Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Manipulálta az Orbán-interjút Soros blogja

Filipp Dávid

2020.11.11. 11:35

A 444.hu erősen csúsztatva számolt be a miniszterelnök kedd esti bejelentéséről. Nem aprózzák el, ha ki kell szolgálni a gazdit.

Tegnap este Orbán Viktor miniszterelnök az M1-nek adott interjút, a téma a koronavírus-járvány volt. A kormányfő beszélt a védekezésről, az egészségügyről és a vakcináról is. Minden sajtóorgánum beszámolt az elhangzottakról, aztán jött a 444, amely egy orbitális csúsztatással manipulált egyet. Rögtön a cikk címében.

Orbán: 50 százalék, hogy az egészségügy kitart”

– írták.

Igaz: nem hazudik a 444, a kormányfő valóban ezt mondta, csakhogy a kontextus igen fontos lenne a kijelentés értelmezéséhez. Főleg ezekben a nehéz időkben.

Orbán Viktor ugyanis arról beszélt, hogy

ahogy fut fel a járvány, a tudósok, elemzők véleménye szerint 50 százalék az esélye annak, hogy a mostani orvos-, ápoló- és betegmozgatószámmal képesek kezelni a helyzetet, ami túl nagy kockázat, ezért meg kellett hozni a korlátozásokat.

Magyarul ez azt jelenti, hogy ha nem lesz változás, akkor az egészségügy vagy kibírja a nyomást, vagy nem. Az új intézkedések viszont javítják az esélyeinket.

A cikkben egyébként leírták, hogy mit mondott Orbán.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért tették ezt.

Mindössze azért, mert pontosan tudják, hogy az emberek döntő többsége csak a cikkek címét olvassa el. Aztán megy is a kommentszekcióba szidni a kormányt és hergelni.

Nem először fordul elő, hogy a Soros-blog saját kénye-kedve szerint igyekszik torzítani a valóságot.

Abba bele se menjünk, hogy a lélegeztetőgépek körül milyen perpatvart csaptak. Nincs elég, van elég, de minek, mennyibe került, miért nem olcsóbb, jó, nem jó, Szijjártó stb.

Szeptemberben például arról írtak, hogy tanárokkal és szülőkkel takaríttatják ki az iskolákat. A hangulatkeltő „függetlenobjektív” cikk szerzője egy zárt Facebook-csoportban toborzott megszólalókat az ügyben, és ellenpéldát is kért. A kommentelők csak azt írtak, a cikkben mégsem szerepelt egy sem. Nyilván a tárgyilagosság jegyében...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére