuk az ellenzéki pártoknak a közelgő EP-választás kapcsán. A felmérés alapján az EP-választáson a Fidesz 62,2 %-ra, az MSZP 7,7%-ra, a DK 7,3%-ra, a Jobbik 5,6%-ra, az LMP 6,3%-ra, a Momentum 5,1%-ra, a Mi Hazánk 3,4%-ra, a Kétfarkú 2,4%-ra számíthatna a jelenlegi állás szerint.

 

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Bertha László, Falusi Vajk, Fűrész Gábor, GFG, Gábor László, H.I., Horváth Zsófia, Ifj. Lomnici Zoltán, Megadja Gábor, Pozsonyi Ádám, Szentesi Zöldi László, Vincze Viktor Attila.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére