Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiénák, sakálok, hullarablók – kórképet adott magáról a káoszoldal inasmédiája

M. Kovács Róbert

2021.03.31. 12:30

Amikor egy halálos járvány árnyékában zajlanak a politikai csatározások, olyan mélységekbe lelátni, hogy az alant tátongó űr végtelenje már megforgatja az ember gyomortartalmát. A baloldalon mégis olyan „hősök” emelkednek ki ebből a sötét lyukból – a demokrácia és a sajtószabadság besározott zászlóit lobogtatva –, akikben sem gerinc, sem elemi tisztesség nem maradt.

 

Talán azzal kellene kezdenem első háborgásomat lecsitítva, hogy nemcsak katonaviselt vagyok, de rövid, ugyanakkor tartalmas hivatásos szolgálati időt töltöttem a megboldogult határőrségnél (tehát: én pl. úgy írok a migránsokról, hogy láttam is olyat...).

Ezért szívesen is vitatkozom azon, hogy egy parancsuralmi rendszer mennyire hasznos az egyén vagy a társadalom szempontjából, de egy biztos: a világon mindenütt alapszabály, hogy a demokratikus intézményrendszer elemei felfüggeszthetők, ha olyan krízishelyzet áll elő, amelyben az „igazságosnál” gyorsabb és hatékonyabb döntések, azonnali intézkedések kellenek a túléléshez.

Nos, a veszélyhelyzet és az egészségügyi vészhelyzet is olyan állapot, amelyben olyan demokratikus jogok is korlátozódnak, mint a médiamunkások szabad munkavégzési gyakorlata. Ezen megint akár vitatkozhatnánk is, ha valaki képes lenne értelmes vitára a kérdésben, de a hazai médiapiac kettészakadása (ne tessék eltévedni, nincs több pólus: a jobboldal bukását áhító médiumok egyértelműen felsorakoztak a baloldali szivárványkoalíció mellett – mert nem propagandisták...) oda vezetett, hogy az emberek egyáltalán nem hisznek a „másik oldalról” jött tájékoztatásnak.

Ezzel csak egy a baj. Krízishelyzetben egyféle tájékoztatás létezik. A központi. A világ egyöntetűen beismeri, hogy a Covid-pandémia az emberiség egyik, ha nem a legnagyobb világméretű krízise a II. világháború óta. Akkor a sajtómegjelenéseket is lehetett korlátozni a hadban álló országokban. Mert ilyen helyzetben a pánik, a zavar, az irányítók hozzáértésével szemben gerjesztett bizonytalanság nem a védekezést, hanem a pusztítást segíti.

Újságíróként számtalanszor találkoztam azzal a nehézséggel, hogy valami elzárt az áhított információtól. Ha úgy alakult, átmásztam, ha úgy, megkerültem, és – igen – az is előfordult, hogy ledöntöttem a célomhoz vezető utat elzáró falat. De még soha nem panaszkodtam neki, és nem követelőztem. (Egy falnak? Minek?). Azt is tudomásul vettem, ha nem is fogadtam el, hogy a baloldalon még régi ismerőseim is lepropagandistáznak, ellenzéki politikus pedig legfeljebb annyira áll velem szóba, hogy megpróbáljon valamiképp megalázni. Akkor is tettem a dolgom, ha tőlük nem számíthattam információra, kerítettem máshonnan.

Mert ennek a helyenként kicsit sem könnyű, de szép szakmának a legnagyobb kincse az információ. Azzal lehet élni, és ha valakinek bírja a gyomra, visszaélni. Ezért is teljesen érthetetlen annak a baloldali médiatömbnek (24.hu, 444, Azonnali, Átlátszó, BaHír, Borsod24, Debreciner, Egri Ügyek, Hvg.hu, Jelen, Jövő TV, KecsUP, Klubrádió, Kpsvr.hu, Magyar Hang, Magyar Narancs, Média1, Mérce, Mfor, Népszava, Partizán, Privátbankár, Piac & Profit, RTL Híradó, Szabad Pécs, Telex, Ugytudjuk.hu, Válasz Online) a nyílt levele, amelyben követelik, hogy az eddigi legpusztítóbb, harmadik járványhullám kellős közepén engedjék be őket a Covid-osztályokra, hogy hiteles tájékoztatást adhassanak a járványhelyzetről.

Miért pont most?! Eddig miért nem akartak hitelesen tájékoztatni?! Csak mert ezeknek a „kollégáknak” a többsége a járvány kezdete óta nem csinál mást, mint igyekszik megkérdőjelezni a védekezés irányítóinak döntéseit, kompetenciáját vagy egyenesen állításaik igazát. Ellenben minden gond, bizonytalanság, lelkiismeret-furdalás nélkül tálalják a baloldali szarkavarók fake news áradatának gyengébbnél gyengébb elemeit. Majd amikor ezek bebuknak, „független-objektívék” szép csendben elintézik a cáfolatokat egysoros, mínuszos hírekben. Persze a pártatlan tájékoztatás jegyében.

És most ők mondják azt:

„Az információhiánynak súlyos következményei vannak. Mivel ezeket az információkat – a kórházban tapasztalható valós állapotokat bemutató anyagok elkészülésének megakadályozásával – elzárja a kormány és az operatív törzs az emberektől, sokan még mindig lekicsinylik a járvány veszélyeit, nem tartják be a védelmi intézkedéseket, ez pedig csak még több megbetegedéshez, ezen keresztül pedig a járvány súlyosbodásához vezet.”

Ugye, mindenkinek világos? Aki eddig írt a valós helyzetről, nyilván hazudott. Müller Cecília a napi adatok ismertetésénél hazudik. Orbán Viktor a pénteki interjúban hazudik. Gulyás Gergely a heti kormányinfón hazudik.

Csak ők mondanak igazat... Függetlenék.

Azok a függetlenék, akiknek a laptulajdonosai (tehát kenyéradó gazdái) között akad baloldali aktivista, volt MSZP-pénztárnok, de olyan „egyszemélyes” szerkesztőség is, amely valamiért úgy véli: ő az egyetlen szakavatott és hivatott személy a hazai médiaviszonyok bemutatására.

Megáll az eszem. Dicső „kollégáim” már ahhoz is veszik a bátorságot, hogy leírják: azért halnak meg emberek, mert ők nem mehetnek be egy kórházba. És ha bemennének?! Akkor megírnák, hogy hányan gyógyultak meg, hány ember életét mentette meg a megszervezett védekezés? Vagy inkább lebuktatnák a bivalybasznádpusztai háziorvosi rendelőt, ahol nincs elég kézfertőtlenítő, amiről minimum Müller Cecília, Kásler Miklós, de nem is... inkább maga Orbán Viktor tehet.

Drága kollégák, ez nem nyílt levél, ez kórkép.

Diagnózisa annak a beteg társadalomnak, amelyben a hazugság és az álhír lett az egyik legkártékonyabb, de kétségkívül leghatékonyabb, könnyed, indulatokra jól ható (félre)tájékoztatási módszer. És mielőtt bárki megkérdezné, milyen jogon minősítem féligazságokkal operáló kártékony kisisteneknek a baloldali szekérbe befogott „kollégákat”, leszögezném: a transzparencia jó. Szeretem. Amikor helye van. Annak viszont biztosan nincs helye, hogy amikor lényegében az egész államapparátus a járványügyi védekezésben dolgozik, mi, firkászok figyelmet követeljünk magunknak, és teret a munkánknak.

Értem én, persze, hogy

most azonnal kellene bebizonyítani az Orbán-kormány alkalmatlanságát, mert a járvány utáni zárszámadásnál már nem lesz olyan kedvező a kép a halálvágyó baloldaliak számára.

Mint ahogy az első és a második hullám után sem volt, mert kiderült: a járványkezelés megfelelő volt. Csak azért nem mondanám, hogy „megúsztuk”, mert az még egy magamfajta lakájpropagandistától is kegyeletsértő lenne az első és második hullám halálos áldozataival szemben.

Ez a járványhullám azonban minden eddiginél brutálisabb, ledönti a tévhiteket, miszerint a Covid az idős, beteg emberek gyilkosa, hiszen 25-30 éves, komoly krónikus betegséggel nem küzdő fiatalok is áldozatául esnek. Mégis

miért engednének be most a munkájuk során egyébként számtalan emberrel találkozó 25-30-40-50 éves újságírókat oda, ahol a steril környezet ellenére is a legnagyobb a víruskoncentráció?

Mégis ki vállalná ennek a felelősségét? Dull Szabolcs a Telindextől? Friss Róbert Népszava-főszerkesztő vagy a székfoglaló játékban évek óta jeleskedő Stumpf András? Mert azzal, hogy ezt aláírták, arra is kötelezték magukat, hogy ha bárki a bemászkálás, forgatás, interjúkészítés során megfertőződne, ők lesznek a felelősök. Vagy ha valakinek mégis baja esik, akkor majd megírják, hogy „micsoda bűn, hogy egy Covid-osztályra nem lehet bemenni a megfertőződés veszélye nélkül”. Hát nem, ugyanúgy, ahogy felhúzott sliccel sem lehet oldalba vizelni egy szemlőhegyi villát.

A függetlenség csúcsa, hogy újságírók, riporterek olyan munkakörülményeket követelnek maguknak, amelyek

  1. teljesen ellentétesek a járványügyi szabályozással,
  2. olyan tájékoztatáshoz kérnek segítséget, amilyennel eddig meg sem próbálkoztak: hitelessel.

Mint említettem: katonaviselt vagyok, és hiszek a fegyelemben. Abban a fegyelemben, amely azért nyomja el az egyén tenni akarását, véleményét, hogy a társadalom ne kerüljön veszélybe. Szerintem ennek most van itt az ideje, mert most van a legnagyobb a baj.

Mit bánom én, ha az ellenzék a járvány után vizsgálóbizottság segítségével szedi szét az egész egyéves védekezési folyamatot percről percre! Legyen a járványügyi védekezésnek nürnbergi pere, bánom is én... Ha ez a dilijük, csinálják! Csak könyörgöm, ne akkor tegyék ezt, amikor féligazságaikkal, csúsztatásaikkal vagy teljesen igaztalan vádjaikkal elbizonytalanítják híveiket, akik aztán a torz képek miatt akár a halált is vállalják.

Mert ez nem tisztesség, ez felelőtlenség.

Egyre kevésbé T. Kollégák! Nem érzitek, hogy a szakma iránti alázat abban is megnyilvánulhat, hogy felfogjuk: a legnagyobb katyvasz közepén nem mi, firkászok kellünk egy Covid-osztályra, hanem ápolók, orvosok, segítők?!

Ha mindenáron be akartok jutni ilyen egészségügyi intézménybe, és tényleg ennyire nem féltek a betegségtől, a haláltól, és saját családjaitokat, kollégáitokat, barátaitokat sem féltitek, akkor miért nem álltok be önkéntesnek?!

Úgy legalább kicsit hihetővé válna a tenni akarásotok, és sokkal kevésbé nézne ki úgy a dolog, mintha sakálok, hiénák, keselyűk és egyéb dögevők köröznének a magyar társadalom felett, csak arra várva, vajon kiheveri-e a beteg az elszenvedett sérüléseket, vagy elég rossz bőrben van-e ahhoz, hogy tort ülhessetek felette.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére