Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németországban koronavírussal fertőzött migránsoktól rettegnek

Jog és Szabadság

2020.03.30. 20:30

Polkorrekt nyilatkozat – két „férfi” miatt egy német város összes buszát fertőtlenítették.

A Németország északkeleti részén található Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartomány többségi társadalma számára jelenleg húsba vágó kérdés, hogy koronavírussal kapcsolatos intézkedések valóban csak a helyi lakosokat érinthetik, a vírussal fertőzött bevándorlók pedig szabadon mozoghatnak?

Amint azt a helyi híradásokból tudhatjuk, a nyilvánvalóan koronavírussal fertőzött menedékkérők egy része Schwerin városába utazott, így szabadon mozoghattak minden tilalom és korlátozás nélkül. Az erről szóló sajtóközleményben olvasható, hogy a Stern-Buchholz kezdeti befogadóállomásból legalább két „férfi”, akik kapcsolattartóként karanténba kerültek, korábban a helyi buszjáratokon utazott. Ezt követően a forgalmat le kellett állítani:

Március 18-án a schwerini helyi közlekedés további értesítésig felfüggeszti a 9-es számú buszjáratot Stauffenbergstrasse és Stern-Buchholz között. Stern-Buchholz befogadóállomásból két férfi az egyik buszon volt, és kapcsolattartóként karanténba került. Leszállították őket a buszról, és visszavitték Stern-Buchholzba. Ezt követően a helyi szolgáltató beszüntette a buszjáratot a vonalon, és óvintézkedésként az ott szolgálatot teljesítő összes járművet fertőtlenítette.

Menedékkérők „önkéntes karantén” alatt

A rendőrök, akik most „őrzik” a parchimi szállást, azt mondták, hogy a menedékkérők csak „önkéntes karanténban vannak”. Arra a kérdésre, hogy a rendőrség napi 24 órán keresztül őrzi-e a létesítményt, a válasz az volt, hogy ők csak „a karanténközpont védelme érdekében” vannak itt, és nem az „önkéntesen karanténban lévő menedékkérők miatt”. (Ezenkívül a rendőrhatóság finoman azzal vádolta a témáról tudósító sajtómunkatársakat, hogy kérdéseikkel „félelmet” keltenek és „izgatottá” teszik a közvéleményt, és ennek okán rögzítették személyes adataikat.)

Ki védi meg a polgárokat az ilyenfajta gondatlanságtól?

A fenti történések miatt többen bírósághoz fordulnak. A helyi polgárok az egészségmegóvás érdekében nyilvánvalóan szemet hunynak a fenti történések felett, de több politikus nem érti, hogy miért nem vetettek ki szigorú kijárási tilalmat a fertőzött menedékkérők számára:

Ki védi meg Parchim polgárait? Miért nem követi Schwerin a suhli példát a Stern-Buchholz befogadóállomással kapcsolatban, ahol a befogadó létesítményt teljes egészében karanténba helyezték a koronavírusos esetek bekövetkezése után? Az ott lakók már nem hagyhatják el a helyiséget. Schwerinben ez nyilvánvalóan továbbra is lehetséges.

Nem precedens nélküli kázus

Hasonló esetre került sor nemrégiben ugyanis Türingia tartományban. Vízágyúval, páncélos járművekkel és a terrorelhárítás egységeinek (Spezialeinsatzkommando – SEK) bevetésével lehetett közel 500 afgán migráns randalírozását a türingiai Suhl város menekülttáborában lecsillapítani, amikor a hatóságok karantén alá helyezték őket, mert egyikük koronavírustesztje pozitív lett. A kommandósok fehér védőruhát, orr- és szájmaszkot, védőszemüveget és sisakot viseltek, a szolgálati fegyver tokját a biztonsági ruházaton kívül helyezték el. A feldühödött bevándorlók – akik közül többeket előállították – az Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezet zászlóját lobogtatták, gyermekeket tartottak a rendőrségi vízágyú sugara elé és súlyos kárt tettek több épületben, illetve azok berendezésében. A karantén elrendelésre egyébként azért volt szükséges, mivel az egyik afgán férfi koronavírustesztje pozitív lett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére