Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fidesz vagy Jobbik - na?

Sümeghi Lóránt

2016.04.28. 13:28

Fidesz vagy Jobbik? Ezt a kérdést tettük fel e havi exkluzív közvélemény-kutatásunkban, amely a 888.hu megbízásából készült, országos reprezentatív mintán.

Fidesz vagy Jobbik? Ezt a kérdést tettük fel e havi exkluzív közvélemény-kutatásunkban, amely a 888.hu megbízásából készült, országos reprezentatív mintán.

Jön, jön fel a Jobbik hallottuk az elmúlt hetekben. Vajon valóban így van-e?

Mit gondolunk mi, a szavazófülkék népe, ha most újra választhatnánk, kinek a kezébe nyomnánk a kormánykereket?

Nos, a helyzet az, hogy a Jobbik előtt még hosszú, rögös út áll. Bár népszerű ellenzéki párt, kormányképességébe vetett hit egyenlőre a béka s888gge alatt.

A megkérdezettek mindössze 17%-a gondolja úgy, hogy a Jobbik alkalmasabb az ország kormányzására. 57% szerint még mindig a Fidesz.

Azt sem mondhatjuk, hogy csúcsára hágott a kormányváltó fíling itt a tüntetések, sztrájkok és uber-verő taxisblokádok közepette. Az a helyzet ugyanis, hogy a friss felmérés eredményei szerint, a magyarok több mint kétharmada (70%) azt szeretné, ha az Orbán kormány kitöltené ciklusát 2018-ig. 27% szerint viszont azonnal távozzanak.

Kis jóindulattal tehát azt mondhatjuk, hogy egyharmad meneszt, kétharmad marasztal.

Nem nagy változás 2010 óta, nem igaz?

Adatok forrása: KÓD Piac-, Vélemény- és Médiakutató Intézet, 2016 április 23-26. között készült, 1000 fős, országos, reprezentatív felmérés.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére