Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tibi atya, az örök kamasz

Bertha László

2019.02.22. 13:28

Tibi atya, ez a grafikai eszközökkel létrehozott, interneten fellelhetõ alkoholista pap, ez a be nem azonosítható - épp ezért bátor - entitás ismét szerepzavarba esett, és a pucér nõs vicceken, a seggrészegen hasra esõs poénokon röhögcsélés, no meg a bögre és pólóárusítás mellett belekotnyeleskedett a felnõttek dolgába.

„Szégyen és gyalázat, ami Bálint gazda körül történik!” – háborgott legutóbb fontoskodva, mint a kisdiák, aki összeráncolt homlokkal ellöki magától a batmanes képregényt meg a csokit, és előhalássza az iránytűt meg a négyjegyű függvénytáblázatot, s elhatározza, hogy atombunkert épít a biciklitárolóban.

„A legpitiánerebb gyakorlatok egyikének tartom, amikor valakinek a politikai tevékenysége miatt hányunk fittyet az egyébként értékes életművére. A Fidesz XVI. kerületi önkormányzata nemcsak ezt tette Bálint gazdával, de egyik képviselőjük, Vincze Ágnes az alábbiakat volt képes az ezt ellenző helyi LMP-s képviselő posztja alá beszúrni:

Laci szerintem nagyon gyorsan vegyél vissza a lendületből és vegyél vissza a sértegetésből. Ez ilyen ballib sajátosság, hogy ha valami nem a kedved szerint alakul akkor egyből sértegetsz másokat. Õsszel nyerj többséggel az LMP-vel választást és akkor majd az lesz a díszpolgár akit csak szeretnél.” Majd még odabiggyeszti az idézet végéhez: „(Pfúj! – a szerk.)”

Gyerekeket nem szabad a hatalom közelébe engedni. Játsszanak mással. „Kés, villa olló – gyerek kezébe nem való.” Ha a gyerekek felnőttnek hiszik magukat, a természet törvényeivel ellentétes dolgokat akarnak megvalósítani. (Egyenlőség, nyílt társadalom, különféle népek, kultúrák, vallások egymás mellett élése, hierarchiamentesség stb.)

Nem értem, voltaképp mit vár? Hol van az a politikai erő, ami az ellenfelét segíti? A haladók ezt vajon mikor teszik meg? Én még életemben nem láttam erre példát. Mellesleg Bálint gazda már Demszky kora óta a főváros díszpolgára. Mi a fenéért lenne még a XVI. kerületé is? A háztömbbizalmi kinevezés nem kéne neki? Ne legyen Bálint gazda kiváló dolgozó, törzsgárda tag, úttörő rajparancsnok meg síptulajdonos is?

És ami általában jellemző, a gyerekek az idealista hülyeségeket persze másoktól mindig elvárják, de maguk nem képesek a valóságban megélni.

„A legpitiánerebb gyakorlatok egyikének tartom, amikor valakinek a politikai tevékenysége miatt hányunk fittyet az egyébként értékes életművére.”

Ezt írja.

Majd odaszúr nekem és a 888-nak is.

„A kormánypárti média kussol (…) A kiváló stratéga, G. Fodor Gábor most nem ad tűzparancsot Pozsonyi Ádám Bucónak” (Hogy a kamaszkorban használt becenevet miért aggatják rám a libsik, érthetetlen. Ettől talán kisebb leszek? Az óvodában halacska volt a jelem, ilyen alapon lehetnék az is.)

Mert ha már Tibi idealista, csillogó szemmel nézegeti a laterna magicát, és megveti, „amikor valakinek a politikai tevékenysége miatt hányunk fittyet az egyébként értékes életművére”, vajon emleget ő engem valaha is mondjuk magyar íróként? Olvasta bármelyik regényemet vagy novelláskötetemet? Mond ő olyat, hogy „noha nem értek egyet vele, de a Rebellió kilencedik fejezete piszok jó azért…”

Fészkes fenét.

Õ bennem azt látja, amit Bálint gazdában a XVI. kerületi képviselőnő: Egy ideológiai ellenfelet. Pont.

Készített velem valaha is interjút az ÉS? Kikérdezi a véleményem a Magyar Narancs? Írnak bármelyik kötetemről az Indexen? (Jelenleg ott tartunk, hogy az egyik legismertebb belvárosi libsi könyvesboltból a könyveim konkrétan ki vannak tiltva.)

De ez van mindenkivel a jobboldalon. A díjakat a libsik egymásnak adják. Ez egy gusztustalan gyakorlat, de az írott történelemben mindig így volt.

Hébe-hóba mi, itt a jobboldalon ezt megszegjük, írunk az ő könyveikről, elismerjük az ő művészeiket, de soha nem köszönik meg, sosincs viszontgesztus.

„Sajnálom Bálint gazdát, hogy a támadói ennyire pitiánerek, a védői pedig ennyire képmutatók. Jobbat érdemelne. Az egyetlen dolog, amit ebben a szerencsétlen helyzetben tehetek, hogy a 100. életévében még annyit kívánok neki, amennyiben jó egészségben folytathatja a munkáját, és mivel fröccskedvelő, felajánlom neki, hogy ha a belvárosban jár, nálam élete végéig ingyen fröccsöt kap, ha díszpolgárrá kenik fel, ha nem.”

Na, ez az! Ezzel kéne foglalkozni, kedves Tibi atya!

Ugyan Bálint gazda már régen díszpolgár, de örömmel nyugtázom, hogy a kis iromány végére el lett pakolva az iránytű meg a szögmérő, félre lett tolva az északnyugati átjáró terve, és előlépett a gyakorlatias ész.

És mostantól majd lehet gyártani a „Nálam ingyen iszik Bálint gazda!” típusú pólókat meg bögréket.

Biztos van olyan marha, aki fizet ezért.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére