Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kínai vakcina: reális esély a magyar életek tömeges megmentésére

Horváth K. József

2021.01.16. 18:15

Most, hogy szinte már kopogtat az ajtón a nagyobb mennyiségű kínai vakcina, amivel az eddig regisztrált másfél millió embert – Orbán Viktor szavai szerint – három nap alatt be lehetne oltani, megindult az egyesült ellenzék politikusainak reszketése.

Még tán a gatya is teleszaladt attól leizzadva, hogy így aztán biztosan megnyeri Orbán a választásokat. Gyorsan kiszámolhatták, hogy kellő számú vakcina mellett hét hétvégén – péntek-szombat-vasárnapokkal számolva – az egész országot be lehetne oltani. Márciusra vége lehetne a járványnak, megszűnne a nyomasztó bezártság, az élet visszazökkenhetne a régi kerékvágásába. Nem szólva az emberi életek megmentéséről. Ellenkező esetben ugyanis a hét hétvége 21 napjával és a jelenlegi napi átlag 100 elhunyttal számolva sajnos nagyon sokaktól kellene örökre búcsút vennünk. A késlekedés tehát emberéletekben mérhető.

Közben olvasom a jó egészségnek örvendő, hetvenes éveiben járó régi barátom kérését, hogy írjak valami szellemeset a miniszterelnök úr által az ő korosztályának szánt kínai és orosz vakcináról. – Gondolkodom, Janókám! – válaszoltam neki, bár nyilvánvaló, hogy ez a téma nem igazán a humor tárháza. Meg sem fordult a fejemben, hogy Janó rosszra gondolt, hogy esetleg arra bíztat, figurázzam ki a miniszterelnököt azért, mert az irtózatosan lassú európai uniós vakcinaellátást ellensúlyozandó kínai ellenszerrel akarja megmenteni a magyar emberek életét. Az operatív törzsön pedig az is kiderült, hogy a hivatalosan még nem „ismert”, azaz a magyar hatóságok által még nem engedélyezett vakcina beadása révén nem lesz nagyobb bajunk, mint amit el akarunk kerülni általa. Ezt példázza, hogy ezzel a vakcinával már tízmilliószám oltják saját népüket a kínaiak és az oroszok, minden baj nélkül. Rusvai András virológus ezt úgy fogalmazta meg: „az ezt alkalmazó keleti országokban már bevetették és komoly mellékhatásokról nem számoltak be. Hátránya a vakcinának, hogy háromszor kell oltani. Kétszer 28 napos időközzel és a harmadik oltást pedig az 56. napon kell beadni.”

Aztán eszembe jutott mégis egy idekapcsolódó vicces, de inkább röhejes mondás. Még a járvány első hulláma idején, májusban történt. Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció nagyszájúja bement az ATV stúdiójába, ahol a környező országok halálozási statisztikáit sorolva megjegyezte: „ebben a számban sem áll sajnos rosszul az ország.” Magyarán: Arató azt sajnálta, hogy a kormány jól védekezett, ergo nem bánta volna, ha Magyarországon nagyobb számban haltak volna meg a koronavírusban. Szörnyű.

Ebből aztán sajnos kikövetkeztethető az a szintén nem éppen humoros gondolat, hogy a DK – ami ma már szinte az egész egyesült ellenzéket jelenti – politikusai akkor sem repesnének a boldogságtól, ha mondjuk a kínai és orosz vakcina révén belátható időn belül végére érhetnénk a járványnak. Ezt a megfogalmazást persze ők nyilván azonnal visszautasítanák, hiszen oltáspártiságuk féltéglájával nem győzik döngetni a mellüket.

Arató például így dönget: „Ha Orbán Viktor kedvezni akar a kínai vagy az orosz diktátornak, akkor vigyen nekik bonbont vagy virágot, de ne a magyar emberek egészségével játsszon.” Mit mondott ezzel a demokratikus nagyszájú? Lényegében azt, hogy ne vegyünk az ajtón kopogtató életmentő vakcinából!

A DK-nál maradva, a szavakban szintén végletekig oltáspárti Ráczné Földi Judit elnökségi tag a következőképpen támasztotta alá „humanista” véleményét: „Azért kell beadni a kínai vakcinát, mert a kormánytagok ebből akarnak ismét gazdagodni. Elég egyértelmű, hogy erre megy ki a játék. Szijjártó majd ebből leoszt vagy visszaoszt a haverjainak vagy a beszállító cégnek.” Tehát inkább ne vegyünk szerinte se. Ha hányingere van, biztosíthatom az olvasót, nincs egyedül.

Engedelmükkel idehozom még László Imre, Újbuda szintén DK-s polgármesterének kifejezetten undorító megszólalását, szintén az ATV-ből. Ő sem győzte hangsúlyozni mérhetetlen elkötelezettségét a védőoltás mellett. Sőt, még azt is bevallotta, polgármesterként már meg is kapta az első vakcinát. Ő korábban orvos volt. Talán épp ezt a kiskaput használta ki, a böszmétől ismert trükkök százai közül egyet bevetve, hogy ne más polgármesterekkel egyidőben oltsák be, hanem jóval hamarabb. De ezt most tegyük félre. A kínai vakcinával kapcsolatban azonban László nem az operatív törzs vagy a virológus szakember nyilvános szakvéleményét idézte. Az emberek elbizonytalanítása érdekében inkább az elhíresült német Contergan tabletta rossz emlékű példáját hozta föl, amely a hatvanas évek elején a terhes nők reggeli rosszullétét volt hivatott kezelni. Ám a gyártó szándékos félretájékoztatása révén sok megszületett gyermek súlyos idegkárosodással, deformált végtagokkal vagy végtaghiánnyal született. Ezzel riogatott, noha ő is jól tudta, hogy azokban az időkben a gyártó volt a felelős a gyógyszerek biztonságáért, szemben a jelenleg érvényes állami engedélyezési rendszerrel.

A DK kínai vakcina elleni friss petícióját már nem is akarom említeni.

Sajnálom, Janókám, ha nem tudtam kellően szellemes lenni. De a valóság itt egyszerűen nem enged teret a humornak.

Annak viszont szívből örülök, hogy mint kiderült, reális esély van a magyar emberéletek gyors és tömeges megmentésére.

Ennek mindössze az a záloga van, nem szabad az „elhivatott DK-s oltáspártiakra” hallgatni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére