Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Akik elárulták saját magukat

Bohár Dániel

2020.05.20. 21:10

Az ellenfél veszélyes, ugyanakkor kiszámítható már csak az ellenérdekelti pozíciójából adódóan. Az áruló az igazi veszedelem, hiszen elárulni csak az tud, akiben egyszer bíztál. Az áruló egykor a bajtársad volt, akitől a legfájdalmasabb a tőr a hátban.

A balliberális újságírók veszélyesek egy bizonyos szintig, hiszen ha kiismerjük őket, akkor tudjuk, hogy mire számíthatunk tőlük. Sokkal nehezebb a helyzet az árulókkal, azokkal a médiamunkásokkal, akikkel egykor egy szerkesztőségben ültem, egy műsort készítettem, akikről azt hittem, hogy hasonlóan gondolkodunk a világról. Tévedtem.

Nem tartom illendőnek, hogy egykori munkatársaimat becsméreljem, egyszerűen szembemegy a neveltetésemmel, gondolkodásmódommal. Eddig soha nem fejtettem ki a véleményem nyilvánosan ebben a témában, de most elérkezett az ideje.

A történet úgy kezdődik, hogy az egyik árulók által működtetett lap munkatársa írt egy Facebook-posztot arról, hogy mennyire tragikus állapotban van a magyar társadalom, mert megdobták az autóját egy kővel. A mára professzionális kormányellenes hergelővé érett „újságíró” sorai mögött az üzenet egyértelmű volt: az Orbán Viktor vezette kormány politikája miatt a gyűlölet a mindennapok része lett Magyarországon. Nem én voltam az egyetlen, aki így dekódolta az üzenetet. Szarvas Szilveszter barátom a Hír TV Troll című műsorában nagyközönség előtt is beszélt erről, amely miatt a bejegyzés szerzője annyira megsértődött, hogy újabb posztot írt és privát levéllel bombázta Szilvesztert, hogy igazítsa helyre állítását. Az természetesen a kődobás áldozatát nem zavarta, hogy egy véleményműsorban hangzott el az észrevétel. Szilveszterék a Trollban aztán ismét elővették a témát és helyi értékén kezelték az ügyet, (értsd) kinevették a poszt szerzőjét, aki emiatt aztán duplán megsértődött és újra fröcsögött egyet a Facebookon. A történet érdekessége itt kezdődik, hiszen a bejegyzés alatt lévő kommentszekcióba megérkezett mindenki. Az összes áruló.

Mint említettem, nem kenyerem a volt munkatársaim becsmérlése, de ami ott folyt, folyik a mai napig, az több mint megdöbbentő, és ez sarkallt ezen sorok megírására. A mocskot olvasva az első kérdésem az volt: én ezekkel az emberekkel együtt dolgoztam? Majd az, hogy mi történt velük?

Nehéz a megfejtés, de van egy elméletem. Ezen emberek többsége nem gyerek, tehát valószínűleg már karrierjük elején is valamiféle képük volt a minket körülvevő világról (beleértve a politikai véleményt is). Nem is valószínűleg, hanem biztosan tudom, hiszen ismerem ezeket az embereket. Ismerem és emlékszem, hogy évekig ugyanazt, de legalábbis hasonlót gondoltunk a világról, politikáról. Aztán történt, ami történt, amely a magyar politikatörténetbe G-napként vonult be. Simicska Lajos ámokfutásának néhány munkatársam és én elsők között intettünk be. Ezután még nem is indult be annyira erőteljesen a liberál/Jobbik agymosás, amikor viszont olvastam a hírekben, hogy Kálmán Olga megjelent az egykori munkahelyemen, akkor éreztem, hogy hatalmas baj van. Közben szerencsére elindult a megújult Echo TV, így akiben volt némi jóérzés (rengeteg ember), az egyből lelépett az Olga TV-től. A régi kollégáim közül viszont sokan ott maradtak kiszolgálni Kálmán Olgát és a többi vállalhatatlan arcot. A műsorvezetőnő közben a DK politikusa lett. Ennyit a független/objektivitásról.

Egy egykor jobboldali (direkt nem fideszest írok) ember hogyan dolgozhat Kálmán Olgával egy munkahelyen? Ebben a történetben ez a fő kérdés. Ők megideologizálták maguknak, hogy valójában az a Hír TV „végre” igazán független médium lehetett, ahol senki nem szólt bele semmibe. A másik közkeletű magyarázat, hogy ők még mindig jobboldaliak és nem is bennük van a változás, hanem Orbán Viktorban és a teljes Fideszben. Nyilvánvalóan mindkettő érvelés teljes baromság, hiszen hogyan lehetett független az a tévé, amit a tulajdonosa arra használt fel, hogy nyíltan a Jobbik szekerét tolja. (Itt egy közbevetés! – Az is csoda szép látvány volt, hogy a baloldali Kálmán Olga minden héten nyaller interjút készített Vona Gáborral, de a Jobbik megint egy másik történet, sok átfedéssel.) A másik pedig, hogy „a Fidesz változott meg” – értelmezhetetlen mondat, hiszen a nagyobbik kormánypárt immár 10 éve következetes politikát folytat. Nem jellemzik a kilengések, főleg nem ideológiai tekintetben.

Tehát akkor mi lehet az árulás hátterében? Ezek az emberek rossz döntést hoztak. Elárulták saját magukat, elárulták egykori közösségüket, elárulták a bajtársaikat, elárulták mindazt, amiben korábban hittek. És mivel kellően egoisták ahhoz, hogy saját hibájukat ne ismerjék be, új valóságot kreáltak maguknak. Az új valóság azonban nem törli el a múltat. Szerencsére ebben a szakmában mindennek nyoma van. Elővehetnék 2015 előtti műsorokat, újságcikkeket stb. De minek? Teljesen felesleges, hiszen még azokat is megmagyaráznák.

Ezért mondom, hogy az árulók mindenkinél kártékonyabbak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére