Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Biden békejobbja egy vicc, a Demokrata Párt az orwelli úton

Jog és Szabadság

2020.11.13. 19:00

A Bild című német lap keményen bírálja azokat is, akik listázzák Trump támogatót.

Joe Biden figyelemre méltó dolgokat mondott a győzelmi beszédében Delaware-ben. A kiengesztelődés szükségességéről beszélt, szerinte itt az ideje, hogy visszaszorítani a közéletben a durva nyelvezetet, itt az ideje, hogy újra találkozzunk, hogy újra meghallgassuk egymást. Ahhoz, hogy előrelépjünk, abba kell hagynunk, hogy politikai ellenfeleinkre ellenségként tekintsünk. Ez a begyógyulás ideje!„

Szép szavak. De eltudjuk-e hinni, hogy ezek a szavak hatással vannak a saját pártjára, a baloldali Demokrata Pártra is? Arra a párt, amely négy évből egy napot sem hagyott ki, hogy Trump 2016-os megválasztását törvénytelennek, majd ”lopottnak„ nevezze? Arra a pártra, amely nem csak Trumpot magát, de mindazokat, akik megválasztották őt, mint visszamaradott falusi bugrisoknak festette le? Kétségeim vannak ezzel kapcsolatban – rögzíti a Bild című, legnagyobb példányszú német lap vezércikkében Alexander von Schönburg.

Majd úgy folytatja, hogy néhány nappal ezelőtt, a „szent Michelle Obama” egy tweetben némileg lehűtötte a kedélyeket, jelesül nem szabad megfeledkezni arról, hogy ”emberek tízmilliói szavaztak a status quo mellett, ezáltal támogatva a hazugságokat, a káoszt és a viszályt„. Nos ezek a gondolatok sem tásdalami sebek begyógyulását szolgálják.

Sokan a demokraták közül meg vannak győződve arról, hogy az ő oldalukon van az igazság, míg mindazok, akik nem így látják, homofób, bigott, menthetetlen rasszisták. Alexandria Ocasio-Cortez, a Demokrata Párt egyik kiscsillaga, már-már valamiféle Trump utáni tisztogatást tervez a közéletben.

Mindenesetre már listát is kezdett készíteni, és másokat is arra szólít fel, hogy így tegyenek, azokról, aki Trumppal bűnrészességet vállaltak, vállalnak. Harry Sevugan, a Demokrata Párt korábbi sajtótitkára például már létre is hozta a Trumpaccountability.net internetes oldalt, hogy azokat az embereket, akik dolgoztak Trump kampányában kizárjak a későbbi munkafelvétel lehetősége alól. Mintegy 4000 embernek kell új munkát keresnie, ha a kormány megváltozik.

Mindez a Bild szerint orwelli megoldás, egyfajta gondolatrendőrség, amely súlyos figyelmeztetés lehet az amerikai demokrácia barátai számára.

Sevugan szerint egyébként a projekt célja annak biztosítása, hogy mindenki, aki Trumptól kapott fizetést, soha többé ne kapjon munkát, vagy saját szavaival élve ” felelősségre vonják azért, amit tett„.

A fentiek szerint a vezércikk jegyzője szerint érthető, hogy miért nem veszi komolyan Biden beszédét a harmóniáról és a kiegyezésről.

Egyébként a volt alelnök maga úgy jelenik meg a nyilvános fórumokon, mint egy kedves, ártalmatlan nagypapa. A mellette és mögötte álló emberek számára azonban a harmónia csak akkor érvényesül, ha mindenki ugyanazt mondja és gondolja. ”E pluribus unum„, „Sokból egy” van írva az Egyesült Államok címerére (nagypecsétjére, ami úgy is érthető, hogy az egység ellenére sokszínűség. Ebben az egy mondatban fejezik ki ennek a nagyszerű, egykoron egyedülállóan szabad és független országnak az egész önképét.

Sajnálatos módon az avantgárd, az ideológusok, Biden pártjának szupersztárjai teljesen mást értenek az ”E pluribus unum„-ról, ami vészjósló jövőképet fest a liebrális demokrácia egére.

A Bild egyébként úgy tűnik nemcsak Joe Bidennel bánik rendkívül kritikusan de elsőszülött lányával is, akit Ivanka Trump negatív ellentéteként fest le, és akinek a lap szerint komoly drog- és rendőrségi gondjai voltak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére