Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony Budapest Júdása, ideje lenne elzavarni a városháza környékéről is

Horváth K. József

2021.10.13. 12:00

Különös bukéja van ennek a napnak. Október 13-át írunk, éppen két éve, hogy a jobb sorsra érdemes bús pesti nép Karácsony Gergelyt választotta főpolgármesternek.

 

Mintegy ötvenezer szavazattal győzte le Tarlós Istvánt. Ez a vokshalmaz bőven belefért abba a 90 ezerbe, amelynek gazdái váratlanul bukkantak föl a szavazóurnák előtt. Ők azok az unióból jött és Budapesten élő voksolók voltak, akiknek ugyan fogalmuk sincs a magyar belpolitikai viszonyokról, sem arról, hogy a magyarok miért ragaszkodnak keresztény, nemzeti értékeikhez, fogalmuk nem volt arról, hogy azért érzik itt nagyon jól magukat, mert Tarlós István Kelet-Közép-Európa legélhetőbb városává tette Budapestet. Itt a magyarok egyre büszkébben, egyre több nemzeti öntudattal a lelkükben, emelt fejjel jártak, de az uniós jogszabály lehetővé tette, hogy könnyű szívvel szavazzanak Karácsonyra, mert tőle kaptak idegen nyelvű, választásra kedvesen invitáló szórólapokat. És legnagyobb szomorúságunkra el is mentek, és szavaztak.

Valószínűsíthető tehát, hogy nem a budapesti magyarok döntöttek a fővárosban élők holnapjáról, hanem azok a külföldiek, akik itt-tartózkodásuk idején baromira jól érzik magukat, mert Tarlós István gondoskodott róla.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a gyurcsányista baloldalnak nincs a kelleténél nagyobb támogatottsága Budapesten, de az nagyon is valószínűsíthető, hogy külső szavazók nélkül nem jött volna össze ez a győzelem. Tarlós ugyanis 2014-ben 15 ezerrel kevesebb szavazatot kapott, mint 2018-ban, tehát 2018-ban vastagon megdöntötte saját rekordját, de még így is fölényesen verte (49%) a második helyen végzett baloldali jelöltet, Bokros Lajost (36%).

Karácsony szottyos városvezetői képességeit akkor még csak zuglói polgármesterségét kudarcot kudarcra halmozó előéletéből sejthették a budapestiek. De sok jóra még a tájékozatlanabbak sem számíthattak tőle. Maga Karácsony tette ugyanis világossá, amikor – saját kerületvezetői bizonyítványát kiállítva – azt közölte a nagyérdeművel, hogy ha visszamegy Zuglóba, akkor őt ott elássák.

Kérdem én, tisztelt olvasó, kiket szoktak elásni a hétköznapokban a halottakon kívül? Nem azokat-e, akiknek sok a haragosuk? Vagy lehet, hogy csak egy van nekik, de az nagyon ki van akadva rájuk valamiért? Ismeretes, hogy Csepelen kettős gyilkossággal végződött a szocialista érdekkört érintő, sikkasztás miatti iskolai lövöldözés. Lehet, hogy Karácsonyt ez komolyan elgondolkoztatta?

Ezzel együtt 2019. október 13-án akadt jó néhány budapesti, aki annak tudta be Karácsony váratlan győzelmét, hogy szavazásra menve átszaladt előttük egy fekete macska. Sokan azonban már akkor nagy pénzben mertek volna fogadni, hogy nem a fővárosiak érdekében szívét-lelkét kitevő új vezető érkezett a városházára, hanem a budapestiek elárulója. A kétéves évfordulón pedig már tudjuk, hogy ő a bibliai iskarióti Júdás Budapesten, akit Leonardo da Vinci műve előtt az utolsó vacsorát ábrázoló festményeken az alkotók élesen elkülönítettek a többi tanítványtól. Őt egyedül az asztalnak a néző felőli oldalára ültették, míg a többiek szemben, Jézus körül foglaltak helyet. Ráadásul a festményeken 13-an láthatók. Vagyis a 13-as szám nehezen nevezhető Budapest szerencseszimbólumának.

Pedig Karácsony főpolgármesteri nyitóbeszédében saját magát a főváros lottóötöseként igyekezett feltüntetni. Olyanokat mondott, hogy „a politika lehet szolgálat is, nem csak uralkodás”. Meg azt, hogy „ennek a városnak az új vezetői végre ne példabeszédeket tartsanak, hanem példát mutassanak. Példát mutassanak becsületből és tisztességből. Példát mutassanak nyitottságból és elfogadásból. Példát mutassanak emberségből.”

Mit mondjak, a példamutatást Karácsony bizony szó szerint érthette. A jó és rossz példamutatás közül ő azonban az utóbbit választotta.

Miféle becsület ugyanis az, hogy már két évvel az öt esztendőre szóló megválasztása után hátat fordított budapesti választóinak, hogy Orbán Viktor kihívója lehessen. Ugye, ilyen a tisztességes ember, aki nem uralkodni, hanem szolgálni akar?

Ilyen az a tisztességes ember, aki kétévnyi regnálásának Gyurcsánytól kapott köpönyegét tarkára színezte idegesítő hazugságaival. Hazudott nyelvtudásáról, hazudott képzettségéről, hazudott arról, hogy mennyi volt az egyetemi fizetése, hazudott arról, hogy olcsóbban újítják föl a Lánchidat, mint Tarlós tette volna, hazudott arról, hogy ő nem lép vissza miniszterelnök-jelöltségétől, csak ha elüti a villamos...

Politikai pályafutása is tele van árulással. Elég arra utalni, hogy eldicsekedett vele, hogy a szocikat a Fidesznél is jobban utálja, mégis a szociknak volt már másodszor a miniszterelnök-jelöltje.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy egy ilyen megbízhatatlan, jellemtelen ember mindenféle közbizalmi funkció betöltésére alkalmatlan. Főpolgármesternek is az, természetesen.

Ideje lenne ráeszmélniük a baloldali szavazóknak, hogy Karácsony számukra is áruló. Karácsony Budapest iskarióti Júdása, ideje lenne elzavarni a városháza környékéről is.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére