Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az úgynevezett kettős mérce

Bohár Dániel

2020.10.26. 12:00

Nem lehet könnyű független/objektív újságírónak lenni, nekik ugyanis napról napra meg kell hazudtolniuk önmagukat. Így történt ez minap hazánk egyik (a valóságra egyáltalán nem kíváncsi) „médiumával” is.

 

Október 23-án ott voltam az SZFE-sek tüntetésén. Természetesen csak a munkám miatt, forgattam az eseményen. Többen kérdezték tőlem, hogy vajon mennyien lehettek, tényleg annyira sokan voltak? A válaszom minden esetben az volt: abból, hogy egy kétmilliós fővárosban 10-15 ezer ember kimegy az utcára, még hatalmas következtetést nem lehet levonni.

Ez az a mennyiségű ember, amennyi bármiért utcára vonul, lehetne szó a sajtószabadságról, a jogállamiságról vagy akármelyik liberális mantráról.

 

Ott voltam, és végig az járt a fejemben, hogy vajon mennyire szerencsés az, amikor emberek egymástól öt centire állnak, és egymás nyakába lihegnek... Mindez olyan időszakban, amikor naponta több ezer új koronavírusos esetet jelentenek. Gyorsan rájöttem, hogy egyáltalán nem jó ötlet, és leléptem, a stábommal együtt. Az egészség most fontosabb, mint a diktatúra megdöntése és a tanszabadság, illetve egyéb hazugságok.

Előre borítékolható volt, hogy a független/objektív sajtó a világ legnagyobb örömünnepeként fog írni, beszélni az SZFE-tüntetésről. Itt jegyzem meg, hogy az SZFE-tüntinek valójában semmi közé nem volt a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyéhez. Dehogy! Egyszerű politikai, kormányellenes akció, mint anno a CEU esetében.

A 444 nevű valami a pénteki kormányellenes tüntetésről így írt: hatalmas tömeg vonult végig Budapesten az SZFE-tüntetésen, de nemcsak ezért marad emlékezetes az esemény: orvos, tanár és szakszervezetis felszólaló is volt, akik mind össze tudták kapcsolni saját harcukat a diákokéval.

Ó, hát ez gyönyörű! Micsoda szabadságharc?! Ja, igen! A legújabb, hogy az orvosok tüntetnek a béremelésük miatt. „Le a fizetésemeléssel!” De ez más téma...

A libsi üzenőfüzet imádta a SZFE-tüncit, élőben közvetítették, drónfelvételeket készítettek, tucatnyi cikkben értekeztek a fiatal „szabadságharcosokról”. Ugyanebben a médiumban egy nappal később, amikor az FTC játszott az Újpesttel, már így vélekedtek:

 

„Több országban már kijárási korlátozás van, de nálunk összegyűlt 16 ezer néző a Fradi–Újpestre.”

Micsoda következetesség! Micsoda kiegyensúlyozottság! Az említett sajtóterméknek nevezett izé ismét bebizonyította, hogy a kettős mérce csúcsra járatásában Magyarországon nincs párja.

A kettős mérce mellett ezen balliberális médiumok abban is nagyon jók, hogy gerjesszék a félelmet, és írásaikkal kormányzati lépéseket, szigorításokat csikarjanak ki. Bevett gyakorlat náluk, hogy folyamatosan példákat hoznak a környező országból, például: Szerbiában már kijárási tilalom van. Az ellenzéki média arról is jól felismerhető, hogy egyszer keresi a lélegeztetőgépet, amikor már van, akkor pedig kérdőre vonja a kormányzatot, hogy miért van ilyen sok.

Ezekkel a húzásokkal egyértelmű a céljuk: ahogy a tavaszi időszakban, úgy most is azt szeretnék elérni, hogy Magyarország álljon le, ne működjön a gazdaság, az emberek veszítsék el a munkájukat, amiért mindenki Orbán Viktort tenné felelőssé.

Hogy nekik ez az élvezet?! Egészen megdöbbentő. Magyar emberek Magyarország ellen?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére