Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rasszisták – ordítják a rasszisták

Pozsonyi Ádám

2022.06.18. 12:00

Az angol-magyar meccs hullámai még mindig fodrozódnak. Fodrozzák mind a hazai, mind a nyugati vélekedések, reakciók, és sajtópublikációk. Bár én olvastam olyan kommentet, ahol egy haladó úgy nyilatkozott, hogy személy szerint ezt ő unja már, lapozzunk. Ekkor határoztam el, hogy írok róla még egyet.

 

Az Anglia-Magyarország labdarúgó mérkőzésen a lelátón helyet foglaló angol csőcselék nemcsak hogy kifütyülte a magyar himnuszt, hanem közben azt skandálta, hogy „rasszista szemetek vagytok”. Ezt ugyebár tudjuk.

Ami még ennél is szebb, mindezt a BBC büszkén úgy kommentálta, hogy „Ez a himnusz aztán tényleg nem volt semmi, Wolverhampton igyekszik a legtöbbet kihozni abból, hogy válogatott meccsnek adhat otthont! A szurkolók pedig nem féltek hangot adni a véleményüknek a magyar himnusz alatt”.

 

„Rasszista magyarok” – ez maga a rasszizmus.

 

Miért van az, hogy a történelem folyamán ez a szemléletmód mindig megjelenik, és nem csak akkor, amikor emberi állatkerteket tartanak fenn, melyben embereket mutogatnak rácsok mögött, mint az 1900-as évek elején – a legutolsó pont Brüsszelben nyílt meg, 1958-ban -, hanem most, amikor az antirasszizmus a kötelező, és gyerekkortól mindenkibe belevert erkölcsi dogma? Ez miért nem tűnik el?

 

„Ezeknek a sárga kutyáknak a skalpjai kevesebbet érnek, mint a fehér emberé.” – ezt mondja az egyik indián harcos Karl May, a Félvér című regényében, miközben megvetően néz a kínai munkásokra, és az angolok meg franciák, dánok és svédek is vígan utálták egymást a történelem folyamán, rendesen általánosítva és elfogultan, ahogy azt kell. Ahogy az jól esik. Mert lássuk be, így esik jól. Nem bölcsen fontolgatva a kivételeket, és józanul mérlegelve. Abban mi az élvezet? Kell a fenének!

 

„Veszteg kurvanőfia szaros német, ittátok vérünket, most mi isszuk ti vértöket.” Így hangzik az első írásban fenn maradt magyar nyelvű káromkodás a XIV. századból, I. Lajos király urunk uralkodásának idejéből, és minden bizonnyal nem ott és nem akkor szabadult el ez a szemléletmód, úgyhogy azt kell gyanítanunk, ez kiirthatatlan, belénk van kódolva, és éppúgy felszámolhatatlan, mint az istenhit.

 

Ha viszont ez egy teljesen természetes lelki folyamat, akkor be kéne végre fejezni a mentegetőzést.

 

Főleg, hogy most hazaküldi a szír migránsokat Dánia – erről a koppenhágai parlament döntött. Pár év alatt sokat változott a dán politika bevándorláspolitikája. Nemrég még ujjongva üdvözölték a bevándorlókat, most viszont még pénzt is adnak nekik, hogy elhagyják az országot. A 2015-ös migránsáradattal ugyanis több tízezer olyan bevándorló érkezett Dániába, akiről azóta kiderült, hogy képtelen beilleszkedni, és a világon semmi haszna nincs.

 

Milyen hálátlanok ezek a rasszista dánok! Újraépítették, felhozták Dániát, s most fel is út, le is út? Igazán várhattak volna még, hátha mégis beilleszkedik az a sok mérnök, orvos, pedagógus és rákkutató.

 

Bár Erdogan megelőzte őket. Legalább egymillió szír állampolgárt utasít ki Törökországból és szépen visszaküldi őket Szíriába. Lehet, azoknak sem volt semmi hasznuk, és azok sem tudtak beilleszkedni.

 

Bárcsak előre lehetett volna ezt tudni.

Bárcsak…

Sok kellemetlenségtől meg lehetett volna kímélni – a migránsokat. De ezt ki tudhatta előre? Hol volt erre már példa a történelemben? Ugye, hogy sehol?

 

 

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére