Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csak az a fránya kettős mérce ne lebegné körül a baloldalt...

Filipp Dávid

2020.11.30. 18:00

Zuglódnak és sivalkodnak a balosok Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójának írása miatt. Kettős mérce-szaga van a dolognak, hol voltak akkor, amikor a sajátjaiktól kellett volna elhatárolódni?

Az elmúlt napokban nagy vitát váltott ki Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójának egyik, azóta már visszavont publicisztikája. Ahogy ilyenkor lenni szokott, menetrendszerűen háborodott fel. Bukott miniszterelnökök, Gyurcsánytól Bajnaiig üzengettek, Karácsony Gergely főpolgármester egyenesen a világhoz intézett nyílt levelet és még sorolhatnánk.

De hol voltak akkor, amikor nagyjából egy hete Dobrev Klára, Gyöngyösi Márton, Ara-Kovács Attila, Molnár Csaba, Rónai Sándor és Ujhelyi István európai parlamenti képviselők egy lapon emlegették Orbán Viktort Hitlerrel és Sztálinnal?

Nagyjából sehol.

Csak nem megint a kettős mércével állunk szemben?

Úgy tűnik, de.

Nézzük meg bátran, hogy mikor kellett volna még ilyen lendülettel elhatárolódni.

Bíró László és a magyar főváros új neve

Nem is olyan rég Borsodban rendeztek egy időközi választást, amelyen sikerült találni egy jobbikos jelöltet Bíró László személyében.

Bíró Lászlóról hamar kiderült, hogy ő régi vágású jobbikos, olyan stílusban tud a zsidóságról beszélni, hogy arra még a korábban a kiválasztott néphez tartozó bűnözőkről értekező Jakab Péter pártelnök is csettintene.

A kutyám majd megveszik, amikor a »tetűcsúszdások« elmennek a ház előtt. Dolgoznak barátaim a szállodaiparban, elmondják, mi a helyzet”

– ezzel a korábbi kijelentésével Bíró László arra utalt, hogy lengyel, orosz és izraeli haszid zsidó vendégek, vallási turisták látogatják a szerencsi és környékbeli szállodákat.

Egy bejegyzésében Bíró arról elmélkedett, hogy

„kikapcsolták a zsidó uzsora-banktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufemizált kozmopolita rablás kifizetését”.

Egy másik hozzászólásában pedig azt írta:

A Szent Koronára letett eskü meg smafu. Mifelénk két új alapszervezet is alakult, engem ez jobban érdekel, mint Judapest.”

A cigányozást és az alkalmazottak ki nem fizetését már meg sem említjük...

Ha ezek nem náci szólamok, nem tudni, mik lehetnek azok.

Ehhez képest a teljes baloldal leutazott Szerencsre, hogy a zsidózó Bíró László kampányhajráját megtámogassa felemelő jelenlétével.

Ott volt mindenki:

  • Karácsony Gergely,
  • Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere,
  • Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke
  • és Jakab Péter Jobbik-elnök.

Ha a haverjaik csinálják, minden belefér.

Kettős mérce.

Zsidó képviselők listázása, mint önmagagában nem nácizmus

Az, hogy Karácsony Gergely kiállt Bíró László egyáltalán nem meglepő. A főpolgármester vélt vagy valós politikai haszonlesés céljából nagyjából bármit bevállal és semmi sem ciki neki.

Idén májusban a Deák téri késelés áldozatira békésen emlékezőket zokszó nélkül nácizta le.

Budapest nem tűri a rasszista uszítást, sem itt, sem máshol nincs helye ennek a szottyos gyűlöletnek. Semmilyen tragédia nem lehet ürügy a megfélemlítésre, az önbíráskodásra. Nem a békés véleménynyilvánítást kell büntetni a hatóságnak, hanem megakadályozni, hogy nácik dúlják fel a város rendjét

írta.

De tavaly, még főpolgármester-jelöltként is nagyot ment a Hír Tv-ben Karácsony, akkor szintén egy jobbikost mentegetett.

Klasszikusokat csak pontos illik idézni, szóval tessék:

– Műsorvezető: Közös erkölcsi alapja van Gyöngyösi Mártonnal aki zsidó képviselőket listázna?
– Karácsony: Gyöngyösi Márton nem zsidózna, nem zsidózott az elmúlt időszakban.
– Műsorvezető: Ő volt az, aki zsidó képviselőket listázna.
–Karácsony: nem listázná a zsidó származású embereket.
– Műsorvezető: Korábban megtette, nem távozott a pártból. Ön azt mondta, hogy akikre korábban ezt a jelzőt használta távoztak a pártból. Nem válaszolt még, hogy nácinak minősül-e az, aki zsidó képviselőket listázna.
– Karácsony: Nem, ez egy nagyon rossz hagyomány, egyébként nem gondolom hogy ez önmagában nácizmus. Rossz mondat volt.
– Műsorvezető: Szóval nem nácizmus?...
– Karácsony: Nem.

Hát, jó.

A gyurcsányista polgármester esete a Time címlappal

Nyáron a Hír TV birtokába került egy felvétel, amelyen a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció XI. kerületi polgármestere, László Imre az önkormányzati ülésen azt mondta:

Adolf Hitler megérdemelte, hogy annak idején a Time magazin az év emberének választotta.

Szerinte Hitler Németországért tett cselekedetei elvitathatatlanok.

Mindez azután történt, hogy 1935-ben a nürnbergi törvényekkel a nácik faji alapon diszkriminálták a zsidó származású német állampolgárokat. 1936-ban az SS átvette a koncentrációs táborok felügyeletét. 1938 novemberében pedig az úgynevezett Kristályéjszakán a László Imre által méltatott Hitler utasítására zsidóellenes pogrom söpört végig Németországon.

Ekkor is mindenki hallgatott.

Továbbá érdemes megvizsgálni Demeter Szilárd írásának főszereplőjét is, ugyanis Soros György nem az a szent, mint akinek a baloldal megpróbálja beállítani.

Ő maga így emlékezett vissza arra az időszakra, amikor a németek megszállták Budapestet:

Műsorvezető: Tulajdonképpen kiment, és a zsidók tulajdonának elkobzásában segédkezett.

Soros: Így van. Igen.

Műsorvezető: Ez egy olyan élménynek tűnik, amely sok embert sok-sok évre a pszichiátriai kanapéra küldene. Nehéz volt?

Soros: Egyáltalán nem. Egyáltalán nem. Lehet, hogy gyerekként az ember nem látja a kapcsolatot, de ez egyáltalán nem okozott problémát.

Műsorvezető: Nincs bűntudata?

Soros: Nincs.

Arról nem is beszélve, hogy Soros az alapítványán keresztül számtalan Izrael-ellenes szervezetet is támogat.

A Breitbart cikke szerint Soros pénzelte többek között például az Izrael-ellenes New Israel Fund-ot (Új Izrael Alap). Ez a szervezet 2002 és 2015 között legalább 837 ezer dollárt kapott Soroséktól, de a Tides Foundation is kivette a részét a támogatásból. A Tides egyébként teljesen véletlenül szintén a tőzsdespekuláns érdekeltségi körébe tartozik.

A Wikileaks és a DC Leaks portálok még 2016-ban számos olyan dokumentumot szereztek meg, amelyek szerint a Nyílt Társadalom Alapítványok célja „Izrael rasszista és antidemokratikus politikájának” feltárása nemzetközi fórumokon, valamint a zsidó állam demokratikus jellegének megkérdőjelezése.

Mi a tanulság?

Amit egy baloldalinak szabad, egy fideszesnek nem.

Kész, pont.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére