Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay már megint gyűlölködik

Pozsonyi Ádám

2022.02.03. 12:00

 

„Márki-Zay: Orbán olyan, mint egy diétaellenes nagykövet.” Azt is mondja, hogy Orbán Viktor egy báb. Vajon van-e ennek köze a diétaellenességhez? Ezen töröm a fejem. A bábokat vajon kitömik? Bár, ha nagyon ki vannak tömve és nagyobb a tömegük, akkor nehezebben mozgathatók, és hát a nehezebben mozgatható báb nem praktikus. Az még Putyinnak sem jó, akinek bábja Márki-Zay szerint Orbán, aki – mint báb -, úgy kelt fel a tárgyalóasztaltól, hogy bábmozgatója, Vlagyimir Putyin orosz elnök, ezt nyilatkozta: „A tavaly aláírt, 2036-ig tartó egyezmények elsősorban az Önök munkájának eredményei„.

A tavaly szeptember végén aláírt két Gazprom szerződés (az egyik a Szerbia, a másik az Ausztria felőli szállítást rögzíti) kapcsán az orosz elnök – mint bábtartó – azt is jelezte: ezek alapján „a szállítások stabilitása biztosított” Magyarországra. Illetve: „Fontos az is, hogy ma Magyarország az európai piaci árnál ötször olcsóbban vásárol orosz gázt.”

Milyen szerencse, hogy léteznek Európában nem bábok, és olyan kormányok illetve politikusok, akik nem bábjai senkinek, és természetesen függetlenek – mint a hazai betiltott ellenzéki sajtó -, hisz január közepén ismét közel 20 százalékkal emelkedett az európai gázár.

Az embernek akár az a gyanúja is támadhat, hogy a függetlenség és nem bábság mértékegysége az, hogy valaki mennyire sértegeti a saját népét, nmemzetét, illetve a saját – esetleges, leendő – szavazót. Márki-Zay az október 23-i békemenetre a fővárosba érkezőket nemes egyszerűséggel tudatlannak minősítette, és a migráció kérdését szerinte jó lenne, ha „minden, a legutolsó falu legtudatlanabb emberéhez is sikerülne eljuttatni.” Hisz rettentő fontos, hogy az utolsó faluban is „mindenkinek kinyíljon a lámpa a fejében”.

Feltéve ugyanis, ha már abban a kis faluban bevezették egyáltalán a közvilágítást, és tudják mi az, hogy internet. Előttem a kép, amint Márky-Zay a helyi kocsmában jóindulatúan magyaráz: Értik, „hű-tő-szek-rény. Tudják, az a kis szekrényke, amiben belül hideg van, és amibe bele lehet tenni a nyereg alatt puhított húst, meg a szilvapálinkát, amit maguk egyszerű, lámpás nélküli emberek szoktak fogyasztani, ahelyett, hogy bevezetnék az internetet, és lájkolnák az oldalamat, meg a betiltott ellenzéki sajtó linkjeit osztogatnák.

De persze, lehet, hogy félreérti az ember ezt a nagyformátumú, és független nem bábot, és velünk van a baj, hisz őszerinte Csak a legostobább Fidesz-szavazók vehették magukra – ahogy ezt a Híradónak nyilatkozta 2021 decemberében -, amikor trágyával etetett gombákhoz hasonlította azokat, akik támogatják a kormány rezsicsökkentését. Ostobák vagyunk, és bábok. Ez az igazság. (Lesütöm a szemem.)

Na, de nézzük, mit függetlenkedett össze most ez az ember!

„Orbán olyan, mint egy diétaellenes nagykövet.” Ezt nyilatkozta az ATV Egyenes beszéd című műsorában. bele a kamerák, nyugodtan, szemrebennés nélkül, mint egy igazi független, toleráns és felvilágosult európai haladó.

„Diétaellenes nagykövet.”

Nem arról volt szó, hogy a testszégyenítés az gyűlöletbeszéd és mindenkit fogadjunk el annak és olyannak, ami, illetve „Az én testem én döntésem”?

Vagy ezzel azt akarja kifejezni, hogy egy vitán Orbán szó szerint megenné? De akkor meg miért megy a hiszti, hogy vitázzon vele a miniszterelnök, és miért megy körbe-körbe az összes fellehető felületen, hogy „Óvó néni, az Orbán Viktor nem akar velem játszani”?

Egyszerűen nem lehet követni ennek az embernek az észjárását. De hát, mi ehhez minden bizonnyal túlságosan bábok vagyunk, ez lehet az oka. Ez lehet, és semmi más!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére