Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az UEFA besúgói ezek szerint nem jártak még labdarúgó mérkőzésen

Bohár Dániel

2021.07.11. 10:30

Borzasztóan felháborító ez az egész ügy. Az UEFA Magyarországot ért büntetését Bayer Zsolt foglalta össze a legjobban. “Tudjátok mit? Elmentek ti a büdös p*csába, oda!” Ebben a két mondatban benne van minden, de azért én is kifejtem a véleményem.

Gyerek voltam, 6-7 év körüli, amikor elkezdtem focizni. Már kisgyerekként folyamatos edzések, meccsek, a labdarúgás volt az életem. Akkoriban elég gyakran előfordult velem, hogy megrúgtak, hátulról becsúszva akartak szerelni vagy sunyi könyökössel díjaztak egy-egy cselt. Bevallom őszintén, többször jeleztem is az edzőmnek, hogy nem esik túlságosan jól, hogy minden meccs végére összerugdosnak, ő erre annyit felelt, hogy akkor válasszak más sportot. Utalva ezzel arra, hogy bizony a foci egy kemény sport, ahol test a testtel és láb a lábbal találkozik.

Megértettem, amit mondott és azután én is úgy álltam a dolgokhoz. Nemcsak testileg, hanem lelkileg is meg kellett erősödni. A sport ilyen.

Amikor péntek este olvastam az UEFA döntését miszerint Magyarországot 3 zártkapus meccsel és 100 ezer eurós bírsággal sújtotta, akkor az előbb leírt történtet jutott eszembe.

Később aztán nyilvánosságra hozták, hogy miért is büntetés.

Például azért, mert a magyar-portugál meccsen valaki felmutatott egy ANTI-LMBTQ zászlót. Ajjajj! Ez tényleg hatalmas bűn. Tehát a németek kioszthatnak Münchenben 12 ezer szivárványos zászlót, vihetik őket a stadionba, sőt valaki még be is szaladhat a pályára vele, az nem gond, azért nincs büntetés, de Magyarországot azonnal szankcionálják, ha egy drukker megmutatja, hogy neki nem tetszik ez. Teljesen érhető…

Azért is jár a büntetés, mert a magyar-francia meccsen a szurkolók többször felmutattak egy olyan molinót, amely a térdelés ellen szól. Tehát térdeléssel nyugodtan lehet politizálni, sőt! Ha valaki azonban kritikával illeti ezt, azonnal büntetik.

A magyar drukkerek Münchenben is rosszul viselkedtek, ugyanis az UEFA szerint többször felmutattak egy olyan molinót, amire az volt írva, hogy “LMBT? Nein, danke! Egy molinó a 12 ezer szórványos zászlóval szemben.

Fontos megjegyezni az összes előbb felsorolt büntetést “kiprovokáló” esettel kapcsolatban, hogyha nincsen akció, arra nem érkezik reakció. Magyarul nyilvánvalóan, teljesen természetes emberi magatartás az, hogyha 12 ezer szivárványos zászlót nyomnak az arcomba és nem értek vele egyet, akkor elmondom a véleményemet. Ez a demokrácia lényege, amely úgy tűnik, hogy nemcsak teljes Nyugat-Európában, de az UEFA döntéshozóinál is ismeretlen fogalom.

Tényleg kicsit olyan érzésünk lehet, mintha az egész világ összefogott volna ellenünk, hiszen elnézve a többi mérkőzést és egy csomó más atrocitást, akkor érthetetlen, hogy miért minket büntettek meg ennyire. Egyedül az angolok kaptak még büntetést, akik kifütyülték a dán himnuszt és ami tényleg borzasztóan felháborító, hogy a dánok kapusát Kasper Schmeichelt egy lézerrel próbálták elvakítani. Ez nem ért zárt kapus mérkőzést, de az LMBTQ-ellenes molinó igen.

A szó, amit keres a kedves olvasó az a kettős mérce. Felháborító a döntés és jól mutatja, hogy az UEFA besúgói (mérkőzés ellenőrei) korábban még soha nem járhattak meccsen, hiszen ott a szurkolók, de még a játékosok szájából is elhangoznak néha csúnya szavak, sőt szurkolás közben mondunk olyan dolgokat is, amiket valójában nem gondolunk úgy. Ez benne van a fociban, ahogy az is, hogyha sokat cselezel, akkor előbb-utóbb felrúgnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére