Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor fent, ők lent

Bohár Dániel

2022.06.29. 12:00

Aki látta hétfőn az Országgyűlés napirend előtti felszólalásait az bizonyosan rájött, hogy miért Orbán Viktornak hívják Magyarország miniszterelnökét.

 

Van amikor előfordul az a helyzet, hogy professzionális labdarúgó lemegy a barátai unszolására egy kispályás focira. Mindenki tudja, hogy magasan ő a legjobb, értelme sincs az összehasonlításnak vagy a játéknak, ennek ellenére próbálkoznak a lelkes amatőrök.

Nagyjából ez történt hétfőn a parlamentben is annyi kiegészítéssel, hogy az ottani amatőrök még csak nem is lelkesek, hanem ugyanazt az unalmas semmit nyomják már évek óta.

Kálmán Olga, Jakab Péter, Fekete-Győr András, Harangozó Tamás, Tordai Bence – ez a névsor már önmagában a mélységet képviseli, de a mostani produkciójuk tényleg vállalhatatlan volt. Simán képes felállni az Országgyűlésben az a parizeres Jakab, akit már a saját párttársai sem kedvelnek. Meg ott volt Fekete-Győr András is, aki már a 2030-as Olimpiát akarja megfúrni, a gond csupán annyi, hogy akkor nem lesz Olimpia.

Az előző 4 év sem volt egy borzasztóan nagy szellemi magasság, ami a baloldalt illeti, de ez a mostani merítés egészen döbbenetes.

Orbán Viktornak egy pillanatra sem kellett megerőltetnie magát, hogy választ adjon a baloldal „kérdéseire”. A kulcs pedig itt van, ugyanis ezek valójában nem is kérdések voltak, hanem az a szokásos fröcsögés, amit már 12 éve művelnek. És több mint egy évtized is kevés volt ahhoz, hogy tanuljanak ebből a hibából. Nem tisztem dicsérni, de Ungár Péter volt az egyetlen baloldali politikus, aki releváns kérdést tudott feltenni a miniszterelnöknek. A hat felszólaló közül egy. Nem túl erős arány.

Orbán Viktor olyan politikai, tudás- és tapasztalatbeli magasságban van, amelynek töredékét sem képesek a balosok elérni. A magyar miniszterelnök a világpolitikai tényező. Ahogy jeleztem, az övé a profiliga, miközben a balosok csak kispályáznak.

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére