Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már nem baloldali a tudomány

Pozsonyi Ádám

2020.11.26. 19:00

Már nem baloldali a tudomány. Mármint szerintük. (Mert egyébként sosem volt az.)

Techet Péter cikkét olvasom az Azonnali.hu oldalról. „Covidiótázni totalitárius mentalitás”. Ez az írás – pontosabban interjú – címe.
Összefoglalhatnám tömören a tanulságát akár így is: Ezek a genderszakos őrültek tudomány-relativizálók. De azért nézzük bővebben.

Életünket ne a virológusok szabályozzák. Valami ilyesmi a vezérfonal. És a gondolatmenet roppant érdekes. Pár briliáns idézet:

„A másképp gondolkodókat az észre hivatkozva zárják ki a közös gondolkodásból a koronavírus-járvány alatt, pedig ennyi erővel a klímakatasztrófa miatt is lehetett volna lockdownt hirdetni – mondja az Azonnalinak Ulrike Guérot német baloldali politikatudós.”
„Egy társadalmat nem lehet csak természettudományosan leírni. A társadalmi folyamatok leírásánál szükségünk van a szellemtudományokra is.”
„A tudomány éppen azzal az igénnyel lép fel, hogy „a buta néppel” szemben felismerte az egy és igaz igazságot.”
„A Tudomány nem létezik, mert a tudomány – amint Karl Popper is írja – nem az igazságot éri el, legfeljebb tapogatózva bizonyos ismeretekre juthat. Másrészről pedig
ha eleve nincs tudományos igazság – márpedig nincs –, akkor nem lehet politikát se alapozni erre az állítólagos tudományos igazságra.”
„Egy társadalom számára mindig nyilvánvalónak kell lennie, hogy tudományosan több „igazság” is létezik. A kérdés az, hogy melyiknek hisz a társadalom. A tudomány maga ezt a politikai döntést nem hozhatja meg, ennél az élet sokszínűbb. Ahogy Goethe Faustja mondja: „Grau, teurer Freund, ist alle Theorie.”

Nem folytatom.

Atyaég! Goethére hivatkozni tudományos kérdésben? Ez mitől másabb, mint hogy holdtöltekor menj ki a temetőbe, és a halott sírjáról szedj le egy virágot, főzd meg?
Gonosz ember mellett ültél sokáig, attól csúnya a bőröd, s a rózsafűzér meggyógyítja a golyvád?

A balliberális közbeszédben ma a tudományhívő balliberálisok harcolnak a tudományellenes balliberálisokkal. A tudomány „a buta néppel” szemben. Nos, igen. A tudomány hierarchikus. Tehát – konzervatív. Mert a forradalom mindig felfalja gyermekeit, és a régi lázadó lesz az új kispolgár.
„A másképp gondolkodókat az észre hivatkozva zárják ki a közös gondolkodásból”.
Az észre hivatkozva.
Úgy rémlik, a baloldal hajnalán az észre hivatkozva zárták be a templomokat, és üldözték a régi hatalmi ágakat, és azok híveit. A Notre-Dame székesegyházat 1793-ban keresztelték át az Ész templomává, mely persze ezt is túlélte, és gyanús körülmények közt gyulladt ki 2019 tavaszán.

A tudományvallás egykor jó volt a katolikus egyház és a régi rend elleni küzdelemben – nem mintha valójában a hit és a tudomány egymás ellensége lenne, hisz a középkorban az összes egyetemet az egyház tartotta fenn, és a tudománytörténet nem egy nagy koponyája volt mélyen hívő -, jó volt az egyszerű néptömegek szemében furkósbotnak, de most már útban van.
Ma már útban van a szélső balliberalizmusnak, mert a biológia nem haladó és nem PC. Megnevezi mi a férfi és a nő, ismer agytérfogatokat és bűnözési statisztikákat.

Ez volt és ez lesz mindig is. 1968-ban az olasz kommunista párt öregjei fel voltak háborodva, hogy miképp viselkednek a színpadon az új generáció tagjai. Fel voltak háborodva a hippiken. De nem volt ez nálunk sem másképp. Az MSZMP KB Agitációs és Propaganda Osztályára rendszeresen érkeztek levelek, melyekben a vidéki pártkáderek úgy vélték, hogy „a szocialista embertípus kialakulásához ennek az irányzatnak vagy magatartásának a propagálásával nem igen lehet hozzájárulni.

Idézet egy akkori levélből:
„Kedves Elvtársak! E pár gondolat megírása már több éve érlelődik bennem, s a végső „lökést„ az 1968. január 27-i 1+2 című TV műsor adta meg. Igaz a fiatalok, így is azzal vádolják az idősebb generációt, hogy nem értjük meg az újat, a modernet, a divatot. Ezt a „vádat” a magam részéről úgy módosítanám, hogy nem mindig értjük meg. A szocialista embertípus kialakításához ennek az irányzatnak vagy magatartásnak a propagálásával nem igen lehet hozzájárulni. Hogy azok, akik hódolnak a hosszú hajnak az életben, a munkában hogyan állják meg a helyüket, sajnos erre elég szomorú tapasztalataim vannak és viszont, hogy kik hódolnak e frizurának. Úgy gondolom ugyancsak a TV szolgáltatott már egy pár esetben erre példát a „Kék fény„ c. műsoraiban.”. (Cs. Varga Katalin: A beat és a szocializmus, 2005.)

Fél évszázada Rajnák csépelte a hippiket, ma meg J. K. Rowling már rég reakciósnak számít, mert túlságosan feminista és nőjogi harcos, ami szembe megy a transz mozgalommal.
Igen, a forradalom felfalja. Marat is halálát lelte 1793 július 13-án, pedig a forradalmi terror és diktatúra szószólójaként jelentős szerepe volt XVI. Lajos kivégzésében, és a Gironde-dal való leszámolásban is.

A reakció maradék ó-lázadói a rock-ban is a régi rebellisek. A hard rock és heavy metal hősei, a hagyományos fehér férfiak világa, meg Johnny Rotten, aki Trump szavazó, és ma már a brit kultúrát félti. Ide Jutott Nick Cave, Morrisey, és legutóbb a Pogues egyik dalába kötött bele a PC diktatúra.
Mondhatnám, hogy ide most teszek egy mémet, azt, amin Jacko tömi a szájába a popcornt, csak sajnos a bőrünkről van szó.

Szóval a tudomány.

Térjünk vissza Techet Péter interjújához az Azonnalin:
„Marina Garcés egy fantasztikus katalán filozófusnő, és ő írt 2015-ben egy könyvet, amiben egy új, radikális felvilágosodást szorgalmaz. Ebben azt mondja, hogy a tudás önmagában semmit sem jelent. Ha ugyanis van valami, ami az egész európai eszmetörténetet meghatározza, az nem más, mint a nemtudás tudása.”

Lerombolták a spiritualitást, és helyébe állították az észt, most meg lerombolják az észt, s helyébe állítanak egy másik spiritualitást. Csak amíg a régi arról szólt, hogy van rend, minden az, ami, és létezik hierarchia, az új arról, hogy semmi nem az, ami, és minden egyenlő.
A tudomány megtette, a tudomány elmehet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére