Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az álhírgyáros Kálmán Olgát még Háry János is lepipálja

Horváth K. József

2021.03.14. 17:00

A hét nagyot mondó derbijén Kálmán Olga, a Demokratikus koalíció elnökségi tagja, az egykor magát függetlennek valló újságíró külön versenyszámmal lépett a porondra.

Fogódzkodjanak meg, nehogy leessenek a székről. Azt találta kérdezni ugyanis ATV-s nyilatkozatában: „Ha Magyarország miniszterelnökének nem a foci lenne a mániája, hanem mondjuk a hegymászás, akkor már telehordta volna az országot heggyel? Akkor már Felcsúton – a háza kertjében – ott lenne a Mátra?”

De nem tréfálkozva, mint tette Háry János, a nagyotmondó obsitos, akinek meséit szívesen hallgatták a nagyabonyi csárdában gyülekező törzsvendégek. Nem bizony, hanem azzal a gyurcsányista tömény gyűlölettel, amit főnöke elvár tőle, ha Orbánt támadva a nyilvánosság elé lép. Ezzel az idétlen példával Kálmán Olga azt óhajtotta demonstrálni, hogy miközben a DK szerint a magyar egészségügy elérkezett a „teljesítő kapacitása végére”, addig a kormányfő még az épülő kézilabdacsarnokok növekvő költségeire is képes volt milliárdokat átcsoportosítani. Tehát, vonhatja le a következtetést a szemlélő, amíg a miniszterelnök „mániájára” milliárdokat csoportosít át, addig az egészségüggyel spórolni méltóztatik. Tehát egy alávaló alak, abcúg vele.

Kálmán természetesen semmiféle adattal nem volt képes alátámasztani, hogy az egészségügy teljesítőképessége végére ért volna. Az egészségügyi kormányzat adatai számára semmit nem jelentenek, viszont vannak olyan ismeretlenektől származó személyes tapasztalatok, meg mindenféle forrás megjelölése nélkül emlegetett hírek, amelyek „cáfolják” az egészségügyi kormányzatot. És akkor előjön azzal a vérlázító állítással, hogy már eljutottunk odáig, hogy az orvosoknak kell eldönteni „kinek van nagyobb esélye a túlélésre, mert hogy akkor azt fogják ellátni”. Magyarán az orvosoknak kell eldönteni, hogy a kapacitásszűke miatt melyik beteg haljon meg s melyik maradjon életben. Ez a kegyetlen vádaskodás netovábbja, igazi Gyurcsány-tempó, amitől az sem tántorította el Kálmán Olgát, hogy a Péterfi Sándor Utcai Kórház főigazgatója és az operatív törzs is cáfolta ezt az álhírt. S amikor a műsorvezető kétségeit fogalmazta meg a képtelen állítással kapcsolatban, akkor nem azt mondta, hogy a Péterfy kórház főigazgatója vagy az operatív törzs valótlanságot állít, mert azt bizony bizonyítani kellett volna, hanem folytatta azt az idióta mantrát, hogy nem a Demokratikus Koalíció mondja, hanem orvosok, szakemberek, hogy az egészségügy kapacitása véges. Na szép! Ha nem ez a félrevezetés csimborasszója, akkor micsoda?

Állítja mindezt a semmivel alá nem támasztott lózungot az a Kálmán Olga, aki még ATV-s műsorvezető korában mérhetetlenül büszkén viselte saját függetlenségének jelvényét, holott mindenki tudta, hogy egy szó sem igaz az egészből. Ezt maga bizonyította be, amikor átment a Jobbik szekerét toló, Simicska által finanszírozott Hír Tv-be, amelyik akkor már szintén a baloldal érdekeit képviselte, onnan pedig – baromira függetlenül – beállt a Demokratikus Koalícióba. ATV-s műsorvezetőként viszont maga is jót mosolygott volna azokon a félrevezető, hergelő szándékú, minden alapot nélkülöző válaszokon, amelyeket most ő adott egykori munkahelye műsorvezetőjének kérdéseire, Gyurcsány politikai misszióját teljesítve.

Kálmán Olga ma már ott tart, hogy őt nem is a valóság érdekli, hanem a való élet azon mozaikjai, amelyekből ő, pártjával egyetemben fel tudja építeni az aktuális hazugságcunamijukat az Orbán elleni gyűlölet szítására.

Egy kivétellel. Saját érdekével. Akkor nagyon is érdekli a valóság. Az oltást ugyanis annak ellenére elfogadta, hogy úgy általában az egészségügy teljesítőképességének a végéről delirál. Egyébként saját maga cáfolta ezt az állítást, mert az oltásra vele együtt éppen ketten érkeztek, s elmondása szerint harminc ember gondoskodott arról, hogy minden a legnagyobb rendben történjen. S ez így is volt. Az oltópont működésével kapcsolatban nem volt egyetlen rossz szava sem, sőt! Ellenben, mikor politikai állásfoglalást kell tenni, akkor azonnal pfúj Orbán, a szakadék szélén az egészségügy.

Ezek után azonban érdemes megnézni, hogy is áll valójában az egészségügy? Kell-e nekünk külföldi segítségért fordulni, mint például a szomszédos Szlovákiának? Orbán Viktor éppen ma reggel beszélt erről a Kossuth Rádióban. „Úgy látjuk, hogy megvagyunk. Inkább segítséget fogunk adni másoknak. Nekünk népességarányosan több ágyunk van talán, mint Európában bárkinek, és biztosan nálunk van népességarányosan a legtöbb lélegeztetőgép is. Hadrendbe állítottuk, megkértük a rezidenseket, hogy helyezzék magukat kötelezően dolgozói üzemmódba. Azt hiszem, nincs is ellenállás. Úgyhogy a fiataloknak is szeretnék köszönetet mondani. Sőt, a végzős medikus hallgatókat is munkába tudjuk állítani és van egy központi vezénylési terv, hogy az ország melyik pontjáról hova kell átcsoportosítani orvosokat és ápolónőket, ha ez szükséges. Ez kényelmetlen, ez nagyon nehéz, akiket vezényelünk pedig különösképpen, eleve nehéz körülmények között dolgoznak, most meg még máshol is kell, mint ahol megszokták ezt, le a kalappal. De szerintem érzik, hogy most rajtuk áll az emberek élete meg a szabadsága, és úgy látom, hogy minden támadás dacára, mert közben egyfolytában azt hallom a baloldalról, hogy a magyar egészségügy így gyenge, úgy gyenge, úgy rossz, amúgy rossz, ami a benne dolgozó embereknek a gyengeségét jelenti. És én mindennek az ellenkezőjét látom. Azt, hogy az orvosaink erősek, odaadóak, az ápolónők mindent megtesznek, tehát én azt hiszem, hogy menni fog. Csak mondom még egyszer, nagyon nehéz hét előtt állunk. A hajnal előtti legsötétebb pillanatokat éljük most át.”

Nos, hát ennyit Kálmán Olgáról és a valóságról. Látnivaló, hogy köszönőviszonyban sincsenek egymással. Amit ő mond, az a félrevezetés szándékából fakadó színtiszta fake news, álhír, hazugság.

Önmagunk lelkiállapotának karbantartására egy szerény javaslattal hozakodnék elő. Ha legközelebb Kálmán Olga és társai lesznek a tévében, térjenek át a nagyotmondó obsitos Háry Jánosra. Róla legalább biztosan tudjuk, hogy mesél, hogy szórakoztat, ezért aztán nem megy az idegeinkre. Sőt!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére