Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Költségvetés: Karácsony hazugságokból fonja a báli frizurákat

Horváth K. József

2020.07.03. 17:00

A magam részéről nem vagyok oda Puzsér Róbertért, mert kb. annyi köze van a politikához, mint a DK-ssá felkent Kálmán Olgának. Magyarán semmi. Ám ha igazat beszél, arra mégis oda kell figyelni. Főpolgármester-jelölt konkurensével kapcsolatban például nagyon fején találta a szöget.

„Karácsony Gergely hazudik. Hazudik, hazudik és hazudik, és onnan lehet tudni, hogy Karácsony Gergely hazudik, hogy mozog a szája” – állította akkor Puzsér, és bizony meg kell süvegelni, mert napnál világosabb, hogy kijelentése kiállta az idő próbáját.

Itt most két példát hozok föl Puzsér igazolására abból a tengernyi sötét lehetőségből, amit Karácsony az elmúlt kilenc hónapban pertraktált a választók asztalára.

Az egyik a miniszterelnök-jelöltséggel kapcsolatos, amit kategorikusan tagadott megválasztása után, mondván: „Drukkolok az ellenzéknek, hogy találjon egy kiváló jelöltet, de azt gondolom, hogy nekem most más a dolgom.”

Most meg nini, mit lát az ember friss Facebook-posztján? Azt, hogy az illetékessége határait messze túllépve nyílt levélben arra buzdította a budapesti választókörzetekben megválasztott országgyűlési képviselőket, hogy ne szavazzák meg a jövő évi költségvetést az Országgyűlés mai ülésén. Szerinte ugyanis ez a költségvetés kemény megszorításokkal sújtaná a teljes magyar önkormányzati rendszert, a fővárosi önkormányzatot és a budapesti kerületeket egyaránt.

A kemény megszorítások magyarul azt jelentenék, hogy az önkormányzatoknak kevesebb pénz jutna jövőre, mint idén.

Túl azon, hogy Budapest főpolgármestere – ha nem akar mégis kormányfőjelölt lenni – mi a szöszt foglalkozik a teljes magyar önkormányzati rendszer támogatási szintjével? Főpolgármesterként pedig milyen alapon szólítja föl a képviselőket az országos költségvetés bojkottálására?

Itt ugye elsősorban a Karácsony politikai stratégiájával kapcsolatos valótlanság kezd lóláb formájában kilógni, igazolva Puzsér állítását.

De nem hívnák Karácsonyt Karácsonynak, Gyurcsány legjobb magyar tanítványának, ha egy megszólalás köré nem lenne képes több valótlanságból is báli frizurát fonni. A nyilvánvalóan miniszterelnök-jelölti tartalmat rejtő stratégiai megszólaláson belül ugyanis Karácsony szokás szerint az ördög lakhelyeként szolgáló részletekben sem kíméli a hiteles tájékoztatásra vágyó budapestiek idegeit.

A jövő évi költségvetés az önkormányzatoknak ugyanis nemhogy nem kevesebb forrást tartalmaz, mint az idei, hanem 16 százalékkal többet. Budapest tekintetében pedig több mint 408 milliárd forintos főösszegről beszélhetünk. Ez 2019-ben, Tarlós idejében csak 380 milliárd forint volt, az idei budapesti büdzsénél pedig tízmilliárd forinttal több. Hogyha ez jelenti Karácsonynak a kemény megszorítást, akkor javaslom az olvasóknak, hogy mint munkavállalók szaladjanak azonnal a főnökükhöz, kérlelve őket, hogy szorítsák meg azonnal az ő fizetésüket is úgy, ahogy a kormány teszi Budapestével. A választ nyilván nem tennék zsebre.

Tessék mondani, akkor miért kell éppen a budapestieket ennyire hülyének nézni? Azért talán, mert ők közvetlenül nem szaladhatnak a kormányhoz, csak képviselőjükön keresztül, ezért közvetlenül nem tudják leellenőrizni, hogy igazat mond-e a képviselőjük (Karácsony) a választ illetően? Persze meggyőződhetnek róla a hamarosan nyilvánosságra kerülő Magyar Közlönyből is.

Akik viszont ezek után is inkább Karácsonynak hisznek, mint a saját szemüknek, azok gyaníthatóan nem érvelni akarnak, hanem vitatkozni, feszültséget szítani, lázítani a kormány ellen. Azt szokták mondani a neveletlen, hazug emberekre, hogy nem volt gyerekszobájuk. Vagy ha igen, akkor átment rajta az országút. Karácsony esetében meg talán egy biciklisáv.

De hogy még egy példát hozzak Karácsony puzsérista viselkedésére, az a Lánchíd-felújítással kapcsolatos szájmozgásával kapcsolatos. Azt mondja a főpolgármester, hogy el van adósodva a város, nincs pénzük például a Lánchíd felújítására se.

Éppen Tarlós István nyilatkozatából tudjuk, hogy 160 milliárd forint azonnal készpénzzé tehető értékpapírral és 40 milliárd készpénzzel adták át a fővárost 2019-ben. A hitelállomány ugyanakkor 112 milliárd forint volt. Ezt a pénzt azonban – nem működési hitelekről lévén szó, amiből Demszky anno bőven hagyott Tarlósnak, amelyek akár a várost meg is béníthatták volna – nem most kell törleszteni, hanem hitelektől függően 2030-ig, 2039-ig, 2044-ig, illetve 2049-ig kell visszafizetni. Ez annyit jelent, hogy a főváros 408 milliárdos kiadási főösszegű költségvetéséből évente kevesebb, mint tízmilliárd forintot kell törlesztésre fordítania. Ami például egy kétszázötvenezer forintos nettó havi fixhez képest kábé 10 deka parizer ára.

Nem igaz tehát, amit a 112 milliárdos adóssággal Karácsonyék sugallanak, hogy azt már holnap, azaz záros határidőn belül kell kifizetni, ezért baromira nyomasztja őket.

Frászt! A tanítómester, Gyurcsány szavaival: „Egy lószart, mama!” Egyszerűen politikai hasznot akarnak húzni belőle, azt állítva, hogy a kormány nyomorgatja a fővárost, ezért segítsenek neki a budapestiek megdönteni Orbán hatalmát. Ha előbb nem, legalább 2022-ben. Addig meg óbégassanak KariGerivel hangosan és közösen.

S hogy ne derülhessen ki az igazság, ezért nem is állnak közvetlenül a nyilvánosság elé. A Tarlós idejében még működő, minden kényes kérdésnek helyet adó Budapestinfó megszűnt, helyette Facebook-fórumokon kommunikálnak, kizárva a valódi kérdések feltételének lehetőségét, míg azt a Kormányinfón Gulyás Gergely esetében megtehetik.

Fontos kérdésekben tehát Karácsony hallgat, mint a sír.

Ha mégsem hallgat, ha mozog a szája, akkor meg Puzsér igazsága érvényesül.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére