Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Gergő mögül elment a támogatás”

Bohár Dániel

2022.09.29. 18:00

Az idézett mondat Gyurcsány Ferenctől származik és 2019 nyarán mondta, amikor kiállt Karácsony Gergely mögül a budapesti főpolgármester előválasztáskor. Három év után újra megosztotta ezen álláspontját a DK vezére.

 

Gyurcsány Ferenc a baloldal igazi és egyetlen vezére, ez annyira igaz, hogy maga a Demokratikus Koalíció első embere pozicionálja így magát. Gyurcsány ritkán beszél a nyilvánosság előtt annyira hosszan, mint azt tette a minap Gulyás Márton műsorában.

Ha Gyurcsány vállalja a szereplést, akkor szándéka van vele. Mondhatunk sok mindent Ferencről, de azt, hogy ne lenne tudatos politikus, azt nem.

A beszélgetés mondanivalója gyorsan ki is derült. Gyurcsány lényegében hadat üzent Karácsony Gergelynek, amikor arról beszélt, hogy egyáltalán nem egyértelmű a jelenlegi főpolgármester főpolgármesteri jelöltsége az esedékes 2024-es választáson.

Vagyis Gyurcsány már most 2022-ben, két évvel a következő önkormányzati választások előtt eljátssza azt, amit már egyszer megtett.

„Gergő mögül elment a támogatás.” – mondta 2019-ben, aztán elindította Kálmán Olgát Karácsonnyal szemben. Akkor vesztett a DK, de úgy hiszem, hogy ezt a hibát újra nem követi el. Onnan is lehet ezt tudni, hogy Gyurcsány nyíltan beszélt arról is, elege van az előválasztásokból.

Innentől ő jelöli ki, hogy ki lesz a baloldal jelöltje.

Gyurcsány eddig kicsit finomkodott, azonban mostantól új időszámítás kezdődik a baloldalon. Gyurcsány van és lesz, aki pedig nem tagozódik be az nem lesz. Ennyire egyszerű a képlet.

Gyurcsány selyemzsinórja meg is viselte Karácsonyt, aki a szerdai közgyűlésen nem volt hajlandó újságírói kérdésekre válaszolni és az egész ülés alatt feszülten nyomkodta a telefonját.

„Gergő mögül elment a támogatás.” Vagyis Karácsony Gergely politikai pályafutása a végéhez közeledik.

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére