Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányból alkeszes csikkszedő lett

Horváth K. József

2021.03.16. 14:15

Gyurcsányék bajban vannak. Ez az oltási balhé ugyanis, amit témaként hónapok óta melegen tartanak, nagyon nem jött be.

Bár mindent elkövettek, hogy a regisztrációt a béka feneke alatt tartsák, ám úgy felsültek vele, hogy a rák hozzájuk képest hóka, mint a fehér holló. Ma már bőven felette járunk a hárommillió regisztráltnak, s ha a jelenleginél is több vakcinánk lenne, akkor már beoltottság tekintetében ott lihegnénk a világbajnok Izrael nyakán. Lehet, hogy Ferencet a guta üti meg, amikor a médiában naponta többször kénytelen azt hallgatni, hogy az emberek már alig várják, hogy rájuk kerüljön a sor. Miközben oltásellenes Gyurcsány-párti csapatának prominensei is – Fekete-Győr, Kunhalmi – nyilvánosan vágyakoznak a kínai vakcina iránt. Tudják, ami ellen a DK még petíciót is indított, hogy elbizonytalanítsa az embereket, nem lévén uniós engedélye. Számukra pedig a magyar hatóság vizsgálata és bólintása smafu. Számukra nem az a cél, hogy minél többen oltakozzanak, mentsék az életüket, nehezítsék a járvány dolgát, hanem az, hogy lassuljon a folyamat, nőjön az elégedetlenség Orbánnal szemben. Persze, amikor lehetősége volt, Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja is azonnal beadatta magának a védőoltást. Mert a tyúkszaros azért neki is fontosabb, mint a párt politikai mantrája. Hogy melyiket, azt Facebook-bejegyzésében nem árulta el. Csak gyanítható, hogy a kínait, amit valószínűleg azért tartott titokban, mert mégiscsak ciki lett volna, ha petícióznak ellene, ő pedig zokszó nélkül elfogadja. Az ellenzéki televízió műsorvezetőjének sem volt erkölcsi gátlása műsorában a kínai vakcina ellen agitálni, aztán odanyújtani a karját a kínai szurit adó szakember elé. Még szerencse, hogy legjobb barátja, a négylábú Karcsika nem óhajt eligazodni gazdája erkölcsének mélységeiben.

Szóval, Gyurcsányéknak nagyon nem jött be ez az oltásellenes stratégia. Egyszerűen túllép rajtuk az élet, mint a kutyaszaron. Leálltak a tesztelés igenlésével is, miközben korábban a csapból is ez folyt. Aztán mikor Szlovákiában letesztelték az egész országot, s ennek ellenére a járvány rendkívül súlyos helyzetet állított elő az országban, akkor jobbnak látták leszállni a döglött lóról. Ahogy a józan magyarok Fekete-Győr fejére is adtak egy nagy barackot, aki 100 ezer forintot kínált volna mindenkinek, aki beolttatja magát. Tovább nehezítve ezzel a járványban amúgy is nehéz gazdasági helyzetet s eljátszva a jóembert, hogy ők duplán akarnak jót az embereknek. Vakcinát meg pénzt is adnának. Közben egy frászt. Épp az ellenkezője az igaz, hiszen Gyurcsány szekerét tolják. Ezért aztán a 100 ezres mézesmadzagjától is undorodva fordultak el. Az emberek ugyanis saját egészségük becsületes szolgálatát sokkal többre tartották, minthogy arról kufár módon egyezkedjenek. Úri emberek lévén nem mondták azt, hogy a hülyék a túloldalon járnak, de átláttak a szitán, hiszen köztudott fegyőrékről, hogy mint a Gyurcsány-koalíció tagjai – politikai haszonszerzésből – Ferenc iránymutatása alapján kifejezetten oltásellenesek, még ha magukat rendszeresen oltáspártinak is igyekeznek feltüntetni.

A naponta hétmérföldes léptekkel haladó oltási adatok, az emberek szemlátomást növekvő kormányba vetett bizalma szerencsére kíméletlenül cáfolják Gyurcsányék életellenes ármánykodásait.

Ez Ferencet annyira elkedvetlenítette, hogy a hangulat szítása érdekében már Orbán Viktor mondatait is elkezdte feltrancsírozni, hogy ezzel ellentétes értelmet tulajdonítson nekik. Muníciót adva az ellenzék nyilvánosság előtt szereplő politikusainak, a haladó média propagandistáinak, akik kaptak is az alkalmon, mint gyöngytyúk azon a bizonyos orrváladékon.

Azt írja Orbánt idézve Facebook-bejegyzésében Ferenc, hogy „Láttam már novemberben, hogy baj lesz.” Majd úgy kommentálta az „idézetet”, hogy „nem az a gond, hogy okosnak tetteti magát, hanem az, hogy hülyének néz minket.” A baj csak az, hogy Orbán Viktor ilyet nem mondott. Orbán Viktor ugyanis azt mondta: „Ugye, az alapszám, amiből dolgozunk, az, hogy megrendeltünk 13 millió embernek elég nyugati vakcinát, és miután én már novemberben láttam, hogy baj lesz ezzel a nyugati beszerzési rendszerrel, ezért rendeltünk még 3,5 millió embernek elegendő keleti vakcinát. Tehát összesen 16,5 millió ember beoltására elegendő vakcinát rendeltünk.” Ugye, hogy mennyire mást jelent a teljes mondat, mint a rosszindulattal megcsonkolt változat?! Ezzel Gyurcsány simán gyűlöletet szított arra utalva, hogy bár Orbán látta már novemberben, hogy baj lesz, mégsem cselekedett, ezért lett ilyen kemény a járvány harmadik hulláma. Miközben Orbán Viktor éppen az ellenkezőjét mondta. Látta, hogy baj lesz, ezért rendelt még idejekorán pluszban vakcinát, nehogy Brüsszel késlekedése emberéletekbe kerüljön. Ez olyan, mintha azt írta volna levelében asszonyának, hogy „Szeretlek, Klárika!” Ám mire a hitves kézbe vette a levelet, egy szőrös kéz jóvoltából már az volt odaírva, hogy „Nem szeretlek, Klárika”.

Nevetséges, mi több méltatlan módszer ez az eljárás Gyurcsány Ferenchez, ha vele kapcsolatban az őszödi beszéd után még lehet egyéltalán a méltóságról beszélni. Ez mutatja, hogy mekkora bajban vannak. Hogy a növekvő oltásszámok miatt egyre növekvő társadalmi bizalom miatt neki már az alkeszekhez hasonlóan a csikkekért is le kell hajolni, ha valami rosszat kell mondani Orbánra. Mert a téma – legnagyobb bánatára – nem hever számára az utcán. Máskor sem, de most különösen nem. Ha neki már mondatokat kell csonkolni ahhoz, hogy gyalázni tudja Orbán Viktort, akkor nagy lehet a baj.

Vannak azonban több millióan, akik Ferenc nyomorúságos helyzetének szívből tudnak örülni. És ez a lényeg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére