Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány lazít, de csapatai harcban állnak

Horváth K. József

2021.03.28. 17:05

Bár Gyurcsány Ferenc saját fia körül bébiszitterkedik hetek óta Brüsszelben, ahonnan sok minden magánjellegű eseményről beszámol, de arról nem, hogy tett-e valamit azért, hogy Brüsszel gyorsabban szállítson vakcinákat Magyarországra. Erről hallgat.

Az embernek az az érzése, mintha nem is akarna tenni semmit. Neki így jó a magyarországi vakcinahelyzet, ahogy van. Illetve még így is kevésbé van az ínyére annál, ahogy ő szeretné. Könnyen megtehetné, hogy a Facebookon látványosan az asztalra csap, hogy ezzel is tárgyalt volna, meg azzal is, de mindig lepattant, mint Kunhalmi a csukott ajtóról, ami azt jelezné, hogy a jelenleginél tényleg képtelen az Európai Bizottság több vakcinát Magyarországra juttatni. Ez nyilván Orbán igazát támasztaná alá, amiben persze eddig sem volt kétség, de legalább egy jelzés lenne a magyaroknak, hogy Gyurcsánynak is fontos lenne az életmentés. És ők tényleg nem oltásellenesek, ahogy azt Vadai kolléganő legutóbb a parlamentben beleordította a nyilvánosságba. Erre azonban kísérletet sem tesz.

Valószínűsítem azonban, hogy jó oka van Ferencnek arra, hogy lazára vegye a figurát, noha egy bő év múlva parlamenti választások lesznek, ahol ő mindenképpen győzni akar. Sameszai – Fekete-Győr, Jakab Péter, Karácsony mester – az eredményről már múlt időben beszélnek, mert szerintük tuti, hogy nyernek. Rajtuk kívül is ismerhetünk ilyen nagyarcú figurát a politikai palettáról. Vona Gábornak hívják. 2018-ban ő volt annyira meggyőződve a sikerről, hogy még a lemondását is felajánlotta a Jobbik elnöki tisztéről. Azóta már nem is jegyzik a nevét a politikai életben. Nem árt tehát Jakabéknak sem az óvatosság. Ezt persze tudják jól ők is, ugyanis még véletlenül sem ajánlotta föl sem Fekete-Győr, se Jakab, se Karácsony, Gyurcsányról nem is beszélve, hogy a 2022-es bukás után lemondanak.

Ferenc azonban nyilván napjainkban nem véletlenül laza, nem véletlenül veszi látszólag félvállról a politikai küzdelmeket. Tisztában van azzal, hogy a Magyarországon állomásozó szabadcsapatai harcolnak helyette is.

Itt van például a Magyar Orvosi Kamara (MOK), amely az egyik zászlóvivője napjaink DK irányította hergelő seregének, ismerjük Kincses Gyula MOK elnök Gyurcsányhoz való szoros kötődését. Napjainkban azonban nem ő, hanem a MOK egyik alegysége lendült országos támadásba, Szijjártó László vezetésével. Ő például szenvedélyesen állítja, hogy nincs elég szakember, zavar tapasztalható az oltások elosztásában, sőt azt is, hogy a háziorvosok nyomás alatt állnak és fenyegetésekkel kell szembenézniük. Az természetesen számára nem releváns információ, hogy Gulyás Gergely a kormányinfón mindennek az ellenkezőjét állította, fontosabb, hogy megfeleljen Gyurcsány elvárásainak. S az sem érdekli, hogy kettőjük közül Gulyásnak van teljes rálátása az egészségügyi rendszerre, nem neki, aki a MOK-nak csak egy alegységét vezeti. Az pedig, hogy az oltások beadását megtagadó – egyébként a baloldal mellett politizáló – erdőkertesi háziorvost megbüntették egymillió forintra, az olyannyira jogszerű volt, hogy maga az érintett sem tiltakozott ellene, sőt ő is megkezdte az oltások beadását.

De látja Ferenc azt is, hogy a zűrzavar fokozása érdekében jól dolgozik a Magyar Orvosok Szakszervezete is, amelynek képviselője Daróczy-Gaál Ágnes azzal hergelt az ATV-ben, hogy a létező egészségügyi dolgozók tartalékai már elfogytak. Érzékeli Gyurcsány a Pedagógusok Demokratikus Szerveztének aknamunkáját is. Fehér Béla nevű képviselője nemhogy örülne a pedagógusok soron kívüli beoltásának, ehelyett az a baja, hogy az első oltás után még a veszélyeztetett helyzet továbbra fenn fog állni. Úgy beszél, mintha békeidő volna, nem pedig háborús helyzet, amikor csak a legfontosabb harci eszközből, a vakcinából nincs elegendő, minden másból igen, Brüsszel sorozatos mulasztása következtében.

De megnyugvással vehette tudomásul Gyurcsány a TASZ legényeinek csatasorba állását is. Ez a Soros-kommandó természetesen azt követelte, hogy a migránsokat is oltsák be minél előbb, tehát a magyarok sokaságát is megelőzően. A sor végére Tüttő Kata főpolgármester-helyettest hagytam, akinek megint sikerült elkapnia a szarva közt a tőgyét, amikor az oltakozásban a temetkezési dolgozóknak követelt soronkívüliséget. Azoknak, akik a jogszabály szerint az egészségügyi dolgozókkal egy időben, tehát az elsők között már megkapták a vakcinát. Mindegy, mivel ezt sokan nem tudták, ezért a lázítás, a gyűlöletkeltés szorgalmi feladatainak ellátása között valószínűleg neki is elszámol Feri egy piros pontot. Márcsak az egykori élettárs-csókos vörösbáró, Leisztinger Tamás kedvéért is. Talán Kata is kap majd egy parlamenti helyet a Gyurcsány-listán, de ez még nem biztos.

Szóval Feri most nyugodtan bébiszitterkedhet Brüsszelben, csapatai idehaza harcban állnak az oltás, az emberi életek ellen. Legnagyobb sajnálatára azonban itthon az oltakozás anélkül is szépen halad, hogy ő egy gazszálat keresztbe tett volna azért, hogy több vakcina jusson Magyarországnak.

Ő így szeret bennünket. De nem baj. Amilyen az adjon Isten, olyan lesz a fogadj Isten.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére