Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az antiszemita Szávay Istvánon már Heller Ágnes sem segíthet

Vincze Viktor Attila

2018.11.29. 18:51

Abszurd módon a Szávay István által propagált antiszemita indíttatású fizikai erõszak lett a hajdani jobboldali radikális pártból mára újbaloldalivá vált Jobbik politikai koporsójában az utolsó szög. Heller Ágnes még mindig kitart a bukott Jobbik mellett, de Szávay Istvánnak ettõl még le kellene mondania a parlamenti képviselõségrõl.

Szávay István antiszemita botrányával a Jobbik egy utolsó és végső lendületet vett a teljes politikai megsemmisüléshez vezető útján.  

Akár úgy is mondhatnánk, hogy a már se nem jobboldali, se nem baloldali, viszont csak a balliberális pártokkal együttműködő Jobbikot Szávay botrányával utolérte a selejt bosszúja. Hiszen csak idő kérdése volt, hogy a kocsmai antiszemita szólamokkal a politikai karrierjüket elkezdő jobbikos politikusok mikor szólják el magukat a baloldalivá vált pártjukat képviselve. Az őszinteség és elvhű akarat nélküli pártokat a gravitáció előbb-utóbb a helyükre rakja. 

Hiába volt a Spinoza Házas kanosszajárása Vona Gábornak. A párt frakcióvezető-helyettesének köszönhetően most egyértelműen kiderült, hogy a párt politikusai a látszólagos baloldali fordulat ellenére is megmaradtak a kültelki kocsmák antiszemitizmusánál. 

A Hír TV birtokába került hangfelvétel szerint Szávay István a Jobbik májusi tisztújító kongresszusán azzal dicsekedett, hogy egy budapesti szórakozóhelyen megvert egy zsidó nőt, mert az nácinak nevezte őt. A felvételen Szávay büszkén mesélte el párttársainak a Jobbik tisztújító kongresszusán, hogy előző este egy budapesti belvárosi szórakozóhelyen mulatott, amikor állítása szerint egy szerinte feltehetően zsidó nő felismerte és nácinak nevezte.

Szávay hencegése a kültelki talponállók világát idéző módon alpári:

 - Mit csináltál Pista?
Szávay István: Leütöttem egy nőt.
Beszólt, hogy náci bűz van. Én meg leütöttem, hogy büdös zsidó! Pakk!
Egy igazi ilyen kampós orrú rohadék volt.
- Orrba gyűrted?
Szávay István: Ja. A heftijét elferdítettem egy kicsit.

Mind a szöveg stílusa, mind pedig tartalma elképesztő és elfogadhatatlan egy parlamenti képviselő, egy politikus és egy átlag polgár szájából is. Antiszemita, és egy nő elleni fizikai erőszakra utal a szöveg. 

Ehhez képest a botrány kitörése után Szávay még elkezdte mentegeti magát, mondván, ő csak viccből büdöszsidózott és kampósorrúzott le egy nőt, és hencegett azzal, hogy leütötte. 

Ha Szávay képviselő úr ezt a szöveget viccként mondta volna el, ez akkor is elfogadhatatlan lenne. 

A nemzetközi és magyar balliberális politikai erők oldaláról Magyarországot és a magyar kormányt folyamatosan érő alaptalan antiszemita vádak és az antiszemitizmussal szemben eddig Magyarországon teljes sikerrel meghirdetett zéró tolerancia ismeretében a Jobbik azonnal meg kellene, hogy váljon Szávay Istvántól. 

Ha fikarcnyi józan ész vagy némi maradék politikai becsület lenne még a Jobbikban, akkor kizárná a pártból és visszahívná a parlamentből a brutálisan megbukott politikusát.

De egyelőre nincs nyoma a Szávay közéletből való kivonására utaló szándékoknak a Jobbikban. Sőt, a Jobbik eddig nem ítélte el és nem is határolódott el Szávay István cselekményétől. Nem zárták ki a pártból, és etikai eljárás sem indult ellene.

Persze lehet, hogy ez nem kis részben annak is betudható, hogy a balliberális ellenzék meg a hozzá tartozó holdudvar is becsületsüllyesztő módon lapít a Szávay-ügy lényegével kapcsolatban. 

A már szinte a Jobbik tiszteletbeli tagjának számító Heller Ágnes, lukácsista, marxista filozófust például amikor a Pesti Srácok megkereste  az ügyben, akkor azt tartotta fontosnak elmondani, hogy ő továbbra is támogatja a Jobbikot, mert "abban vannak jó emberek is". 

Heller Ágnes elmondta a véleményét arról is, hogy a választási kampányban a Jobbikkal való összefogásra kérte az ellenzéket:

A Jobbik nagyon sok emberből áll, vannak köztük tisztességes, rendes emberek, akik demokratikus álláspontot foglalnak el és a szabadságjogok pártján vannak a zsarnokság minden formájával szemben és akikkel össze kell fogni."

A botránnyal kapcsolatban Heller Ágnes azt is közölte, hogy szerinte nem antiszemita párt a Jobbik, de vannak benne antiszemiták - mint más pártokban is -, velük  viszont szerinte nem kell összefogni.

Igazán szép, megértő és megengedő gondolatok ezek - Szávay Istvánnak a fizikai erőszakkal párosuló antiszemita megnyilvánulása kapcsán - attól a baloldali bérrettegőtől, aki egyébként rendszeresen előszeretettel beszél a nemzetközi balliberális sajtónak a szerinte a fasiszta Fidesz-kormány által újjáélesztett Magyarországra jelentett náci veszélyről.  

A Jobbik és a Heller Ágnes nézeteit valló belterjes balliberális körök közötti szövetség tehát finoman szólva is elvtelen. A Jobbik nem képvisel valójában senkit és semmit, a balliberálisok számára pedig az antiszemitizmus elleni harc valójában csupán egy olyan politikai fegyver, amit csak és kifejezetten a rivális jobboldal minden alap nélküli lejáratására használnak fel. 
 

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Bertha LászlóFalusi VajkFűrész GáborGFGGábor LászlóH.I.Ifj. Lomnici ZoltánKetipisz SztavroszMegadja GáborPozsonyi ÁdámSzentesi Zöldi LászlóVincze Viktor Attila.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére