Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Scorza Ferinek: Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát

Horváth K. józsef

2021.02.10. 18:00

A szépkorúak napokon belül megkapják február havi nyugdíjukat, kiegészítve a 13. havi nyugdíj negyedével. Ez a többletrésze a kormány azon intézkedésének, amelynek révén az idősek négy év alatt visszakapják a teljes 13. havi nyugdíjat. Azt, amit Gyurcsány anno elvett tőlük, további kemény megszorítások kíséretében.

 

Az történt itt is, ami történni szokott. A baloldal elvett, a jobboldal visszaadta. A baloldal beletúrt a szépkorúak zsebébe, a jobboldal pedig erősíti a biztonságukat.

Gyurcsány persze bajban van. Érzi, hogy ezekben a napokban a társadalom jelentős része örül annak, hogy a kormány segít nekik a megélhetés nehézségeivel való megbirkózásban.

Facebook-oldalán gyorsan közzé is tett ma egy bejegyzést, amelyben azt bizonygatja, hogy az Orbán-kormány mennyire kibabrált az elmúlt tíz évben a nyugdíjasokkal, mert megszüntette a svájci indexálást. Aztán odaírt egy nagy számot, hogy megdöbbentse az időseket: 10 év alatt 1,2 millió forintot vett el a Fidesz a szépkorúaktól. Azt próbálja letolni a torkunkon, hogy aki valójában és tényszerűen elvett – a Gyurcsány-kormány –, az voltaképpen adott, s aki ad – mint az Orbán-kabinet –, az Ferenc szerint éppenséggel el akart és el akar venni a nyugdíjasoktól.

Arról nem beszél, hogy 2010-ben éppen azért zavarta el a nép, mert kibírhatatlan megszorításokat kényszerített rá az emberekre. Sajátjait, a baloldali szavazókat éppúgy megsarcolta, mint a nemzeti érzelműeket. Ne legyen kétség, hogy egy esetleges választási győzelem után 2022-től ezt megismételné. Dehogynem! Mint a szél! Nem mi mondjuk, hanem Margaret Thatcher: „Az a baj a szocialistákkal, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak mások pénzéből.” Ahogy az Orbánt vaskos hazugságaival leváltó Medgyessy 2002 után, most Gyurcsányék is minden vívmányt lerombolnának, a pénzt pedig magukra költenék, ahogy Feri fővárosi emberei teszik Budapest és több balos kerület élén. Az általuk szavakban körbeajnározott budapestieknek semmi nem jut. Csak a kormány fejleszti a várost, miközben ők álladóan – tömött buksza mellett – a város szegénységére panaszkodnak, de maguktól a sok tíz milliós jutalmat nem sajnálják.

Csak érzékeltetésképpen néhány tény, hogyan sarcolták az embereket bukásukig. A közszférában két évre befagyasztották a bruttó bértömeget (vagyis béremelést csak elbocsátásokkal lehetett volna kapni), visszavonták a 2009. második félévi keresetkiegészítést, megszüntették a 13. havi bért, csökkentették az önkormányzati támogatásokat. A nyugdíjasok esetében előrehozták a nyugdíjkorhatár emelését, a 2009-es és 2010-es nyugdíjkorrekciót visszavonták, megszüntették a 13. havi nyugdíjat. Eladósították az országot.

És most Gyurcsány arcátlanul arról hadovál, hogy az Orbán-kormány mennyit vesz ki a nyugdíjasok zsebéből.

Persze amikor ezt a bejegyzést a DK elnöke írta, talán nem volt olyan kapatos, mint amilyennek azon a videón látszik, amelyet ő maga tett közzé a napokban Instagram-oldalán, kedvesen Ferinek becézve magát, s amelyen az illumináltságát még egy baloldali elemző, Fodor Gábor expolitikus sem tudott kétségbe vonni a Hír TV vitaműsorában.

Komolyan mondom, az embernek sírni volna kedve, hogy ez az ember Magyarország általa remélt miniszterelnökét is irányító tótumfaktum akar lenni.

Emberek! Szabad olyan csapatra szavazni, amelynek egy ilyen ember a főkolomposa? Mit vehetünk tőle komolyan, s mire kell legyinteni? Sajnos amit ő mond, leginkább mindenre. Még főpolgármesterré lett cimborája, Karácsony Gergely is csak unikum hatása alatt bírta felvenni vele a beszélgetés fonalát.

És nem árt emlékezni, hogy amit Orbánék ígértek, azt mindig be is tartották. A nyugdíjak értékének megőrzését törvény garantálja. Ha adott évben az infláció magasabb, mint az előirányzat, akkor a különbséget a kormány egy összegben kifizeti. 2016 óta továbbá 273 milliárd jutott kiegészítő juttatásokra: Erzsébet-utalványra, nyugdíjprémiumra, rezsiutalványra. A kormány nemcsak a minimális célt, a nyugdíjak értékállóságát teljesítette, hanem túl is teljesítette azt. Az ellátások vásárlóértéke ugyanis több mint 10 százalékkal magasabb, mint néhány éve. Ez is szerepet játszik abban, hogy Magyarországon az Európai Unióban a hetedik legalacsonyabb azoknak a nyugdíjasoknak az aránya, akik kiszolgáltatottak a szegénység kockázatának. S eközben Orbán Viktor soha nem jelent meg a nyilvánosság előtt kétes józanságú állapotban, a nyugdíjasokkal pedig mindig a legnagyobb tisztelet hangján szólt. Nem úgy, mint a Gyurcsány-párt tagjai. Tudjuk, a Momentum például távol tartaná a nyugdíjasokat a választástól, mert „úgyis mi szenvedjük meg annak a következményeit”. Így sértegették megalapozatlanul az időseket. A jobbikosok meg úgy beszéltek róluk, mint akiknek a szemében gyűlölet lobog, a szájukból pedig szennyvíz folyik. Gyurcsány pedig egyszerűen és arcátlanul a szemükbe mondja a valótlanságot, félrevezeti őket, és 2022 utánra tisztességes időskori megélhetést ígérget. Elvéve az örömüket azért, mert a kormány tartja a szavát, s a napokban a 13. havi nyugdíj első negyedével, átlagosan 30-40 ezer forinttal többet hoz nekik a postás. Kösz, Feri, ezt már ismerjük.

Manuel Scorza perui író, politikai aktivista azt ajánlja: „Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!”

Nem gondolják, hogy mindannyian akkor járnánk a legjobban, ha Feri megfogadná Scorza javaslatát?

(A videó, amelyre a cikk hivatkozik.)

 

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére