Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Greta Thunberg véletlenül elismerte, hogy fabatkát sem érnek a tüncikézései

888.hu

2022.08.22. 14:40

Amikor a valóság szembejön.

 

Nem lehet könnyű mostanában Greta Thunberg svéd klímaaktivistának.

A 18 éves lány a Twitter-oldalán tette közkincsé, hogy már négy éve annak, hogy elkezdte a tüntetéssorozatát. Thunberg 2018 augusztusában került a címlapokra, amikor 15 évesen elkezdett tüntetni a svéd parlament előtt péntekenként. Egy „Skolstrejk för klimatet”, azaz iskolai sztrájk a klímáért feliratú táblát tartva felszólította a svéd kormányt, hogy tegyen erőteljesebb lépéseket a klímaváltozás elleni küzdelem érdekében. Thunberg más közösségekben is hasonló tiltakozó akciókat kezdett szervezni, és megszervezte a Fridays for Future nevű iskolai klímasztrájk mozgalmat.

Szombati bejelentésében Thunberg azonban elismerte, hogy

sztrájkjai nem jelentettek gyakorlatilag semmilyen jelentős változást a svéd politikában.

 

„2018. augusztus 20-án, a svéd parlamenti választások előtt kezdtem el sztrájkolni. Azóta eltelt 4 év, és most újabb választások következnek. Még mindig itt vagyunk, de az éghajlati válság továbbra is hiányzik a vitákból.” – írta a PR-csapat Thunberg.

 

 

A svéd klímaaktivista tehát úgy tűnik, hiába szólalt fel az ENSZ-ben és a brüsszeli elit előtt. És ezt már talán ő is kezdi látni. Mint írja,

Úgy tűnik, hogy a hatalmon lévők még mindig minden idejüket azzal töltik, hogy eltereljék, késleltessék és tagadják az előttünk álló szükséges változásokat. A CO2-kibocsátás nem csökken – továbbra is növekszik. A világ még mindig bővíti a fosszilis tüzelőanyag-infrastruktúrát, és csillagászati összegeket öl a pusztításba. Még mindig a rossz irányba száguldunk. Valóban hosszú út áll előttünk – de még mindig itt vagyunk, és nem tervezzük, hogy bárhová is megyünk.”

 

A Thunberg-jelenség egy jól felépített marketingfogás a nemzetközi baloldal részéről, amelyet vélt vagy valós politikai haszonszerzés céljából vesznek elő, ha épp úgy látják jónak.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy amikor az Európai Unió közölte, hogy LNG-t importál az Egyesült Államokból környezetszennyező teherhajókon, Thunberg nem kezdett el a világvégével riogatni, nem szólított fel senkit és simán a hallgatás taktikáját választotta.

 

 

Szintén csendben maradt, amikor kiderült, hogy az energiaválság miatt a szénerőműveket ismét beüzemelik.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére