Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pesti vicc: Mi az: ha feldobják, Dobrev, ha leesik, Gyurcsány?

Horváth K. József

2021.02.20. 16:00

Gyurcsány továbbra is szédít bennünket az oltakozással.

Ma reggel például kirakott egy cirmos cicát a közösségi oldalára, s azt írta: „Kötcsei reggeli + 1 főre ?” A smile-t nyilván azért kapcsolta hozzá, hogy érzékeltesse: Feri most viccel. Feri annyira szereti az állatokat, hogy ma még reggelit is ad neki. Ha-ha-ha. Annak eldöntését, hogy az év többi napján is dobog-e értük a szíve, vagy csak a nyers politikai haszon reményében használja föl őket (lásd még: 2006. Putyin-látogatás, Totó kutya) önökre bízom.

Persze, nincs nagyon nehéz dolguk, mert köztudomású, bármilyen sokat ül is Gyurcsány az ATV stúdiójában, annyi bizonyos, hogy nem egyenes beszédéről híres. A pesti flaszter már viccet is kreált róluk. Mi az? Ha feldobják Dobrev, ha leesik Gyurcsány? A hazugság.

A következő „vicc” szintén Gyurcsány közösségi oldalán olvasható. Pirossal írva: „Oltassátok be magatokat!” Mert Feri oltáspárti, teszem hozzá. Aztán kékkel: „De csak az EU által engedélyezett vakcinával!” Mert Feri – ugye – mégsem annyira oltáspárti. A pesti flaszter tehát megint fején találta a szöget.

A miniszterelnök rádióinterjújában elmondta, hogy jelenleg több, mint 391 ezer egyszer már beoltott személy van Magyarországon. Számuk a lassan csordogáló nyugati és a dinamikusabban érkező keleti vakcináknak köszönhetően március elejére 1 millió 225 ezerre ugrik föl. Azaz egy hónap múlva majdnem egy millióval leszünk többen beoltva.

Azt már a fantáziájukra bízom, hogy amennyiben Gyurcsány „kék” üzenete szerint járunk el, hogy csak az EU által engedélyezett vakcinával oltakozzunk, akkor hány százezer ember maradna oltás nélkül a következő időszakban? Közülük hányan tennék ki magukat az akár a halált is okozható koronavírus fertőzésnek? Tessék mondani, szabad ekkora kockázatnak kitenni a magyar embereket?

Feri a kettős beszédet „elővigyázatosságnak”, „óvatosságnak” tekinti. Mintha arról kellene dönteni, hogy odaadjuk-e a már kissé szagló parizerünket a macskának reggelire. Itt azonban a lét a tét! Maga Gyurcsány mondta a parlamentben, hogy „előbb-utóbb persze lesz az orosz meg a kínai vakcinának is európai engedélye”. A cinizmus magasiskolája. Nem azt vitatja ő sem, hogy az orosz vagy a kínai vakcina nem megfelelő, ezért ne oltassuk be magunkat vele, hanem azért ne kérjük, mert nincs uniós engedélye. Az meg csak hab a tortán, hogy hiába lenne neki uniós engedélye, a magyar hatóságok hozzájárulása nélkül akkor sem lehetne alkalmazni, ha lenne. Ez pedig már megvan az oroszra és a kínaira is. Magyarán egyszerű időhúzás, elbizonytalanítás, a magyarok kormány ellen való hergelése mindaz, amit Gyurcsány művel, a DK ’minél rosszabb, annál jobb alapelve’ jegyében. Pedig ő is tudja, hogy már a németektől kezdve mindenki az orosz vakcina befogadásán dolgozik. Biztosan nincs távol az a pillanat, amikor a kínaival teszik ugyanazt. Angela Merkel vagy Sebastian Kurz a közös uniós döntéshez képest ugyanúgy a „kiskaput” keresi a német és osztrák állampolgárok életének megmentéséhez, mint Orbán Viktor, csak a magyar miniszterelnökhöz képest jócskán lemaradva. Ennek következtében ma Magyarországon van a legtöbb oltásra alkalmas vakcina Európában. A kormányfő leszögezte: „Egy Magyarország méretű európai uniós országhoz képest májusra 3,5 millióval több embert fogunk beoltani, mint a többi európai uniós ország csak azért, mert mi nemcsak az uniós, egyébként akadozó vakcina-ellátásra támaszkodunk, hanem saját beszerzési forrásokat is működtetünk.”

De ha már vakcina, akkor álljunk meg egy pillanatra a szintén DK-s László Imre újbudai polgármester kiskapuzásánál, hogy idő előtt megkaphassa az oltóanyagot. Nincs azzal baj, hogy félti a tyúkszarost, mint mindannyian. De azzal már annál inkább baj van, hogy miközben Gyurcsány azon dolgozik, hogy távol tartsa a magyarokat a keleti vakcináktól, sőt aláírásokat gyűjt a kínai vakcina ellen, addig egyik katonája – felhasználva korábbról megmaradt egészségügyis kapcsolatait – előre tolakodott a sorban s mások rovására betoltatta magát. Amikor kiderült a disznóság, akkor László gyorsan önkéntes oltóorvosnak „állt”. Mint Novák Előd XI. kerületi önkormányzati képviselő elmondta, nem lehet tudni, hány éve adott be injekciót utoljára. Majd jó DK-shoz illően az is kiderült róla, hogy önkéntes állásában sem oltott, hanem telefonon és elektronikus levelezésben adott tanácsokat. Novák Előd: „Személyes megjelenését hiába firtattam. A válasza szerint a feladatellátásának dátumait sem tudja megjelölni. Márpedig ilyen virtuális segítségért nem kaphatott volna soron kívüli védőoltást. Az csak az egészségügyi dolgozóknak járt volna. Ő viszont már régóta nem kórházi igazgató, hanem politikus.”

Gyurcsány persze a történtek után sem tartotta fontosnak hátra kötni László Imre sarkát. Ami azt jelentheti, hogy a Demokratikus Koalícióban a hierarchia minden szintjén általánosan megengedett a hazudozás. Ahol ugyanis: ha feldobják Dobrev, ha leesik Gyurcsány, ott nyilvánvalóan semmiféle hazugságnak nincs erkölcsi következménye. Nem véletlenül vágta Gyurcsány szemébe Kocsis Máté a parlamentben, hogy „Ön az egyetlen, akinek erkölcsről ebben az épületben semmilyen mondanivalója nem lehet a magyarok számára.”

Wass Albert a morálról azt mondta, hogy „ahol erkölcs nincs, ott semmi nincs.”

Mindannyiunk szíve, Magyarország pedig nem ülhet többé – József Attilával szólva – a semmi ágára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére