Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Morgan Stanley New York-i irodája kitiltja az oltatlan személyzetet és ügyfeleket

Jog és Szabadság

2021.07.09. 18:00

Ha az állam nem, a nagyvállalatok akkor is kötelezhetnek az oltásra.

Az angliai gondozóotthonokban dolgozó embereket októbertől teljes mértékben be kell oltani a Covid-19 ellen, kivéve, ha orvosi mentességük van, a Johnson kormány tervei szerint. Az oltási kötelezvény mindenkire vonatkozik, aki regisztrált gondozási otthonban dolgozik, teljes munkaidőben, részmunkaidőben vagy önkéntes alapon ápolást vagy személyes gondozást nyújtva, függetlenül attól, hogy közvetlenül a gondozási otthon szolgáltatója vagy egy ügynökség foglalkoztatja-e. Azoknak, akik egyéb gondozás céljából érkeznek gondozóotthonokba, ideértve az egészségügyi dolgozókat, a kereskedőket, a fodrászokat is, be kell tartaniuk az oltási követelményeket.
Az ügy kapcsán megszólaltatott jogi szakértő szerint a szociális ellátási szektorok munkaadóit ezzel nehéz helyzetbe hozták, és egyensúlyba kell hoznia a kormányzatnak az ellátásra szoruló kiszolgáltatott emberek védelmének szükségességét, másrészt azon alkalmazottak jogait, akik nem akarják beoltani magukat.
Vélhetőleg a fentinél is nagyobb ellenállásba ütközhet a New York-i Morgan Stanley globális pénzügyi szolgáltató azon szándéka, hogy kitiltja a New York-i központból a munkavállalókat, ha nem kaptak Covid-19 oltást. A tervek szeriont a szabályozás a be nem oltott vendégekre és az ügyfelekre is vonatkozni fog. A vállalathoz közeli forrás szerint a Morgan Stanley a New York-i területen dolgozó munkatársainak szóló feljegyzésében kinyilvánította, hogy a „nagy alkalmazotti jelenlétet biztosító” épületekben dolgozó összes munkatársnak július 1-ig meg kell erősítenie oltási státuszát. A forrás hozzátette, hogy „az oltóanyag-igazolás bemutatása önkéntes alapon történik az alkalmazottak, az ügyfelek és a látogatók tekintetében”. A társaság azt tervezi, hogy július 12-től kiterjeszti az oltási kötelezettséget az alkalmazottakra és a látogatókra egyaránt a Morgan Stanley más helyszíneire vonatkozóan New Yorkban és a közeli Westchesterben.

„A teljesen beoltott környezetben való működés lehetővé teszi számunkra, hogy megszüntessük az olyan korlátozásokat, mint az arcmaszkok használata, valamint a fizikai távolságtartás fenntartásának szükségessége, visszatérve a normálisabb irodai körülményekhez”. James Gorman, a Morgan Stanley vezérigazgatója korábban keményen fogalmazott az irodába visszatérő alkalmazottakkal kapcsolatban. Gorman a hónap elején egy befektetési konferencián megjegyezte, hogy itt az ideje, hogy a bank New York-i dolgozói visszatérjenek a „Nagy Alma” központjába, a Times Square-re.

Miért sürgős a Wall Street-en, hogy visszahozzák a dolgozókat az irodákba? „Ha elmehet egy New York-i étterembe, bejöhet az irodába is. És azt akarjuk, hogy az irodában legyen.” – mondta Gorman. Arra is figyelmeztetett, hogy „nagyon csalódott” lesz, ha az első rendes munkanapra nem térnek vissza a dolgozók. Amennyiben így történik, akkor „másfajta beszélgetést folytatunk”. Hozzátette, hogy dolgozóinak több mint 90% -a azt állította, hogy már megkapta az oltást, és arra számít, hogy ez a szám végül 98-99% -ot fog elérni.

Megjegyezte, hogy amennyiben egyes alkalmazottak úgy döntenek, hogy nem oltatják be magukat egészségügyi vagy vallási okokból, a vállalat egyedi mérlegelés alapján fogja kezelni ezeket az eseteket. A Wall Street még más iparágaknál is gyorsabban szeretne visszatérni a rendes kerékvágásba a pandémia okozta kényszerhelyzetből.

A Goldman Sachs arra kérte alkalmazottait, hogy már a múlt héten térjenek vissza az irodába, és arra utasította a munkatársakat, hogy árulják el, beoltották-e őket. A Goldman a visszatérő alkalmazottai mellett 5400 újonnan felvett gyakornokot, elemzőt és munkatársat vár az irodába.

Eközben a JPMorgan Chase minden amerikai irodáját 50% -os kihasználtsággal nyitotta meg az alkalmazottak előtt. A bank vezetői arról tájékoztatták a személyzetet, hogy az összes amerikai székhelyű alkalmazottat július elejéig várják az irodában, állandó rotációs ütemterv és ugyanazon 50% -os felső korlát mellett.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére