Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányék még a gyászolók rovására is képesek gátlástalankodni

Horváth K. József

2021.04.20. 17:00

Nagy tételben mertem volna fogadni arra, hogy egy politikai elemző minapi gondolata, miszerint ki kellene használni a gyászban lévő, politikai erőket népszerűsítő lehetőséget, termékeny talajra talál Gyurcsányisztánban.

 

Szólni kéne azokhoz, mondta, akik siratják hozzátartozóikat, rokonaikat, ismerőseiket. 200 ezer gyászolóval már egy párt adott helyzetét el lehet dönteni.

Csak azért idéztem az ominózus, nagy port kavart szöveget, mert így látható plasztikusan, hogy az ellenzék még ezt a minden színvonalat nélkülöző megközelítést is képes beágyazni választási stratégiájába. Képes egy abszolút selejtes és gátlástalan gondolatért is lehajolni a mocsokba, amit rajtuk kívül ember politikai haszonszerzés reményében még nem tett meg soha.

Ebből minimum két dologra következtethetünk. Az egyik az, hogy a baloldaliaknak, ezen belül a DK-soknak van a legerősebb szervezetük a parlamentben, miután az ott rendszeresen felvonultatott alpáriság – hentesezés, gyilkosozás, börtönözés – mellett még attól sem fordul föl a gyomruk, hogy hasznot húzzanak a hozzátartozók fájdalmából. A másik az, hogy belső felméréseik szerint nyilván nem állnak olyan jól a népszerűségi listákon, mint a haveri közvélemény-kutatók által publikált felmérésekben.

És akkor lássuk, hogyan emlékeztek az elhunytakra Gyurcsányék. Tegnap reggel egyszerre tett ki bejegyzést Facebook-oldalára Gyurcsány Ferenc és Varga Zoltán. A témákat nyilván egyeztették, hogy az egyik jobbról, a másik balról rúgjon bele a kormányba. Biztos, ami biztos alapon, hadd szokja. Hiszen nem a tartalom a fontos, hanem a gyalázkodás, az emberek agyának sózása azzal, hogy ezt a kormányt egy év múlva le kell váltani.

Nézzük, mit írt Gyurcsány: „2021. április 19., Magyarország: 1. drágul a hús, 2. növekszenek az üzemanyagárak, 3. nincs segítség a munkanélkülieknek, 4. kinyitottak az iskolák, és még nincs minden tanár beoltva, 5. Orbán a nemzetközi foci miatt aggódik, 6. Gyurcsány a hibás. Hát így.”

Mit mondjak, ez nagyon gyurcsányosra sikerült. Fogalmazzunk finoman úgy, hogy a hat pont között van kettő, amelyik igaz. Például az, hogy Gyurcsány a hibás... Ha-ha-ha. A többi azonban hamis, illetve csúsztatott állítás. Arra jó, hogy újból és újból a kormányon lehessen fogást keresni, az embereket ellene hergelni, lázítani. Elvonva a figyelmet a legfontosabbról: a regisztrációról, az oltakozásról. Merthogy a DK nem oltásellenes, nem is volt. Tudjuk. Leszámítva azt a könyvtárnyi irodalmat, amely ennek az ellenkezőjét dokumentálja.

1. állítás: drágul a hús. Valóban. Senki nem örül neki, de mi választottuk a piacgazdaságot, amelyben sajnos ez is benne van. Eddig nem drágult, sőt, az áfa csökkentésének hatására lejjebb is ment az ára. Most emelkedik. Drágul a takarmány, működik a piac. Csak a szocializmusban lehetett ezt megakadályozni, amikor nemcsak a húsárakra, hanem az emberek fejére is ráült a rendszer. Ebből, ugye, nem kérünk. 2. Nőnek az üzemanyagárak. Válasz: nem nőnek. Április 1-je óta alacsonyabbak, amikor a kormány csökkentette a jövedéki adó mértékét. 3. Nincs segítség a munkanélkülieknek. Válasz: de van. A munkanélkülivé vált dolgozó 90 napig jogosult álláskeresői járadékra. 4. Kinyitottak az iskolák, pedig még nincs minden tanár beoltva. Válasz: minden tanár be van oltva – aki jelentkezett. Aki nem regisztrált, reméljük, hogy hamarosan fog, de ez sem a kormány hibája. A lehetőség adott. 5. Orbán a nemzetközi foci miatt aggódik. Válasz: is. S ez nem azt jelenti, amit Gyurcsány sugallni akar, hogy a járvány elleni védekezéssel nem törődik. Sőt. 6. Gyurcsány a hibás. Válasz: ki lenne? Nem baj, ha a hat pont közül csak kettő igaz? Nem. Mégiscsak Gyurcsány a legnagyobb prímszámok bajnoka. Ja nem, a legkisebbé. Így gyászol tehát Gyurcsány.

És akkor nézzük a másik, a Varga Zoltán-féle bejegyzést. Varga szintén tegnap reggel tette közzé azt a videót, amelyben megrendülten tudatta, hogy a DK elvégezte a kormány helyett a gyászmunkát. „Megyünk, és kitűzzük a fekete lobogót a parlamentre.” Felöltözött szépen, ahogy a napi feladataihoz szokott. Szürke öltöny, fehér ing, szürke-fehér harántcsíkos nyakkendő. Mint amilyenben előterjesztéseket ír, tárgyal, aláírja a jelenléti ívet. Elvégzi a munkáját. Ha ez éppen a gyásszal kapcsolatos, akkor a gyászmunkát. Az már a DK-s kulturális deficit szíve közepe, hogy egy drámai megemlékezéshez nem vesz fel fekete ruhát, fekete nyakkendőt. Miért? Mert amit mond, az nem a szívéből jön? Beleírta a főnöke a naptárába, hogy 10 és 11 között gyászmunka, és Varga ezt végezte el, nem az őszinte, együttérző megemlékezést?

Arról már nem is beszélve, hogy ha a DK-nak ilyen fontos a tisztelgés, nem csak politikai hasznot akar húzni belőle, akkor a pártelnök áll a kamera elé, és ő emlékezik. De ő a jelek szerint úgy gyászolt, hogy Orbánt próbálta simfelni. Különös ízlésű ember, tudjuk.

Majd ugyanaznap este az ATV-ben Niedermüller Péter, a fehér, keresztény, hetero rémisztő képződményeket utáló polgármester azzal folytatta a DK együttérzésrohamát, hogy belerúgott (volna) Orbánba, mondván: „Különösen botrányosnak tartom, hogy a miniszterelnöknek soha, soha, de soha nincs egyetlen résztvevő szava sem a több mint huszonötezer halott honfitársunkhoz.” Ezzel szemben a valóság a következő:

Orbán Viktor március 31-én az M1 Ma este című műsorában a következőket mondta: „Most a szívünk inkább azokkal van, akik elvesztették a hozzátartozóikat, munkatársaikat, bármelyik szerettüket. Értük imádkozunk, és sok erőt kívánunk azoknak a családoknak, akik veszteséget szenvedtek el.”

Őszintén remélem, mindenki látja a különbséget és azt a gátlástalanságot, amit Gyurcsányék általában, de most még a gyászolók rovására is képesek voltak elkövetni!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére