Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„A baloldali álhírekkel ellentétben szó sincs a magyar erdők kivágásáról”

Prokaj Dávid

2022.08.11. 14:30

Mi igaz abból, hogy a kormány a magyar erdők teljes kivágásáról döntött volna? A válasz: semmi. Az ellenzék mégis hamis képet fest erről a médiában, ezzel pedig megpróbálnak a maguk javára rövid távú népszerűségre szert tenni.

 

Az erdő lett a Balaton!

„A magyar erdők kivágásán kívül lenne még számos alternatíva energiafronton.”
írja közösségi oldalán a látható támogatottsággal nem rendelkező Párbeszéd nevezetű párt.

Közben az LMP az Agrárminisztérium épülete elé szervez egy dzsemborit „Tiltakozás az erdeink tarvágása ellen, és a nemzeti parkok területének eladása ellen!!” címmel.

Tehát Gyurcsány Ferenc zöld tagozata is beállt abba a sorba, amelybe a baloldali pártok azért lépnek be, hogy demonstrálják létezésüket a főnökük előtt. Ehhez pedig a fakivágások körüli cirkuszt használják fel.

Múlt héten Nagy István agrárminiszter már megcáfolta a balliberális portálok szánalmas írásait.

 

Álságos és teljes hozzá nem értésről vagy ami még rosszabb, tudatos negatív hangulatkeltésről árulkodik egyes zöld szervezetek és az ellenzéki pártok rágalomhadjárata a fakitermelések szabályozásával kapcsolatban.”

– írta közösségi oldalán.

 

 

De a fake news gyárat ez sem tántorítja el attól, hogy ne fújják fel úgy a semmit, ahogyan azt teszik 12 éve. A siker garantált, csak éppen a Fidesz-KDNP javára. (Feltételezem, nem ez lenne a céljuk.)

Rágalmazásaikat megcáfolta már a Klímapolitikai Intézet is. A hirado.hu megírta, hogy a kormány célja az is, hogy megelőzze az árspekuláció kialakulását, biztosítsa a megfizethető tűzifa-ellátást, ezért is tiltotta meg a kivitelét is. Elemzésükben az áll, hogy

 

az elmúlt években messze nem használták ki a magyar erdők nyújtotta tűzifa-potenciált, azaz nem termelték ki azt a mennyiséget, amit a fenntartható erdőgazdálkodás mellett is meg lehetett volna tenni.
Idézi az oldal a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége tiszteletbeli elnökének, Luzsi Józsefnek a nyilatkozatát is, miszerint
Magyarország erdeinek faanyaga (összesen nagyjából 400 millió köbméter) évente 13 millió köbméterrel növekszik, így a fenntarthatóság és erdeink újratermelődésének veszélyeztetése nélkül hozzávetőleg ennyi a maximális fakitermelés lehetősége. Ezzel szemben az előző tíz évben évente átlagosan csak 7,5 millió köbméter fát termeltünk ki erdeinkből, ennek köszönhetően pedig minden évben nagyjából ötmillió köbméterrel növekedett erdeink fakészlete.”

 

Dobre-Kecsmár Csaba, az Egererdő vezérigazgatója a HírTV Napi Aktuális műsorában szintén megerősítette, hogy „jelentős tartalékkal bírnak a hazai erdőállományok”.

 

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is tiszta vizet öntött a pohárba

Tehát a baloldali álhírekkel ellentétben szó sincs a magyar erdők kivágásról. Épp ellenkezőleg, a rendelet azok megújítását célozza.”
írta az államtitkár, hozzátéve, hogy a „kormány azon dolgozik, hogy egyetlen magyar háztartás se szenvedjen hiányt energiában”.
Ilyen helyzetben az ellenzéki politikusok felelőssége vitathatatlan. Lehet szándékosan hamis képet festeni a médiában s ezzel rövid népszerűségre szert tenni, de ahhoz, hogy Magyarországon mindig mindenkinek legyen tüzelőanyag télire, és közben ötven, száz és ezer év múlva is dús, őshonos fajokból álló erdőségek legyenek, ahhoz felelős, szakmai erdőgazdálkodás kell.”
– zárta informatív tájékoztatását a politikus.
Ezek után talán felesleges is megtartani egy olyan tüntetést, mely egyrészt csak baloldali pártok és firkászok félelmeire alapszik, másrészt augusztus közepén az embereknek jobb elfoglaltságuk is van, mint kimenni a tűző napra ordibálni egy épületnek, hogy „Orbán takarodj!”.

Viszont az köztudott, hogy az ellenzéknek más szándéka nincs, minthogy őszig folyamatos megmozdulásokat szervezzenek azzal a céllal, hogy a tél közeledtével már felhergelt állapotban tudhassák a még megmaradt szavazóbázisukat. Hogy ezek a pártok sikerrel járnak-e, ébreszt bennem némi kétségeket. De hát ez legyen az ő gondjuk...

Szemernyit se sajnálom a baloldali politikusokat, a szavazóikat viszont annál inkább.

 

Csak egy kérdés a végére:

nem azzal tennétek magatoknak a legjobbat, ha a parlamenti pártok székháza elé szerveznétek tüntetést?

Szerintem nem lenne hülyeség.

Ugyanis a baloldal káros hatásai jelenleg az a velünk élő rögvalóság, a fák teljes megszüntetésének igénye a kormány részéről viszont nem más, mint hazugság és fake news.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére