Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Érdektelenségbe fulladt a baloldal által szervezett tüntetés, pár százan vonulgattak Budapesten

888.hu

2022.07.14. 13:40

A rendőrség olyan embereket is előállított a párszáz fős tömegből, akiknek a szervezetében drogot találtak.

 

Mint ismeretes, a magyar kormány változtatott a KATA-szabályozáson. Emiatt a baloldali pártok közreműködésével tüntetések kezdődtek Budapesten.

 

Csakhogy a baloldal azzal nem számolt, hogy ma már alig vannak olyanok, akik kérnek a baloldali hergeléses politizálásból.

Hiába próbálják úgy eladni a megmozdulásokat, hogy azok civil kezdeményezések, egyértelműen a baloldali pártok állnak mögöttük. A tüntetők még kérték is a politikusokat, hogy maradjanak ki belőle, Jámbor András világosan közölte, hogy nem, hiszen pártok szervezik a megmozdulásokat.

 

 

 

Gelencsér Ferenc, a Momentum új frakcióvezetője és elnöke sem bír kimaradni a tüncikézésből, rögtön meg is szervezett szerda délutánra egy demonstrációt a Kossuth térre.

 

 

Az emberek többsége azonban tisztában van vele, hogy 2012-ben a baloldali politikusok nem is szavazták meg a KATA létrehozását, így hiteltelennek érzik a politikusok vergődését.

Hiába tehát Gelencsérék minden igyekezete, hogy abból a karanténból, amibe belekeverték magukat, abból kimásszanak, szerdán ismét kudarcot vallottak.

 

A Kossuth térre alig pár százan mentek ki, rendőrségi információk szerint sehol se voltak többen, mint 800–900 ember.

 

 

 

Nem véletlen az sem, hogy amikor elindították szervezetten a minimális létszámú tömeget a Lendvay utcai Fidesz székházhoz, többen úgy döntöttek, hogy inkább elindulnak haza. Akik meg maradtak és elindultak várost nézni, azok egyrészt csak arra vártak, hogy a rendőrök elveszítsék a türelmüket, és valami olyasmibe torkolljon a tüntetés, mint amit a magyar megtapasztalt 2006-ban. A másik része viszont jól érezte magát – iszogattak, bulizgattak, zenét hallgattak.

 

Az utóbbiak táborából több embert elő is állítottak a rendőrök, többeknél kábítószergyanús anyagot is találtak.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon közölte, hogy a demonstrálók csoportjai a főváros több pontján akadályozták a közlekedést, majd felsorolták, hogy milyen intézkedéseket hajtottak végre.
  • A rendőrök szabálysértési feljelentést tettek három ember ellen, aki kerékpárral, illetve gyalogosan akadályozta a forgalmat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésében.
  • Az Erzsébet híd budai lehajtójánál egy férfi lánccal ütött fejbe egy rendőrt, a feltételezett elkövetőt elfogták, ellene hivatalos személy elleni erőszak miatt az ügyészségen kezdeményeztek büntetőeljárást.
  • Szintén a hídnál egy másik férfit garázdaság gyanúja miatt állítottak elő.
  • Egy férfit az egyesülési és a gyülekezési szabadság megsértése vétségének gyanúja miatt fogtak el.
  • Az Erzsébet hídon egy férfi és egy nő a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszament az úttestre. Mindkettőjüket előállították, a férfinél kábítószergyanús anyagot is találtak, emiatt ellene büntető-, a nő ellen szabálysértési eljárás indult.
  • A Margit hídon két embert garázdaság miatt állítottak elő a rendőrök, három esetben kényszerítőeszközt alkalmaztak, miután többszöri felszólítás után sem voltak hajlandóak az úttestről felmenni a járdára

 

Továbbá kiderült az is, hogy a Kétfarkú Kutyapárt elnökét, Kovács Gergelyt, valamint a 9. kerületi kutyapártos alpolgármestert, Döme Zsuzsannát is bevitték éjszakára a fogdába, őket csak reggel engedték ki onnan.

 

 

A PestiSrácok úgy értesült, hogy kábítószer birtoklás miatt indult eljárás a Kutyapárt elnöke ellen. Kovácsnál a rendőrök marihuánát találtak, mire a politikus el is ismerte, hogy fogyasztott füvet. Emiatt még akkor házkutatást tartottak Kovács lakásán, ahol szintén előkerült kisebb mennyiségű kábítószergyanús növény. Döme Zsuzsanna ellen drogokkal kapcsolatos eljárás nem indult.

 

A baloldal a választás óta epekedve várta azt, hogy Magyarországot is komolyabban elérje a válság szele. Ez pedig elérkezett, Gyurcsány Ferenc pedig azonnal jelezte, hogy ezt a szituációt ő meglovagolná, és ha tehetné, akkor átvenné a kormányzást a jobboldali kormánytól.

 

Ezen szándékát már jelezte többször is a közösségi oldalán.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére