Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony önmagát véreztetheti ki álhírgyártásával

Horváth K. József

2020.01.16. 19:10

Hétfőn szállt magasba Karácsonynak Budapest kormány általi szándékos kivéreztetését hirdető lufija, de csütörtökre már ki is pukkant s cafatjaiban hullott vissza a fejére. Lássuk!

Karácsony Gergely főpolgármester ezúttal is a kormánnyal való szembenállás, a minden lehetőséget megragadó konfliktusélezés szándékával, úgymond a budapestiek zsarolási pozíciójának minél erőteljesebb hangsúlyozása érdekében indította útjára léggömbjét.

Ha az ügy történetesen már kedden lezárult volna, akkor a főpolgármester komoly esélyes lehetett volna a Hír TV népszerű Keménymag műsorában A hét balfékje díj elnyerésére. A díj neve önmagáért beszél, bár esetünkben kissé elnéző. A balfék vagy balfácán elnevezést ugyanis arra szokták használni, aki alapvetően jóindulatú, de mégis kissé együgyű, hiszékeny ember. Ebben viszont az is benne van, hogy az érintett nincs teljesen tudatában az akaratának. Olyasvalaki, akit legtöbbször elintézünk egy kézlegyintéssel. Ilyen tekintetben azonban Karácsony egyáltalán lehet nem balfék.

A történtek alapján ugyanis nem mondhatunk mást, mint amire a látszat utal, hogy a főpolgármester a Népszavával közösen, valószínűleg tudatos álhírgyártással, szándékosan akarhatta félrevezetni a közvéleményt. Kigondoltan próbálta bennük fokozni a kormány iránti ellenszenvet, hogy a tájékozatlan szavazók azt hihessék, a kormány valóban rosszat akar Budapestnek s tényleg ki akarja véreztetni a fővárost.

Pedig ebből egy szó sem igaz, az ellenkezőjéből viszont annál több. Ahogy az elmúlt tíz évben, úgy a következő időszakban is mindent megtesz azért, hogy Budapest eddigi, a világ turizmusa által is méltán elismert, látványos fejlődése tovább folytatódjon.

Karácsony ugyanis az ATV-ben a következőket mondta: „Egyelőre nem állnak szóba velünk. Viszont Brüsszelben egy kész koncepciót mutatnak be, majd idehaza próbálják úgy csinálni, mintha az nem történt volna meg.” Facebook-bejegyzésében pedig már arról beszél, hogy a magyar kormány az Európai Bizottságnak azt javasolta, hogy az uniós forrásfelhasználást teljesen a kormányzattól tegyék függővé. Illetve azt, hogy az említett kormányzati dokumentum már ott van az asztalán, s személyesen látta a repülőn Palkovics Lászlót, az Innovációs és Technológia Minisztérium vezetőjét, amint Brüsszelbe ment tárgyalni arról, hogyan vegyenek el pénzt Budapesttől. Kissé kusza, hogy is történhetett mindez pontosan, de ez most részletkérdés. Tudjuk be Karácsony lányos zavarának.

Igen ám, de pechére szerdán este vendég volt az ATV Egyenes beszéd című műsorában Fürjes Balázs, a kormány Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkára s nagyon finoman jelezte: abból a prezentációból nem ez, hanem annak „pont az ellenkezője olvasható ki”.

Az Origo pedig kiderítette, hogy az ominózus Népszava-cikkhez nem megfelelő térképet csatoltak. Olyat, amelyen Budapest valóban nem volt megjelölve. Igaz, nem is lehetett, mert a közölt térkép a Legkevésbé fejlett önkormányzatok címet viselte, amiben a magyar főváros nem is szerepelhetett, mert az uniós átlagnál jóval fejlettebb régióként a kohéziós forrásokra nem is lehet jogosult. Más forrásokra viszont annál inkább.

Ha Karácsonyék nem a félrevezetés léggömbjét akarták volna újból elereszteni, akkor azt az oldalát mutatják be a munkaanyagnak, amelyen Budapest a prioritások között szerepel. Hadd idézzem Fürjes Balázs ide illő, szintén nagyon finom megjegyzését az Egyenes beszédből. „Nem szeretném helyette azt elmondani, mit hogy gondol [Karácsony Gergely]. Azt tudom, hogy az a prezentáció, amit Palkovics úr az EU-val való egyeztetésre készített, abban van egy olyan oldal, ami azt mondja, hogy prioritások. Öt-hat prioritást jelöl meg, s az egyik úgy hangzik, hogy Budapest. Ezt nehéz úgy értelmezni, hogy Budapest hátrébb léphetne.”

Ha pedig a prioritások között szerepel Budapest fejlesztése, akkor az a dokumentum mindenről szól, csak nem a főváros kivéreztetéséről. S aki ennek az ellenkezőjét állítja, miközben a munkaanyag ott fekszik az asztalán, az nem lehet együgyű, balfék, sokkal inkább valami más…

Karácsony ATV-s nyilatkozatában egyébként maga is elismerte, hogy Budapest neve egy ponton valóban szerepel a jelentésben. Szerinte azonban az csak annyit jelent, hogy „van egy pont, ahol szerepel Budapest neve”, nem pedig azt, hogy Budapest prioritásként lenne kezelve. Édes Istenem! A felsorolásnak épp az a gyűjtőcíme, hogy prioritások.

Fürjes egyébként akaratlanul azt is cáfolta, hogy a kormány nem állna szóba a fővárossal, hiszen rendszeresen egyeztetnek. Jóindulatról, a kormánnyal való zökkenőmentes együttműködés szándékáról tehát még véletlenül sem lehet szó Karácsony magatartását illetően. Tudatos fake news gyártásról annál inkább.

És akkor van a dologban még egy csavar, amit ugyancsak érdemes kibontani. Karácsonynak a lépten-nyomon tetten érhető kétkulacsossága. Mást mond ugyanis a nyilvánosságnak, ha tetszik a szavazóinak és másképp viselkedik a kormánnyal való tárgyalások közepette. Fürjes Balázs ugyanis a szerdai tárgyalás után érkezett a tévéstúdióba, s ahogy a korábbi megbeszéléseket, úgy a tegnapit is a következőképpen jellemezte. „Ezek jó hangulatú, barátságos, megoldást kereső, a vitákat az asztalra tevő megbeszélések”. Ezt Karácsony korábbi nyilatkozatai is megerősítették. Tehát amikor a főpolgármester a kormánnyal tárgyal, igyekszik minél együttműködőbb lenni, hogy a lehető legtöbb forrást meg tudja szerezni Budapestnek, ami természetes. Csakhogy a nyilvánosság előtt úgy tünteti föl a kabinetet, mintha a fővárosiak ellensége lenne, amely legszívesebb megakadályozná Budapest fejlődését. Ez nyilvánvalóan a választóknak szóló harcias üzenet, hogy ő bizony karakán gyerek, nem hagyja magát, s csatlakozzanak hozzá minél többen, hogy 2022-ben az országgyűlési választáson is leváltsák a Fideszt. Ami nem más mint Gyurcsány parancsának szolgai végrehajtása.

Nos, hát ez a kétkulacsosság, ami mélységesen gusztustalan. Erre mondja azt a budapesti flaszter nyelve, hogy örömöt szerezni és szűznek is maradni egyszerre nem lehet.

Még szerencse, hogy a magyarok is nagyon jól tudják ezt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére