Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán egy szó nélkül hülyét csinált a csőcselékező Kálmán Lászlóból

Horváth K. József

2020.08.09. 10:25

Szinte biztos, hogy megnyalta mind a tíz ujját Kálmán László libernyák nyelvész azért a tébolyult kontextusáért, amelyben Orbán Viktort a csőcselék közé akarta begyömöszölni.

Már akkor lehetett tudni, hogy Kálmánnál elmentek otthonról. Ő az a ritka balfácán, aki, ha szarba lép, akkor a jeles esemény nem szerencsét hoz neki, hanem azonmód lerombolja gyűlöletből összerakott kártyavárainak legutolsó darabját is.

Két hét sem kellett hozzá, hogy így járjon Orbán Viktor libernyákozásával is. Ismert, a kormányfő nevezte így a közelmúltbeli sikeres uniós tárgyalásai után a brüsszeli liberálisokat. „A fél életemet edzőtáborokban és öltözőkben töltöttem el. És nem vagyok a régi, de néhány ilyen libernyákot, akikkel vitatkoznom kellett, azokat azért még elviszem a vállamon.”

Hangsúlyából azonnal kiérződött, hogy nem éppen dicsérni akarta a vitapartnereit. Erre nem is adnak okot, hiszen a migrációt bármi áron ránk erőltetni akaró brüsszeliták úgy akarják kikényszeríteni sorosista vágyaikat belőlünk, hogy hazug vádakkal illetve országunkat ­– miszerint hazánk nem jogállam – akarják kizsarolni belőlünk, Orbánból a velük való egyetértés boldogító igenjét. Ahogy hazai elvtársaik is könnyebben mennek velük kéz a kézben hazát árulni, mint a kormányfő által képviselt nemzeti igazsággal szembenézni. Persze mit várunk Gyurcsánytól, Dobrevtől, Ujhelyitől vagy a momentumosok siserahadától. Ezek a mi libernyákaink, másképpen posztkommunistáink, neoliberálisaik, neomarxistáink, akikkel azért tud Orbán Viktor könnyen és sikeresen vitázni, elvinni őket a vállán, mert érvelőképessége mellett az igazság is mindig vele van, amivel a libernyákok a végén tehetetlenségükben mindig kapitulálnak.

Nos, ekkor pattant elő a bokorból Kálmán László, a nyelvtudomány egyetemi kandidátusa, hogy sötétlő „okosságával” lealázza Orbán Viktort, besorolva őt a csőcselékek közé. Ezzel akarta érvényteleníteni az érintetteknek igencsak fájó libernyákozást, akik Kálmánnal az élen ezúttal is rögvest érezték, hogy Orbánnak igaza van. A Népszavának nyilatkozva Kálmán így fogalmazott: „Véletlenül jött ki a száján, leleplezte, milyen természetű szövegeket olvas, fogyaszt. Többször hallotta az ő köreiben – ez mutatja, milyen körökben van otthon, milyen közösségeket érez a magáénak. Az ember különböző csoportokhoz tartozik, közöttük mozog, és önkéntelenül is átveszi a kifejezéseiket – ez egyfajta azonosulás. Az ember olyan kifejezést nem tesz a magáévá, amiről azt érzi: olyan társaság használja, amelyikhez nem akarna tartozni.” Hozzátette: „…a nyilvánosság előtt kifejezetten náci hajlamú megszólalók használták, a legnagyobb megvetés kifejezésére, a liberálisok elleni nagyon durva uszításra (…), ő maga ezennel a csőcselék legaljába sorolta be magát.”

Megérkeztünk tehát a sötét verem legmélyére, oda, ahonnan Kálmán miniszterelnökkel kapcsolatos érzelemvilága táplálkozik, s ahova – szellemi bravúrnak gondolván önnön teljesítményét – Orbán Viktort igyekezett lehúzni.

Az első interjú július 24-ei elhangzása után 14 nappal aztán elérkezett augusztus 6., a második, amikor is Kálmán László gyűlöletből font tudományos okoskodásának kártyavára egy szempillantás alatt összeomlott.

Orbán Viktor ugyanis pénteki rádióinterjújában ismét használta a libernyák kifejezést. Méghozzá nem is egyszer, mintha különös kedvét lelné abban, hogy ezúttal is megcáfolhatatlanná teszi álláspontját az igazság, bármennyire akarná is ezt hitelteleníteni a rossz életű liberális kommandó.

A röszkei migránsrohamról azt mondta a miniszterelnök, hogy „óvatosnak kell lenni, az emberjogi harcosok, a libernyákok rendszeresen elrugaszkodnak a valóságtól, de abban igazuk van, hogy minden megszólalásnál vigyázni kell a másik ember méltóságára, és ha összekötjük a migrációt és a vírusfertőzést, akkor olyan képzetet is kialakíthatunk, mintha minden migráns egy bomba lenne, egy biológiai bomba, aki megfertőz bennünket. Ez nem így van, nem minden migráns ilyen, csak néhány. A baj az, hogy nem tudjuk, kik ezek. Ezért viszont úgy kell tekintenünk minden migránsra, mint egy potenciális fertőzőre. Én tudom, hogy a libernyákok szempontjából ez egy unfairnek tűnő, túl szigorú kijelentés, de a magyarok nézőpontjából, nekünk az önvédelem logikájában kell gondolkodnunk. Tehát minden illegálisan belépni akaró, ellenőrzésen át nem esett migráns nemcsak megsérti a törvényeket, de biológiai, egészségügyi fenyegetést is jelent Magyarország számára. Ezért nem jöhetnek be.”

Hogy is mondta Kálmán László? „Véletlenül jött ki a száján, leleplezte, milyen természetű szövegeket olvas.” Hát nem, kedves „tudós uram”, láthatja: nem véletlenül beszélt Orbán már két hete is a rádióban a vitában könnyen legyőzhető, erkölcsileg nem sokra tartott libernyákokról. A két héttel későbbi rádióinterjú tudatos szóhasználata fényesen bizonyítja Kálmán állításainak ellenkezőjét. Tehát: Orbán egyáltalán nem tartozik a csőcselékhez, minő ostoba prekoncepció, mint ahogy környezetében sem fordulnak meg náci hajlamú megszólalók. Ergo ez a durva sértés, amit Kálmán megfogalmazott, az éppen nem Orbán Viktorra igaz, hanem pont arra, aki nácizással próbálja besározni alaptalanul a miniszterelnököt.

Ha igazi nyelvész valaki, márpedig Kálmán László annak vallja magát, akinek egyik szakterülete a formális szemantika, akkor neki hivatalból kötelessége (lenne) úgy érteni a szavakat, ahogy a nyilatkozó mondta. Egyszerűen nem engedhet(ne) magának szakmai fantáziálást. Rosszindulatút pedig főleg nem. A véleményét persze elmondhatja, hogy szerinte kit hova helyez ez a kifejezés, de csak az után, hogy szakmai álláspontját közölte. A két dolgot összekeverni, összemosni, alaptalanul, de szándékosan rossz színben tüntetve föl történetesen a miniszterelnököt, az megengedhetetlen.

Az, hogy Kálmán a gyűlölködését nem volt képes minőségi „szakmai” sztaniolba csomagolni, egyéni szociális probléma. Mint ahogy az is, hogy mindenkinek joga van önmagát kiröhögtetni, önmagából hülyét csinálni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére