Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány, a hasbeszélő

Horváth K. József

2021.01.17. 18:30

Kérem tisztelettel, nagyon nem értem a Gyurcsány-híveket. Nem annyira a választókat, mert ők kevesebbet tudnak róla, személyiségének csak kis szeletét ismerik. De akik közel vannak hozzá, akik a baloldalon politikai szövetséget kötöttek vele, akik közös kormányzásra készülnek, ők miért nem tudják, hogy Gyurcsány Ferenc szava nem ér egy hajítófát se. Ő egy igazi hasbeszélő.

Honnan jön a hasbeszélő hangja? A kezében tartott bábuból? Vagy inkább a hasából? Sokáig valóban ez utóbbit gondolták. De ha eltekintünk attól az ókori magyarázattól, hogy az illetőnek egy démon ül a hasában, mégis hogyan jöhetnének beszédhangok valakinek a köldöke mögül? Ez persze naiv feltételezés. A hasbeszélők hasonlóan képzik a hangokat, mint mindenki más, csak éppen nem mozog a szájuk közben. El tudják érni, hogy a figyelőknek olyan érzésük legyen, mintha máshonnan jönne a hang. Ezt az illúziót a kezükben tartott bábuval többnyire meg is erősítik.

Nos Gyurcsány nem a kezében tartja a bábúkat, hanem hús vér emberekből szervezi maga köré. Itt nem egyszerűen a hazudozásról beszélek, ami annyira mindennapos elfoglaltság nála, hogy külön szóra sem érdemes. Ezért nem kéne vele üzletelni. Arra úgyis csak ráfarag az ember, bármennyire is óvatos próbál lenni.

A legundorítóbb módja a hasbeszélésének azonban az, amikor arcodba mosolyogva mondja azt a kenetteljes dumáját, amely olyan kézenfekvőnek tűnik, hogy normális ember egy pillanatig sem kérdőjelezné meg az valóságtartalmát. Mégis aljas hazugág.

Itt van most ez a kínai vakcinával kapcsolatot DK-s petíció. Ehhez a szöveghez gyűjt a párt támogatókat: „Tiltakozom az ellen, hogy Magyarország olyan kínai vakcinával oltsanak, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség”. Majd kreált Gyurcsány egy mémet, amelynek az a szövege, hogy „az Európai Unió által engedélyezett vakcinával beoltatom magam.” Ez látszólag teljesen rendben van, hiszen minden élet számít, tehát az övé is. Első a biztonság.

Mégis a hasbeszélés magasiskolájával állunk szemben. A szövegből úgy fest ugyanis, mintha ebben az országban kizárólag Gyurcsány törekedne a biztonságra, s az Európai Unió lassúságának kényszerűségből más, például az elérhető közelségben lévő kínai vakcinák uták kutató Orbán Viktor meg a bizonytalanságot részesítené előnyben. Mondjuk ki: veszélyeztetni akarná az magyarok életét azzal, hogy olyan vakcinát tud tömegesen Magyarországra hozni, amelyet még nem engedélyezett az Európai Unió.

Hogy énekel ehhez a mi hasbeszélőnk: „Jogod van megválasztani a vakcinát. Jól teszed, ha csak olyan vakcinát használsz, amit engedélyeztek az EU-ban. Ez itt most nem politika. Ez több annál. Ez élet. Vigyázz magadra és vigyázz ránk. Kérlek.” Ugye, szem nem marad szárazon? De hiszen ez a hasbeszélő egy aranyember, gondolhatnánk naivan. Már az LMP-t, a Párbeszédet is megbabonázta. Már ezek is az ő nótáját fújják a saját köldökük mögül.

Miközben tudják jól, hogy az Európai Unió nemhogy nem ér oda, hogy a kínai vakcinát, vakcinákat engedélyezze, de arra is képtelen, hogy a meglévő vakcinákból ellássa a tagállamokat, köztük hazánkat. Aki 500 millió embert sorsára hagy, annak mit számít 10 millió magyar lélek? Nyilván semmit, miközben a saját lábán álló Izrael és Nagy-Britannia toronymagas vezet a világon az oltottságban, az állampolgárai élete védelmében. 20 százalék vs 1 százalék. Szép, mi?

Eközben Gyurcsány arra bíztat, hogy várjunk olyan vakcinára, amit az Európai Unió engedélyezett. Ami egyet jelent azzal, hogy várjunk a bizonytalanra, rosszabb esetben várjunk a halálra, mert a brüsszeli engedély még jó ideig a Holdban lesz. Arról nem szólva, hogy a hasbeszőlénél egyáltalán nem biztos, hogy ő vár, hisz azért hasbeszélő, mert nem tudni, hogy már más forrásból nem oltatta-e már be magát, ahogy DK-s polgármestere, László Imre megtette. A polgármesterek ugyanis még nem kerültek sorra, de lehet, hogy orvosként – bár nem gyakorolja praxisát – talált kiskaput a Pfizer vakcinához. Ezt ő maga vallotta be a tévében. Ahol neki jutott, ott juthatott a főnökének is.

A magát tehát nagy hangon oltáspártiként feltüntető Gyurcsány olyan vakcinára váratja követőit, amely belátható időn belül nem lesz itt Magyarországon. Közben a betegség súlyosbodhat, a vég közeledhet. Sokezrek számára.

Orbán Viktor épp ezért várja türelmetlenül a magyar Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélyét a kínai vakcinára. Ez az engedély ugyanis teljesen egyenrangú az Európai Unió engedélyével. Az EU-ban a gyógyszerjelöltekkel szemben támasztott jogi és szakmai követelmények egységesek, ezek vannak érvényben Magyarországon is. Annyi a különbség, hogy a nemzeti eljárással engedélyezett szer csak Magyarország területére ad forgalmazási jogot. És? Eladni úgysem akarjuk. Az a fontos, hogy nekünk, magyaroknak jusson minél előbb. Tudjuk, az 1,7 millió hatvan év fölötti vakcinára váró legfeljebb négy nap alatt beoltható lenne. S ez a vakcina ilyen mennyiségben rendelkezésünkre áll. Csak az engedély kell hozzá.

Tessék mondani, ki akar jót a magyaroknak? Aki azért aggódik, hogy minél hamarabb beoltathassa a lakosságot vagy az a hasbeszélő, aki hamis okkal arra biztatja őket, hogy várjanak az Európai Unió engedélyére?

Azt azért ne zárjuk ki a hasbeszélők ókori magyarázatából, hogy ezen embereknek démon ül a köldöke mögött. Gyurcsánynak ugyanis eddigi megszólalásai ezt más ügyekben is pregnánsan visszaigazolják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére