Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány és az igazság földje

Horváth K. József

2021.04.14. 17:20

Nem tudom, Gyurcsány ismeri-e azt a viccet, amikor két csiga beszélget az autópálya mellett. „Átmegyünk?” – kérdi az egyik. „Oda születni kell!” – így a másik.

 

Ez a kis tréfa annak kapcsán jutott eszembe, hogy az IDEA Intézet közreadta legújabb felmérését a pártok népszerűségéről. Ebben olvasható, hogy továbbra is a DK a legerősebb ellenzéki párt. Gyurcsány ezt kellő büszkeséggel tüstént világgá is kürtölte közösségi oldalán. A szemlélőnek az az érzése, mintha Gyurcsány már olyan erősnek érezné magát, hogy akár a Fideszt is legyőzné. Csiganyelven szólva azonban ahhoz újra kellene születnie.

Lehet ugyan büszkélkedni azzal, hogy az egymással birkózó baloldali pártok közül most éppen melyik áll kicsit jobban, messze lemaradva a Fidesztől, de a lényeget tekintve nincs nagy jelentősége. Legfeljebb a baloldali belháború szempontjából fontos, hogy ki osztja a lapokat. Ez pedig nem kérdés, hogy Gyurcsány Ferenc, de az emberek jól tudják, hogy a minőségi élet, az ország jobb jövője az autópálya másik oldalán vár rájuk.

Járvány idején meg különösen.

Valójában ugyanis fel nem foghatom, mire föl gondolja azt Gyurcsány, hogy az emberek szívesebben szavaznának a DK-ra s összes utánfutójára most, mint az elmúlt hónapok bármelyikében. A lassan ugyan mérséklődő, de még mindig veszedelmes járvány idején nincs józan ember, aki kétségbe vonná, hogy a vakcina az egyetlen ellenszer a járvány ellen.

Csak egyvalaki van, Gyurcsány Ferenc, aki ilyenkor is a legharsányabb oltásellenes propagandát vezényli.

Igaz, józan embereket említettem, mivel a többség így éli az életét, ami azonban Gyurcsányra, ugye, nem mindig igaz. A 2018-as választás előtt egy ellenzéki találkozó után például Vágó Gábor puffogott is miatta, mondván: „Ha én mondjuk részeg vagyok, és meghívok barátokat otthonra beszélgetni, az a minimum, hogy őket is megkínálom whiskyvel.” Aztán persze Vágó bocsánatot kért, de az is valószínűsíthető, hogy közvetlenül a találkozó után a neki feltett kérdésre nem mondott volna mást, mint ami a valóság, mert szemlátomást szívesen kortyolt volna a whiskyből.

A csizma azonban azért került az asztalra, mert miután Gyurcsány csúnyán belebukott az oltásellenes kampányába, átállította a váltókat a legalább olyan harsány, épp ezért gyomorforgató oltáspárti tartalomra. Csakhogy! Csakhogy nem hívnák Ferencet Gyurcsánynak, ha ő mindezt komolyan gondolta volna, s a kétfenekű dobot ütve nem tartotta volna meg az oltásellenességet változatlan formában, ilyen-olyan szereposztásban.

Vágó István bukott kvízmester, DK-s korifeus például már bőven az oltáspártiság idején szögezte le egy vitaműsorban, hogy ők csak „keletivakcina-ellenesek”, nem pedig oltásellenesek. Mintha a keleti vakcinával nem oltanának. Idézném erre Besenyő Pista bácsi örökzöld kérdését: „Normááális?” De a helyzet még ennél is rosszabb. Jó liberálishoz illően Vágó ugyanis annyira meg van győződve arról, hogy a „keletivakcina-ellenesség” nem oltásellenesség, hogy az embernek tátva marad a szája. Mert ő kövér liberális egóval felvértezve jelenti ki azt, amit a píszí szerint nem szabad megkérdőjelezni. Még a magyaroknak sem, akik – legnagyobb örömükre – nem a nyugat-európai liberális cenzúra alatt nyögik mindennapi életüket, hanem lubickolnak a tényleges magyar sajtó- és szólásszabadságban, ami Vágónak természetesen érthetetlen. Még akkor is, ha egy ország röhög elvakult elfogultságán, ugyanakkor nem hisz a fülének.

Van másik! Ezután ugyanis csak egyet kellett aludni, hogy Gyurcsányné föltegye a lejátszóra ugyanezt a lemezt. Miközben szinte könnyes szemmel könyörög az ATV nézőinek, hogy oltassák be magukat, mert csak ez jelenthet ellenszert a járványra, a következő pillanatban más szavakkal ugyan, de megismétli Vágó szövegét. „Senki nem mondja azt, hogy segít [a kínai vakcina]. (...) Ezt mondta el az ellenzék az első pillanattól kezdve, hogy nem véletlenül vannak olyan hatóságok minden országban és az Európai Unióban is, amelyeknek az a feladatuk, hogy megnézzék, hogy az a gyógyszer biztonságos-e. Ezt nem lehet ilyen (csettint az ujjával, mintha a fizetőpincért hívná) politikai döntésekkel felülbírálni.” Erre persze megkérdezhetjük, azt teszik ezzel mondani, Klárika, hogy Orbán Viktor politikai döntést hozott a kínai vakcina használhatóságáról? Nem tetszett hallani a magyar gyógyszerészeti hatóság hivatalos nyilatkozatát arról, hogy a vakcinával minden rendben van, s az használható? Hogy már egymillió embert be is oltottak vele mindenféle baj nélkül, akik nélküle ki lennének téve a vírus okozta halálos veszedelemnek? Ezt tetszik akarni? Nem tetszik magácskának, hogy más országok irigykedve néznek bennünket, milyen jól állunk az uniós átoltottságban, s még jó ideig meg sem tudnak közelíteni bennünket? Hogy mi talán júniusban kinyithatunk, de nagy uniós országok jó esetben karácsonykor vagy még később tehetik meg ugyanezt? Ezek után illő kettős beszéddel még mindig helyesnek tartja az oltásellenes kampány folytatását? Esetleg nem méltóztatik elszégyellni magácskát? S még valami. Maga szerint oltásellenességgel, az emberek életének veszélyeztetésével lehetséges népszerűséget növelni? Hm?

És akkor a kedves férje azt ünnepli, hogy a DK továbbra is a legerősebb baloldali párt? Mitől, Klárika? Attól, hogy továbbra is pofátlanul akadályozzák az oltási szándék fölerősödését, miközben az ellenkezőjét mantrázzák? Vizet prédikálnak, s bort (whiskyt) isznak? Vagy netán attól, hogy az IDEA Intézet egyik vezetője, Böcskei Balázs nemcsak vállalkozóként hajol mélyre a vevő színe előtt, hanem budapesti főtanácsadóként is, ahol áttételesen szintén a kedves férje a főnöke, ahogy Karácsonynak is?

Tény, ami tény, az igazság földjére még a csigák sem képesek csak úgy ukmukfukk átcsúszni. Ők is tudják, hogy oda születni kell.

Ez az, ami önöknek már nagyon nem fog menni ebben a földi létben.

Rossznyelvek szerint önök azt sem tudják, hogy az merre van!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére