Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fejezetek a Politico hazugsággyûjteményébõl

888.hu

2017.11.02. 11:58

Lássuk akkor, hogyan születnek a sajtóhazugságok.

Itt van például a Politico cikke (A V4-ek elhidegüléséről ír a Politico), amely szerint a visegrádi országok elhidegültek egymástól, közel a bomlás, nagy a baj. Ha nyeretlen kétévesek lennénk és meggörnyednénk az előfeltevések súlya alatt, azt hihetnénk, hogy a Politico rémesen tekintélyes forrás, a nagyon okos emberek nagyon alapos elemzését pedig komolyan kell venni. Hiszen az „elemzés” már önálló életre kelt, megjelent a magyar sajtóban, és a gondolat, amely szerint Visegrádnak annyi, lassan befészkeli magát az agyunk valamelyik szegletébe.

Hiszen éppen ez a cél.

Sokkal izgalmasabb azonban, ha felkutatjuk az írás genezisét, mert teljesen feltárul a globalista hírgyárak módszertana. Ha jobban megnézzük, senki nem állítja, hogy a visegrádiaknak befellegzett, a cikkben mindössze egyetlen ember, a szlovák külpolitikai szakértő, Milan Nic mond ilyeneket, a Politico pedig az ő magánvéleményét nagyítja megfellebbezhetetlen igazsággá.

Milan Nicről mindösszesen három dolgot kell tudni:

  • 1. Abszolút ellenérdekelt a jelenlegi szlovák politikai irányvonalban, hiszen Robert Fico elődje, Iveta Radicová külpolitikai tanácsadójaként dolgozott.
  • 2. A Soros-féle Közép-európai Egyetemen tanult Budapesten, és egész életében globalista-atlantista intézményekben dolgozott.
  • 3. Nem először jósolja meg a visegrádi együttműködés végét. Egy évvel ezelőtt a Magyar Narancsnak ezt mondta: „Budapest és egyre inkább Varsó is az ellentétek kiélezésében látszik érdekeltnek. Egyre több jel mutat egy V2-V2 szakadásra a visegrádi blokkon belül.” Azóta új miniszterelnököt választott Csehország, sok minden történt, de Nic ragaszkodik álláspontjához, pontosabban a jelek szerint az eseményeket hozzáidomítja prekoncepciójához.

A Politico egyébként nagyon profi csapat. Hogy az új cseh kormányfőt „nem érdekli” a visegrádi együttműködés, azt egy névtelenségben maradó cseh tisztségviselőre hivatkozva röpítik világgá. Roppant alapos kutatás után hiteles közlés, szó se róla. Minden újságíró tudja, hogy ezeket a névtelen forrásokat a leggyakrabban maguk az újságírók találják ki a cikkíráskor. Nyilván a Politico az egyetlen kivétel, ők addig telefonálgattak, amíg egy értékes mondat erejéig utol nem érték a megtorlástól rettegő, de szabadságszerető cseh hivatalnokot.  

Na, ennyit arról, hogy a visegrádiak bomlanak-e, vagy sem. Én nem mondom, hogy nem (bár mintha az ellenkezője látszana), de hogy a Politico megrendelésből vagy belső indíttatásból kerített egy büdös nagy hazugságot, és azt körülbástyázta egy névtelen és egy ellenérdekelt elemzővel, az nagyon tetszetős, egyúttal tanulságos eljárás.

Egyébként a Politico két hónappal ezelőtt egy magyar szakértőt is megszólaltatott. És ennek nagyon örülünk, mert hogy a rendelkezésre álló hatalmas kínálatból nekik egyedül Krekó Pétert sikerült szakértetni a Political Capitaltől. Képzelhetjük, miket mondott… Igen, pont azt, el tetszett találni.

Mindez pedig történt az Úr 2017. esztendejében az elfogulatlanság, a megalapozottság és a szavahihetőség nevében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére