Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Drag queent csinált Orbán Viktorból az egyik Soros-szervezet

Filipp Dávid

2020.11.13. 14:00

Komoly sivalkodásba kezdtek az alaptörvény módosítása miatt Soros György magyarországi szervezetei, de a prímet az Amnesty International Magyarország viszi. Az álcivil szervezet amellett, hogy összedobott egy Orbán Viktort ábrázoló karikatúraszerű valamit, egy szép álhírt is elkezdett terjeszteni.

Ahogy arra számítani lehetett, az alaptörvény módosítása miatt nagyon hamar megszólaltak azok a magukat civil szervezetnek nevező csoportok, amelyeknek általában semmi sem jó, amit a kormány kitalál. A sivalkodásból az LMBTQ-szervezetektől kezdve a jogvédő szervezetekig mindenki igyekszik kivenni a részét.

A magyar Amnesty International viszont kiemelkedik a haladó kórusból.

A Soros György által pénzelt NGO a Facebook-oldalán ment nagyot.

Bejegyzésükben előbb Putyinoztak, majd Lengyelországról terjesztettek álhírt, végül pedig a magyar szabályozás is előkerült.

A bejegyzéshez ráadásul egy olyan fotót mellékeltek, amely a magyar kormányfőt lényegében drag queenként ábrázolja, szivárványos háttér előtt.


Azt írja az Amnesty, hogy Lengyelországban „LMBT-mentes övezeteket” jelöltek ki, egy aktivistát pedig őrizetbe is vettek a hatóságok.

A helyzet az, hogy ilyen formában ez nem igaz. Megint az történt, hogy a baloldali propaganda hazugságait terjesztik tovább.

Az ügy miatt a legnagyobb pofára esést a CNN hozta össze, még októberben. Az amerikai fake news gyár is beszámolt ezekről az állítólagos övezetekről.

A CNN cikkére az amerikai lengyel nagykövetség válaszolt. Közleményükben leírták, hogy

Lengyelországban az LMBTQ-közösségnek garantált jogai vannak, és az LMBTQ-mentes övezet táblákat egy esetben sem a hatóságok vagy önkormányzatok helyezték ki, hanem LMBTQ-aktivisták.


Arról nem is beszélve, hogy több lengyel önkormányzat pert indított azok ellen az aktivisták ellen, akik úgy gondolták, hogy ezeket a táblákat jó ötlet kitenni.

Az Amnesty International tehát álhírt terjesztett.

Ha már Lengyelországot is bevonták az ügyükbe, érdemes megnézni, hogy az ottani Amnesty International az elmúlt időszakban milyen akciókban vett részt.

Az Amnesty International Polska közösségi oldaláról kiderül, hogy aktívan részt vesznek az abortusztörvény elleni demonstrációkban.

Többek között petíciót indítottak, illetve jól hangzó jelszavakat találtak ki a résztvevőknek, hogy még ezen se kelljen gondolkozniuk.

Egyéb bejegyzésekben pedig arról magyaráztak, hogy az iskolákban ki lehetne fejezni az LMBTQ-közösség támogatását, ugyanis október 30-a szerintük „szivárványpéntek” volt.

A hazai Amnesty az itthoni történésekről is írt egy mondatot, persze csúsztatva.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtök este a Hír TV-n világosan elmagyarázta, hogy mi a célja a módosításnak.

Az örökbefogadást érintő szabályozással kapcsolatban arról beszélt: a kormány célja, hogy minden gyerek családban nőhessen fel, az örökbefogadásnál pedig mindig a gyermek érdekét kell szem előtt tartani, ezért a törvény elsősorban házaspárok örökbefogadását támogatja.

Ha nincs alkalmas örökbe fogadó házaspár, akkor egyedülálló is lehet örökbefogadó”

– mondta.

Kiemelte:

a szabályozás nem arról szól, hogy miniszterként személyesen szubjektív döntéseket hozzon, minden esetben vizsgálat indul, a döntés szakvélemény alapján születik meg.

Arra a felvetésre, hogy az új szabályozás a homoszexuális párok örökbefogadását lehetetleníti el, úgy reagált: törvényileg rögzített alapelv, hogy Magyarországon a homoszexuális párok számára nem támogatják az örökbefogadást.

Ez nem újdonság, Magyarországon ez a gyakorlat”

– jelentette ki.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére