Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Aggódott a román újságíró a Klubrádió miatt, Szijjártó helyretette

888.hu

2021.02.20. 13:00

Cristina Cileacu a román Christiane Amanpour.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a minap Bukarestben járt, ahol interjút adott a Digi 24-nek.

Az újságírót nagyon érdekelte a magyarországi sajtószabadság helyzete, külön rákérdezett a Klubrádió ügyére is. Elmondása szerint az Orbán-kormány „megölte” az utolsó független rádiót.

Szijjártó – ahogy annak idején a CNN-es Christiane Amanpournak – most is elmondta,

álhírekkel van dolgunk.

Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de amiket itt felsorolt, az mind álhír. Ezek nem igazságok és nem igazak és teljes mértékben vissza kell utasítanom mindenféle olyan hazugságot az országommal, a kormányommal kapcsolatban, amely szerint nem biztosítjuk a sajtó szabadságát – kezdte Szijjártó.

A külügyminiszter felhívta a román újságíró figyelmét arra, hogy ha beszélne magyarul akkor látná és megnézné a magyar sajtóorgánumok híreit, tudósításait, akkor látná, hogy ezek többsége kormányellenes álláspontot képvisel.

Nem tud egyetlen olyan médiatípust sem mondani, ahol a leginkább terjesztett, legnézettebb, leghallgatottabb, legolvasottabb orgánum barátilag állna a kormányhoz

– fogalmazott miniszter.

Cristina Cileacu felvetetett, hogy akkor ezek szerint a teljes nyugat-európai média hazudik, amikor a magyar sajtószabadságról cikkez.

Szijjártó helyeselt és közölte, ennek politikai okai vannak.

Az elmúlt 11 évben olyan politikát folytatunk, ami teljes mértékben ellene megy a liberális mainstreamnek – legyen szó migrációról, gazdaságról, családpolitikáról. Ezek sikeresek. Hiszen az emberek támogatnak minket

– jelentette ki.

A tárcavezető kijelentette: a liberális mainstream nem tudja megemészteni azt, hogy van egy kormány, amely erős, konzervatív, kereszténydemokrata, patrióta politikát folytat és sikeres.

Ezért terjesztenek hazugságokat az országról. A tény az, hogy a magyar sajtó többsége kormányellenes – mondta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére