Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányék pöcegödör-perspektívájából így néz ki a valóság

Horváth K. József

2021.03.05. 17:20

Az embernek mind gyakrabban az az érzése, hogy a szivárványos Gyurcsány-koalíció tagjai szívesen merülnek alá a pöcegödörben. Hívhatjuk szebben is, kerti emésztőnek, a lényeg azonban ugyanaz marad. Így aztán bármit viszel magaddal, annak a mélyben más lesz a képe, az értelme, mint a szabad levegőn.

Ami odafent valóságos, tisztán érthető, az esetükben odalent, a sűrűben egyszerűen eltorzul.

Gyurcsány például a bezárásról szóló hírek után azonnal lerántotta új zsákmányát a gödör mélyére, és ott szemezgetett belőle. Bugy-bugy-bugy – lehetett hallani a gödör szélén, amint odalent munkálkodik. „Nem működött a csodafegyver” – állapította meg Facebook-oldalán. A szmötyiből nyilván nem láthatta, hogy amennyit az ország kapott a csodafegyverből – értsd: az oltóanyagból –, azt mind felhasználta. Azt is nyilván a rossz látási viszonyok miatt nézte félre, hogy az ingyenes parkolás meg a konzultáció nem vakcina, ezért nem is állíthatta meg a vírust. Amikor pedig azt mondta, hogy „elküldtek 5500 orvost és ápolót”, már nagyon mélyen lehetett. Ez torzíthatta el a valóságérzékelését annyira, hogy talán föl sem tudta fogni: egyetlen orvost és ápolót sem küldtek el, ők mentek el maguktól. Nem írták alá a szerződésüket. Mint ahogy 5500 szakemberről sem volt szó sosem, szabad akaratából legfeljebb 4500 munkavállaló állt odébb a 106 ezerből.

Egy öt szóból álló mondatban két hazugság még a pöcegödör mélyén is sok, nem gondolják?

Aztán – folytatta Fletó a mélyből – „kórházaink lassan összeomlanak”, miközben „a fideszes kaszinók nyitva tartanak”. Lehet, hogy a kerti emésztő aljáról úgy látszik, a valóságban azonban a kórházak strammul helytállnak, a kaszinók pedig a többi szolgáltatóhoz hasonlóan lehúzzák a redőnyt. Ez is telitalálat, két állításból kettő álhír, fake news. Magyarul: hazugság.

És hiszik vagy sem, de Klára anyó sem maradt ki a sorból. A mélyből Gyurcsányné is csak torzult látással ítélhette meg a virágboltok nőnapi nyitvatartását. Szintén Facebook-bejegyzéséből tudjuk, hogy egy virágárus azon sopánkodott: nagyon várta már a nőnapot, mert ez az év legforgalmasabb napja. Ha viszont zárva kell tartani, akkor az év legnagyobb veszteségét könyvelheti el, mert a virágokat már megrendelte. Klára anyó ezt persze azonnal közreadta, mert a disznó kormányra így még jobban acsarkodhatnak az emberek. Majd nekiállt dühöngeni, hogy „a kormánynak megint sikerült úgy lezárni az országot, hogy semmiféle segítségről nem gondoskodik. A minimum az, hogy ezek után az állam kifizeti az okozott kárt.” Kedves olvasó, a baj csak az, hogy a virágboltok március 8-án, nőnapon a jogszabály szerint nyitva lehetnek. Nem éri tehát kár a virágárust. Ennyit ér a pöcegödör-perspektíva.

De ne feledkezzünk meg a DK kiváló egészségpolitikusáról, a nagyszerű Komáromi Zoltánról se, akinek a kerti vécé alján bérelt helye van. Ő az a remek pártkatona, aki azt mondta a minap az ATV-ben, hogy jobb a betegség, mint a vakcina. Csókay András világhírű idegsebész, a sziámi ikrek szétválasztója nyílt levélben fel is jelentette az orvosi kamaránál, etikai vizsgálatot kérve az ügyben, mondván: elbizonytalaníthatja az oltásra jelentkező betegeket az orosz és a kínai vakcinával szemben.

Ezek után mit tesz Komáromi Zoltán? Bemegy ismét az ATV-be, és úgy tagadja le, amit mondott, hogy lényegében megismétli ugyanazt, ami néhány nappal korábban elhangzott:

Műsorvezető: A kormányzat azt mondja, hogy bármilyen vakcina jobb, mint a betegség. És ezzel tényleg nehéz vitatkozni...

Komáromi Zoltán (közbevág): Én vitatkozok...

Műsorvezető: ...a Covidba idáig a világon belehalt két és fél millió ember...

Komáromi Zoltán (közbevág): Én ezzel vitatkozok!

Műsorvezető: ...az oltásba még senki.

Komáromi Zoltán: Világos. Én vitatkozom ezzel...

És lássuk a „cáfolatot”: „Én meg azt mondom, hogy ezzel vitatkozom, és ma is azt mondom. Mert két vakcina között lehet különbség mellékhatásban, és a másik, amiről nagyon keveset beszélünk, az az, hogy milyen hosszan tart a védettség.” Bla-bla-bla. Láthatjuk feketén-fehéren, hogy nem cáfol ő semmit. Semmi másról nincs szó, csak az oltással szembeni elbizonytalanításról. Pontosan úgy, ahogy Csókay András nyílt levelében megfogalmazta. Nem véletlen, hogy Komáromi – saját bevallása szerint – fel sem hívta ezután az idegsebészt, hogy szóvá tegye a dolgot.

A DK-sok már csak ilyenek. Pöcegödör-perspektívájukból így néz ki a valóság.

Legyünk velük óvatosak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére